Поздрав свима! Другар има ГТС 250 графичку и око 4-5 година стар Самсунгов плазма тв од 40-ак инча на који не могу никако да добијем слику са рачунара преко ХДМИ кабла. Покушавао сам у нвидиа контрол панелу са свим подешавањима али не иде. Код мене кад повежем преносни рачунар (по српски) са тв-ом само изаберем ХДМИ улаз на тв-у и имам слику. Рачунар препозна тв али ништа, све делује у реду сем тога што ми избаци да је ХДЦП некомпатибилан, мада колико сам видео то има везе са неком заштитом, јбм ли га. Е сад, да ли има неке везе то што је старији тв који вероватно не подржава ХДМИ 1.3 стандард или то нема везе? Да ли да узме ДВИ у ВГА кабл па да му тако повежем тв пошто има и један ВГА улаз на тв-у или има решења за ово? Хвала унапред!
Neka za pocetak update-uje firmvare. Ako je kabl prikacen na DVI izlaz onda on ima prednost u odnosu na TV. Neka ide na `screen resolution`, pa na `identify` i tek kada windows prikaze monitor i tv moze da izvrsi podesavanje slike.
:: Поздрав свима! Другар има ГТС 250 графичку и око 4-5 година стар Самсунгов плазма тв од 40-ак инча на који не могу никако да добијем слику са рачунара преко ХДМИ кабла. Покушавао сам у нвидиа контрол панелу са свим подешавањима али не иде. Код мене кад повежем преносни рачунар (по српски) са тв-ом само изаберем ХДМИ улаз на тв-у и имам слику. Рачунар препозна тв али ништа, све делује у реду сем тога што ми избаци да је ХДЦП некомпатибилан, мада колико сам видео то има везе са неком заштитом, јбм ли га. Е сад, да ли има неке везе то што је старији тв који вероватно не подржава ХДМИ 1.3 стандард или то нема везе? Да ли да узме ДВИ у ВГА кабл па да му тако повежем тв пошто има и један ВГА улаз на тв-у или има решења за ово? Хвала унапред!
Iskljuci TV iz zida na jedno 10-tak minuta, pa probaj ponovo. Ako to ne uspe, pogledaj model TV-a da li ima HDCP podrsku. Ako ima, onda su drajveri u pitanju i stavi starije, ukliko su najnoviji ili novije, ukoliko su stariji.
Пробаћу вечерас кад одем код њега. У случају да нема ХДЦП подршку да ли ће радити нормално ако се повеже из ДВИ на графичкој у ВГА на тв-у? Хвала обојици у сваком случају. Поздрав!
После два гашења тв-а и поновног инсталирања драјвера за графичку карту прорадило је најнормалније! Сад ради одлично а показује и да је ХДЦП компатибилан. Поздрав и хвала!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.