Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Koju klimu kupiti 2?
STRANA 1 OD 1
lafa011 Koju klimu kupiti 2? 24.08.2012. 14:09 T47249

status: user
broj poruka: 22
Za vas koji se razumete par pitanja.
Trebala bi mi neka varijanta klime koja bi radila do +50 jer ne znam da li će moći da se montira na terasi ili će morati na krov (što bi joj otežalo rad, pod direktnim suncem, pretpostavljam) a ne bi bilo loše da ide do -10 zbog prelaznih perioda, mada mislim da će se upotrebljavati do 0 stepeni, ali ko zna... U pitanju su dve spavaće sobe ukupne površine oko 18 kvadrata, a raspored je nezgodan malo, pa još ne znam gde bi spoljna jedinica stajala a gde unutrašnja (raspored je sledeći: pravo iz hodnika se ide u manju sobu a iz istog hodnika desno vrata je veća soba). Moja laička ideja je da se nekako postavi u tom delu hodnika da bije u manju sobu a da istovremeno hladi i sobu nadesno.
Dakle, preporuka za takav model a u cenovnoj klasi do 35000, a verujem da će cene u septembru biti povoljnije ili iste (da li da čekam septembar i to je pitanje), pa da znam šta da jurim.
Meni se vrzma po glavi neka od ovih - Midea, Crypton (ako je još gde ima), Vivax i imam utisak da skoro svaki uredjaj koji ima Toshibin kompresor u stvari ima dobre preduslove da traje godinama (znam za jedan Toyo sa Toshiba kompresorom a vidim da se hvale Midea-e sa istim kompresorima).
Znači, šta mi je činiti i ako mogu konkretni modeli.
Da ne bude zabune, ne želim da pretražujete net umesto mene, nego da mi date savet na osnovu vaših iskustava, iskustava vaših servisera, prijatelja-servisera.
U svakom slučaju, hvala vam puno unapred na savetima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cebit Fujitsu 24.08.2012. 16:34 #437405

broj poruka: 71

Fujitsu inverter 540 eu
quna ... 24.08.2012. 16:37 #437408

broj poruka: 1637
Moje skromno iskustvo ti je da ces dobiti milion razlicitih odgovora razvrstanih u sledece grupe:
Prva grupa ce da tvrdi da su sve kineske i da uzmes bilo koju.
Druga grupa ce da se priseca zlatnog vremena kada su mitcsubishi, tadiran ili koje vec klime bile
neunistive i ako ih i posle 15 godina sluze ali su kostale kao manji auto.
Treca grupa ce da preporucuje neke neke misticne proizvodjace nordstar ili tako nesto (koje ces tesko naci) koji su zadrzali kvalitet zlatnih vremena.
Cetvrta grupa ce da predlaze najgore kineze ali koji imaju (vec si i sam uvideo) totalno epske i gotovo
vanzemaljske toshibine kompresore koji ce nastaviti da dahcu dugo nakon sto kineska plastika pozuti i smezhura se.
Peta grupa ce da ti kaze da sednes u kola i ides u nemacku da kupis ljudsku klimu.
Sesta grupa ce da ti kaze da je ustvri najbitnije kako se montira.
Sedna grupa ce da te vozi sa energetskim grupama.

Ja kao obzervator cu da ti kazem da ce svaka da rikne ili ne u zavisnosti kako te sreca posluzi i da ce potpuno da ti bude nebitno sta pise i sta je u njoj kada majstori odu i pustis je da `ladi.

Ja imam neki samsung sa inverterom, radi odlicno vec 5god i placen je oko 400e.

EDIT: I najbitnije sam zaboravio, nije ni svaki toshibin kompresor isti, imas japanca `orginal`, a imas i turchina odnosno madjara... .)

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lafa011 Re: Fujitsu 24.08.2012. 16:47 #437413

::
:: Fujitsu inverter 540 eu
::

Meni je možda baš Fujitsu najbolji u smislu odnosa cena-kvalitet medjutim cenovni opseg kojim raspolažem je 35000 a nažalost ne 540e, inače se ne bih razmišljao previše, no hvala na odgovoru.
lafa011 Re: ... 24.08.2012. 16:51 #437415

@quna

Sve mi je to jasno, no ako ima neka koja radi do +50, sa Toshibinim japanskim kompresorom, a da je do 35000 dinara, bilo bi lepo da se postavi kao neki best buy ili slično. Pošto mi nije tolika frka u smislu da moram odmah da je kupim, interesuje me da li cene nakon leta padaju ili ostaju na nivou na kom su recimo sada, pred kraj leta?
Hvala puno na odgovoru.
quna ... 24.08.2012. 18:39 #437430

broj poruka: 1637
Ne shvataj mene ozbiljno, ja se malo salim, pojma nemam o klimama. Sve to sto sam nabrojao se samo vrti po forumima i kad sam i sam kupovao uleteo sam u to beskrajno kolo `jbt pa treba tri faxa da bi se kupila klima` :) i na kraju sam otisao u prodavnicu u uzeo bilo koju i zamisli RADI i naravno nemam iluzije da bilo sta vecno radi, a kosta 150e :D

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lafa011 ... 24.08.2012. 18:51 #437436

@quna
Znam kako ti je, 100 babica, kilavo dete, a kada čovek preseče završio je onda sa tom mukom.
Reko da pitam pre nego se to desi i kod mene, pa da znam šta da tražim-konkretno. Situacija je takva da će možda morati spoljni deo klime da bude na krovu koji je pod suncem ceo dan pa kao zato jurim nešto do +50C.
Valjda je neko imao sličan problem i konkretnu preporuku za klimu. :)))

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs