Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Из графичке у ТВ преко ХДМИ-a?
STRANA 1 OD 1
tata02 Из графичке у ТВ преко ХДМИ-a? 18.09.2012. 22:33 T47664

status: user
broj poruka: 845
Поздрав свима! Другар има ГТС 250 графичку и око 4-5 година стар Самсунгов плазма тв од 40-ак инча на који не могу никако да добијем слику са рачунара преко ХДМИ кабла. Покушавао сам у нвидиа контрол панелу са свим подешавањима али не иде. Код мене кад повежем преносни рачунар (по српски) са тв-ом само изаберем ХДМИ улаз на тв-у и имам слику. Рачунар препозна тв али ништа, све делује у реду сем тога што ми избаци да је ХДЦП некомпатибилан, мада колико сам видео то има везе са неком заштитом, јбм ли га. Е сад, да ли има неке везе то што је старији тв који вероватно не подржава ХДМИ 1.3 стандард или то нема везе? Да ли да узме ДВИ у ВГА кабл па да му тако повежем тв пошто има и један ВГА улаз на тв-у или има решења за ово? Хвала унапред!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ivanstojko Re: Из графичке у ТВ преко ХДМИ-a? 19.09.2012. 00:51 #442307

broj poruka: 400
Neka za pocetak update-uje firmvare. Ako je kabl prikacen na DVI izlaz onda on ima prednost u odnosu na TV. Neka ide na `screen resolution`, pa na `identify` i tek kada windows prikaze monitor i tv moze da izvrsi podesavanje slike.

:: Поздрав свима! Другар има ГТС 250 графичку и око 4-5 година стар Самсунгов плазма тв од 40-ак инча на који не могу никако да добијем слику са рачунара преко ХДМИ кабла. Покушавао сам у нвидиа контрол панелу са свим подешавањима али не иде. Код мене кад повежем преносни рачунар (по српски) са тв-ом само изаберем ХДМИ улаз на тв-у и имам слику. Рачунар препозна тв али ништа, све делује у реду сем тога што ми избаци да је ХДЦП некомпатибилан, мада колико сам видео то има везе са неком заштитом, јбм ли га. Е сад, да ли има неке везе то што је старији тв који вероватно не подржава ХДМИ 1.3 стандард или то нема везе? Да ли да узме ДВИ у ВГА кабл па да му тако повежем тв пошто има и један ВГА улаз на тв-у или има решења за ово? Хвала унапред!
tata02 ... 19.09.2012. 06:39 #442327

Повезао сам тв преко ХДМИ-а на графичкој, рачунар га види као Самсунг тв, види му резолуцију, све делује нормално али слике нема на тв-у.

neXus2000 ... 19.09.2012. 11:47 #442391

broj poruka: 3350
Iskljuci TV iz zida na jedno 10-tak minuta, pa probaj ponovo. Ako to ne uspe, pogledaj model TV-a da li ima HDCP podrsku. Ako ima, onda su drajveri u pitanju i stavi starije, ukliko su najnoviji ili novije, ukoliko su stariji.

tata02 ... 19.09.2012. 15:45 #442457

Пробаћу вечерас кад одем код њега. У случају да нема ХДЦП подршку да ли ће радити нормално ако се повеже из ДВИ на графичкој у ВГА на тв-у? Хвала обојици у сваком случају. Поздрав!

tata02 ... 19.09.2012. 21:16 #442525

После два гашења тв-а и поновног инсталирања драјвера за графичку карту прорадило је најнормалније! Сад ради одлично а показује и да је ХДЦП компатибилан. Поздрав и хвала!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs