Imam samsung le32d550 tv, koji ima dlna. povezan je na mrezu lan kablom i to sve radi super. Nasao sam na android marketu imediashare aplikaciju i to radi super. Najbolje je sto direktno sa te aplikacije, dakle sa telefona mogu da pretrazim youtube i nadjeni snimak direktno pustim na tv. E sada problem je sto ne mogu nista slicno da nadjem da to uradim sa laptopa...skinuo sam cak i neki android emulator i instalirao u njega imediashare i opet nece. Dal je moguce da samo za android ima takva aplikacija a za win nema...Ako neko zna kako da to izvedem nek mi javi . Gracije!
Ako sam te razumeo tebi treba server aplikacija koja ce da deli sadrzaj sa kompa na TV ili na mobilni. http://www.serviio.org/download jedan od servera koji ce ti zavrsiti posao.
server za deljenje sadrzaja sa kompa vec koristim..allshare. fora je da deli vec postojece fajlove sa harda. Meni treba nesto kao i share na androidu u kome odem na youtube, nadjem pesmu i direktno pustim na tv.znaci ideja je da iz tog programa pridjem youtube sadrzaju i podelim sa tv
:: server za deljenje sadrzaja sa kompa vec koristim..allshare. fora je da deli vec postojece fajlove sa harda. Meni treba nesto kao i share na androidu u kome odem na youtube, nadjem pesmu i direktno pustim na tv.znaci ideja je da iz tog programa pridjem youtube sadrzaju i podelim sa t :: :: ::
ma ne mogu da verujem da za android ima ovaj imedishare koji radi ko zmaj a za win nista...a po netu svima puna usta tog dlna i kako je to super stvar i kako ko to nema da mu umre keva i resto...
Vrlo je prosto, DLNA nije predvideo podrsku za net vec je ideja bila deljenje sadrzaja medju uredjajima u lokalnoj DLNA mrezi. Android aplikacije se vrlo jednostavno prave i lako se doda podrska zasta god hoces, ali to nije po standardima DLNA i ne bi ti programi mogli da prodju sertifikaciju i dobiju zvanicnu DLNA oznaku na njima. Ta aplikacija koju koristis na androidu je uz to sto je DLNA server jos plus nesto sto nije predvidjeno DLNA standardom, tako da nemoj da proklinjes DLNA i programere sto ne prave nesto sto nije po standardu. Suma sumarum to sto ti imas je aplikacija je zajedno DLNA server i neki pretrazivac sadrzaja (ili tako nesto) koja taj sadrzaj sa youtuba baferuje na telefon i pusta ga sa njega.
:: ma ne mogu da verujem da za android ima ovaj imedishare koji radi ko zmaj a za win nista...a po netu svima puna usta tog dlna i kako je to super stvar i kako ko to nema da mu umre keva i resto.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.