5.1 risiver u tom cenovnom rangu,posebno sa izborom ili-ili je stvar dizajna,i tvog oka(dobro sam rekao OKA).Ja imam slican HK,duze vreme,radi bez greske i lep je ko lutka.Dalje drvljenje se obicno pretvori u diskusiju o HI-FI(sto 5.1 risiver za 4 glave nije) opremi,frljanjem ciframa i po nekim merenjem,pricama ja imam-ortak slusao,teorijama sa predavanja na ETF-u...I sto kazu sta god da odlucis u sreci da ga koristis
Harman Kardon i JBL su marke iste firme- Harman. Valjda su oni po nekom kriterijumu pravili te sprave jednu za drugu... Naravno, pojedinacno nema nikakve veze koja je bolja, nego koja je bolja za tvoj postojeci sistem. Tako gledaj, a ne kroz neke cifre tipa ova je bolja za 0.01% od druge i sl. gluposti .) Ako mozes da probas obe, to bi bilo savrseno, ali u praksi je retko izvodljivo... Moje je misljenje da je bolje da se drzis proverenih kombinacija...
Naravno da je glupo sad reci, ali AVR 165 mi se cini da je pravljen za taj cinema 500 sistem. Oba doduse imaju po 25 amps-a, ali 165 ce doneti potpunu sliku o zvucnicima. Nisam siguran koji je dac kod 158, verovatno cirrus kao i kod 165... Ako cena nije prevelika, idi na 165, ako je znacajno veca, ostani na 158.
Takodje koristim hk + jbl, onim sto nude sam veoma zadovoljan, ali vremenom apetiti pocnu da rastu, hteli mi to ili ne .)
Odlicna preporuka, vidim da je nesto manje od 330 evra na akciji, mislim da se tesko moze naci slican uredjaj za taj novac, pogotovo danas u Srbiji. Pomenuti HK je 50 evra vise, tako da vredi pogledati predlog philaemosa za denonov AVR.
Sve je stvar licnog ukusa i tona koji ogdovara pojedincu. Nekada se zelje i prohtevi brzo menjaju, nekada ne. Tesko onima koji tek izgradjuju muzicki ukus ili menjaju cesto zanrove... oni u tom periodu nece nikad biti zadovoljni onim sto imaju... :D
@philaemos - koliko mi se cini, denon je i skuplji od hk u istoj klasi, a kad nema para, dzaba sta je bolje... :) p.s. svi bi mi voleli McIntosh sisteme i njemu slicne .)
:: http://tinyurl.com/cwomba :: :: Uvek bih radio uzeo Denon nego HK, sve sto sam uporedjivao u radnji mi bolje zvuci, mada nisam probao na JBL zvucnicima jer ima toliko boljih.. ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.