Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
LG 42LV3400 ili Samsung UE40EH5000
STRANA 1 OD 1
vlada100 LG 42LV3400 ili Samsung UE40EH5000 01.07.2012. 23:24 T46486

status: user
broj poruka: 98
LG 42LV3400 ili Samsung UE40EH5000 , ima li neko iskustva sa ovim modelima ?
da li samsung ima bolji kontrast ? koji tv ima bolju sliku ? koji bi mi preporucili ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
golfer re... 02.07.2012. 01:05 #428606

broj poruka: 317

LG u svakom slucaju, Samsung je mozda lepse dizajniran, veci kontrast ali... ako imas mogucnost da stavis jedan pored drugog i da pustis neki film ili tv program na oba tv-a istovremeno, LG ima daleko prirodnije i zasicenije boje, i to sa kontrastom je diskutabilan podatak, problem kod Samsunga je crvena boja, to je nekako ne zasceno, prozirno, gotovo da je to problem generalno za sve Samsungove panele. U mom servisu sve vise je Samsungovih tv-a starih 3-4 godine kod kojih su se pocele pojavljivati fleke po panelu, tu popravke nema sem novog panela sto je apsolutno neisplativo. Kod LG gore pomenutog mrezni stepen je dosta dobro odradjen, bolje je resen u odnosu na Samsunga sto je garant da ce duze i raditi. Nadam se da sam ti pomogao, pozdrav!!!
srdoch Re: re... 02.07.2012. 01:51 #428616

broj poruka: 1260
E ovo za Samsung ne znam da li je pravilo ali mogu da potvrdim dva detalja iz ovog teksta. Moji matorci imaju Samsung 40`` star 5 godina, posle otprilike 3 godine pojavila se pomenuta fleka u desnom delu ekrana koja je vremenom postajala sve intenzivnija. Sada je fleka totalno upadljiva pa planiraju da uzmu nov TV svakako. I jedan kvar je imao za ovih 5 godina a to je naponska jedinica koja je vremenom oslabila pa mu je trebalo sve više i više vremena da se upali, dok na kraju više nije mogao da se upali uopšte. To se relativno lako opravlja, ali opet valja pomenuti da se desio kvar. Ja kod sebe imam LG 42`` evo već dve godine i radi perfektno. Nisam naišao ni na kakav problem za ove dve godine koliko ga koristim, a arčim ga baš mnogo pošto mi je on ujedno i monitor i tv.

::
:: LG u svakom slucaju, Samsung je mozda lepse dizajniran, veci kontrast ali... ako imas mogucnost da stavis jedan pored drugog i da pustis neki film ili tv program na oba tv-a istovremeno, LG ima daleko prirodnije i zasicenije boje, i to sa kontrastom je diskutabilan podatak, problem kod Samsunga je crvena boja, to je nekako ne zasceno, prozirno, gotovo da je to problem generalno za sve Samsungove panele. U mom servisu sve vise je Samsungovih tv-a starih 3-4 godine kod kojih su se pocele pojavljivati fleke po panelu, tu popravke nema sem novog panela sto je apsolutno neisplativo. Kod LG gore pomenutog mrezni stepen je dosta dobro odradjen, bolje je resen u odnosu na Samsunga sto je garant da ce duze i raditi. Nadam se da sam ti pomogao, pozdrav!!!
vlada100 panel 02.07.2012. 07:19 #428633

jos 1 pitanje , kako bih mogao da proverim o kom se panelu radi ? kod konkretnih modela ? nesto sam trazio po netu ali nisam nigde video....

Bobi4ever Re: Re: re... 02.07.2012. 07:22 #428634

broj poruka: 4875
Tesko da oslabi sama naponska jedinica, pre ce biti kondenzatori na njoj, sto nije novost kada je Samsung u pitanju.
Inace ako ubodes TV sa SPVA panelom, slika je zaista extra.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

:: E ovo za Samsung ne znam da li je pravilo ali mogu da potvrdim dva detalja iz ovog teksta. Moji matorci imaju Samsung 40`` star 5 godina, posle otprilike 3 godine pojavila se pomenuta fleka u desnom delu ekrana koja je vremenom postajala sve intenzivnija. Sada je fleka totalno upadljiva pa planiraju da uzmu nov TV svakako. I jedan kvar je imao za ovih 5 godina a to je naponska jedinica koja je vremenom oslabila pa mu je trebalo sve više i više vremena da se upali, dok na kraju više nije mogao da se upali uopšte. To se relativno lako opravlja, ali opet valja pomenuti da se desio kvar. Ja kod sebe imam LG 42`` evo već dve godine i radi perfektno. Nisam naišao ni na kakav problem za ove dve godine koliko ga koristim, a arčim ga baš mnogo pošto mi je on ujedno i monitor i tv
::
:: ::
:: :: LG u svakom slucaju, Samsung je mozda lepse dizajniran, veci kontrast ali... ako imas mogucnost da stavis jedan pored drugog i da pustis neki film ili tv program na oba tv-a istovremeno, LG ima daleko prirodnije i zasicenije boje, i to sa kontrastom je diskutabilan podatak, problem kod Samsunga je crvena boja, to je nekako ne zasceno, prozirno, gotovo da je to problem generalno za sve Samsungove panele. U mom servisu sve vise je Samsungovih tv-a starih 3-4 godine kod kojih su se pocele pojavljivati fleke po panelu, tu popravke nema sem novog panela sto je apsolutno neisplativo. Kod LG gore pomenutog mrezni stepen je dosta dobro odradjen, bolje je resen u odnosu na Samsunga sto je garant da ce duze i raditi. Nadam se da sam ti pomogao, pozdrav!!!
Dexter013 @vlada100 02.07.2012. 10:20 #428653

broj poruka: 17093
Kao prvo ja imam lg 42 i prezadovoljan sam,
Kao drugo promeni tu gay sliku/avatar, osim ako to stvarno nisi ti
Kao trece ako si to stvarnio ti, stavi neku manje gay sliku
Kao cetvrto ne uzimaj samsung pored LG-a

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlada100 promena slike na zahtev :) 02.07.2012. 10:43 #428666

ne znam zasto je to bitno ali promenicu evo :)

Dexter013 @vlada100 02.07.2012. 10:44 #428669

broj poruka: 17093
2, 3 i 4 Reseno. Odlicno!

Sad resi broj 1, tj. javi kad budes odlucio/kupio, misljenje i utiske o proizvodu.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlada100 testovi 02.07.2012. 13:14 #428697

nasao sam testove za UN40EH5000, ne znam da li ima razlike
u odnosu na UE40EH5000
http://www.televisioninfo.com/content/Samsung-UN40EH5000-LED-LCD-HDTV-Review/Picture-Quality.htm
po ovim testovima slika za UN40EH5000 bi trebalo da je bruka dobra...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs