Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Čekić-bušilica
STRANA 1 OD 2  
Sub-Z Čekić-bušilica 25.06.2012. 12:31 T46390

status: user
broj poruka: 1620
Malo je neuobičajena tema, ali, složićete se, viđali smo i gore. Ovako, treba mi neka čekić-bušilica za kućnu upotrebu (stan-mahom armirani beton, vikendica, gde zatreba)...dojadilo mi više da pozajmljujem od nekog. Šta mislite npr o ovom http://bit.ly/NrsVE0 ? Čini mi se ok za cca 50e...da li se isplati davati više za Bosch, BD?
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 25.06.2012. 12:45 #427297

broj poruka: 1636
Naravno da se vise isplati Bosch.
Einhell zaobidji ako hoces da ti potraje.

pajsgudgud Češilica 25.06.2012. 12:53 #427299

broj poruka: 3741

support normality

MACHINE Bacices pare 25.06.2012. 12:55 #427302

broj poruka: 5704
Takva klasa koja nije sugavi Einhell kosta 300+ evra. Lepo idi na Bubanj potok sa nekim ko se razume u uzmi dobro ocuvanu tamo neku brendiranu najbolje HILTI brand. Imas za tipa 100e. Sledeci u redu bio bi Milwaukee pa tek onda ostali. Tamo ima i novog alata u pola cene a koriscenog za cetvrt. Sve sto nema brand na sebi radice vrlo kratko ako uopste i izdrzi paljenje. Villager, Einhell, Matrix i slicna sranja su OK samo kao igracke

Tristram Re: 25.06.2012. 13:00 #427303

broj poruka: 1872
Ima na bubanj potoku vikendom mnogo dobrih stvari za male pare, ako znas gde da gledas. A ima i prodavaca sto su stalno tamo i pouzdaniji su od ovih na oglasima, mozes i da im vratis ako ti ne odgovara. Medjutim treba iskustva, najbolje ako znas nekog ko dugo ide tamo pa da ti kupi.
mixer93 Re: 25.06.2012. 13:02 #427305

broj poruka: 4187
Nista bez Makite!

ilicstefan Nije loše i da gledaš `Iskra` bušilice 25.06.2012. 13:34 #427311

broj poruka: 1577
Ćale je kupio jednu polovnu pre par godina. Sa njom je bušio ne armirani beton nego kamen, išlo je kao u sir. Nisam siguran da li je Iskra firma iz Slovenije ili Hrvatske ali znam da su dobri.

Te nove a ne brendirane bušilice (Einhell, Matrix...) će ti biti dobro ako ne koristiš često, tipa probušiš rupu kako bi zakačio sliku na zid. Za neke ozbiljnije stvari (ako hoćeš da bušiš zid kako bi tiplovao stiropor ili ako hoćeš da sam da radiš građevinske radove) nisu uopšte dobre.

Evo ti i primera. Imam Husqvarna trimer koji je ćale uzeo polovan. To je bilo pre par godina. Sama mašina ima nekoliko konja i radi zaista dobro, može čak da preseče i podeblje drvo uz odgovarajući nastavak. Ostali su kupovali nove Villager trimere. Za te trimere je problem bila i malo gušća trava koja je mogla da uguši timer. Umesto da lepo trava pada kada je odsečeš, trava se samo mrsila.

Ovo isto primeni na bilo koju vrstu alata. I polovan Bosh ima da razbije bilo koji nov einhell ili matrix.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

luja-88 Re: 25.06.2012. 13:39 #427313

Da, da, i sa polovnim moze bas dobro da se prodje...
Imam veliki Hilti koji me pre 2 god. izasao ~235e sa popravkom (kupio sam ga pokvarenog za 90e), a dobio sam uz njega 4 originalne burgije (12/18/20x520 i 40x650) i siroki stemajz (odlicno posluzio za skidanje plocica). Samo burgije vrede onoliko koliko sam ga platio pa sam znao da se necu zeznuti cak i da ga ne popravim.
A dobro kaze mixer. Bio sam u prilici (neki bi rekli neprilici =]) da vise puta koristim veliku Makitu i mogu reci da rastura, a bar je duplo laksa od ovog mog.
jaga re 25.06.2012. 14:12 #427319

broj poruka: 618
u svakoj familiji alata imas razlicite klase(amarerski,hobi i pro)
zavisi za kakvu namenu ti treba
ako je za kucne povremene varijante mogu i no name ali imas i kod njih plavu cervenu seriju
uzmes pro varijantu i moze sasvim ok da posluzi
za neku makitu servis mehanbike sa originalnim novim delovima je oko 150 eura
za te pare imas ovih jedno 6 kom

Sub-Z Stoji sve što ste rekli 25.06.2012. 14:19 #427325

Ali debilno je da uzmem Hilti od 300e i onda s njom napravim 2 rupe mesečno za sliku/policu/nosače za zvučnike. Ovi mi se činilo ok, 2 god garancije, pa ako crkne posle-kanta. Ako bude kasnije potrebe za nekom klasom, to je već druga priča...

Tristram Re: Stoji sve što ste rekli 25.06.2012. 14:33 #427330

Nije kume, debilno je dati 300e na graficku koja ce da ti zastari za par godina. I ne moras da potrosis 300e, zato ti i kazemo da ides na bubanj. Ako potrefis kvalitetnu masinu u dobrom stanju i pazis je, koristices je amaterski do kraja zivota, ostavices je svom sinu pa ce i on da je aka, posle njega unuk a moguce i jos koje koleno.

Profesionalac kupuje kvalitetan alat jer njim moze da obavi ono sto fus alatom ne bi mogao, amater ga kupuje da bi mu trajao doveka a isplati se obojici.

:: Ali debilno je da uzmem Hilti od 300e i onda s njom napravim 2 rupe mesečno za sliku/policu/nosače za zvučnike. Ovi mi se činilo ok, 2 god garancije, pa ako crkne posle-kanta. Ako bude kasnije potrebe za nekom klasom, to je već druga priča..
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
::
ICEsd re 25.06.2012. 14:40 #427333

broj poruka: 2157

Cekic-busilica to je Hilti za pismene ili ti na naem udarna busilica.

http://www.betamalati.com/sr/141/index.html

Bosh je odlicna firma al samo ako uzmes profesionalne razlikuju se po boji (zelene mislim da su pro.) isto tako imaju i ostali proizvodjaci po bojama se razlikuju.Pro znas da nece da crkne skoro nikad za kucnu upotrebu dok obicne crkavaju posle 2-3 god rada.(losije motore stavljaju unutra)
luja-88 Re: Stoji sve što ste rekli 25.06.2012. 14:46 #427336

Ja sam pricao o velikom Hiltiju a tebi treba nesto manje, koliko sam shvatio. A to manje, kosta i dosta manje novca pa vidi (kapiram da za 100e moze da se nadje dobra).
Ova moja se vec 5 puta do sad isplatila posto sam prosle god. renovirao stan od preko 100m^2 i bilo je BAS dosta stemovanja, izbuseno je 68 rupa u trotoaru oko zgrade (za stubice), a krajem leta krecem sa sredjivanjem vikendice na sel0 pa ce i tu da se naradi.
Ako ti stvarno treba samo za po par rupica mesecno (pod ovim ne mislim da je akas po nekoliko sati bez prestanka), i najgori kinez sa dobrom burgijom ce da ti zavrsava posao i traje bar 5 god.

:: Ali debilno je da uzmem Hilti od 300e i onda s njom napravim 2 rupe mesečno za sliku/policu/nosače za zvučnike. Ovi mi se činilo ok, 2 god garancije, pa ako crkne posle-kanta. Ako bude kasnije potrebe za nekom klasom, to je već druga priča..
Sub-Z Re: re 25.06.2012. 14:57 #427339

Pismeni, stavio sam čekić-bušilica da ne bude zabune, pošto pola firmi označave obične bušilice kao udarne (a trebalo bi, valjda da su vibracione ili kako već). A gorepomenute možda ljudi tako zovu jer je marka Hilti najpopularnija, kakve veze to ima sa tipom bušilice. Sličan debilizam je bio u SFRJ, kada su, npr. za kiselu vodu govorili Radenska..

:: Cekic-busilica to je Hilti za pismene ili ti na naem udarna busilica
:: http://www.betamalati.com/sr/141/index.htm
:: Bosh je odlicna firma al samo ako uzmes profesionalne razlikuju se po boji (zelene mislim da su pro.) isto tako imaju i ostali proizvodjaci po bojama se razlikuju.Pro znas da nece da crkne skoro nikad za kucnu upotrebu dok obicne crkavaju posle 2-3 god rada.(losije motore stavljaju unutra
Tristram Re: Re: re 25.06.2012. 15:11 #427346

Ili Kaladont umesto pasta za zube. Kod nas jeste rasireno da se hiltijem naziva bilo koja cekic busilica sa hilti steznom glavom.

:: Pismeni, stavio sam čekić-bušilica da ne bude zabune, pošto pola firmi označave obične bušilice kao udarne (a trebalo bi, valjda da su vibracione ili kako već). A gorepomenute možda ljudi tako zovu jer je marka Hilti najpopularnija, kakve veze to ima sa tipom bušilice. Sličan debilizam je bio u SFRJ, kada su, npr. za kiselu vodu govorili Radenska.
toothless Pazi ovako... 25.06.2012. 15:51 #427358

broj poruka: 3241
Ako budeš malo radio sa njom i ako te ukaki dobar primerak, služiće te godinama.Ja imam običnu Einhell bušilicu koja je nemilosrdno akana 6 godina, ali i dalje radi.Znam čoveka koji je kupio tu šatro hilti i koja mu je crkla čim je počeo da urva kupatilo, ali zato služi garancija koja je po novom zakonu sada 2 godine za SVE.
Ja isto volim kvalitetan alat, ali bih za teko neko bušenje jednom-2 puta godišnje ipak uzeo tu neku šnj marku, nego da dajem 150+e za polovan Hilti i slično jer je prosto gre`ota da tako dobar komad alata skuplja prašinu, da ne spominjem da će ti je svaki komšija/prijatelj tražiti i verovatno sjebati zbog činjenice da su danas svi majstori.Ako ti ne treba baš za obimno štemovanje već za bušenje rupa, ja bih lično išao na ovo:
http://www.getalati.rs/index.php?route=product/product&product_id=792
Merkam je već neko vreme, i stvarno je dobra, pogotovo jer je kod Jevreja u METRO-u stalno na akciji za oko 10500 dinara.Mislim da je stvarno best-buy, i da ti ništa jače od toga ne treba.Ima snagu, kvalitetna je, ima SDS prihvat za burgije,...
Evo je u katalogu METRO-a: http://www.metro.rs/metro_mail/mcc-rs/catalog/1188867/uradi_sam.pdf

P.s. Sad me stvarno mrzelo da skraćujem linkove... :)

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

mixer93 Re: 25.06.2012. 15:59 #427361

broj poruka: 4187
Sta da ti kazem kad sam ceo dan busio sa malom Makitom rupe za ankere, oznojila se posteno ali radila je i dalje za medalju. Da sam imao neki obican Hilti, crko bi 100%. A da ne govorim da je masina stara x godina. :P

luja-88 Re: Stoji sve što ste rekli 25.06.2012. 16:07 #427366

Ja sam pricao o velikom Hiltiju a tebi treba nesto manje, koliko sam shvatio. A to manje, kosta i dosta manje novca pa vidi (kapiram da za 100e moze da se nadje dobra).
Ova moja se vec 5 puta do sad isplatila posto sam prosle god. renovirao stan od preko 100m^2 i bilo je BAS dosta stemovanja, izbuseno je 68 rupa u trotoaru oko zgrade (za stubice), a krajem leta krecem sa sredjivanjem vikendice na sel0 pa ce i tu da se naradi.
Ako ti stvarno treba samo za po par rupica mesecno (pod ovim ne mislim da je akas po nekoliko sati bez prestanka), i najgori kinez sa dobrom burgijom ce da ti zavrsava posao i traje bar 5 god.

offline71 re 25.06.2012. 19:28 #427437

broj poruka: 462
Mrzelo me da čitam sve komentare,ali ako ti treba za umerenu kućnu upotrebu,uzmi je nećeš se pokajati.Zaista mislim da nema potrebe davati više para.Ali to je opet na tebi.Ili još bolje Vilager http://tinyurl.com/bq3dg9g ,doduše ne znam da li su isti cenovni rang,drugar je ima već tri-četiri godine,radi struju sa njom,i nema nikakvih problema.Jesu Makita,Hilti,Bosch(plavi) bolji daleko,to stoji,ali za kuću ti je i ovo dovoljno.Osim ako ne misliš da je celu preoreš :)

midzo85 makita 25.06.2012. 19:54 #427443

broj poruka: 189
slazem se sa covekom za makitu, stvarno je profi alatka, mada oni hobi alat i ne prave
ako imas kesa slobodno se ispruzi i neces se pokajati
eventualno dewalt
imarkovic Re: makita 25.06.2012. 20:03 #427444

broj poruka: 18996
eventualno beta

:: slazem se sa covekom za makitu, stvarno je profi alatka, mada oni hobi alat i ne prav
:: ako imas kesa slobodno se ispruzi i neces se pokajat
:: eventualno dewal
codeus Re: re 25.06.2012. 20:13 #427447

broj poruka: 4054
+1

za kucnu upotrebu .. rusenja svinjca .. kacenja rembranta i posrnule madone sa big bubies .. je odlicna

sa takvom sam odradio 10 poslova pre nego je pocela da zeza ... a pocela je da zeza jer nisam proverio na gornjem poklopcu kolicinu guscije masti .. bila suva unutra i grejala se ko Nmidia

i to ne poslova busenja 3 rupe i stemanja 1 konektora .. vec uvodjenja struje od nule ..

mada bolja je varijanta bubanj potok i neka krstena hiltika ukoliko moze za iste novce

:: Mrzelo me da čitam sve komentare,ali ako ti treba za umerenu kućnu upotrebu,uzmi je nećeš se pokajati.Zaista mislim da nema potrebe davati više para.Ali to je opet na tebi.Ili još bolje Vilager http://tinyurl.com/bq3dg9g ,doduše ne znam da li su isti cenovni rang,drugar je ima već tri-četiri godine,radi struju sa njom,i nema nikakvih problema.Jesu Makita,Hilti,Bosch(plavi) bolji daleko,to stoji,ali za kuću ti je i ovo dovoljno.Osim ako ne misliš da je celu preoreš :
Pisko Re: Nije loše i da gledaš `Iskra` bušilice 26.06.2012. 00:43 #427470

broj poruka: 6645
Ocigledno nisi imao villager trimer, za bilo sta drugo ne pacam... koliko ce da (jos) traje, ne znam, ali podatak da se gusi travom, zbunjem i sta-ti ja znam, nema veze sa zivotom... Uzimanje polovnih malolitraznih masina, takodjer. Jedna pilicarska smesa - i masina je urnisana...

Budale veruju u sreću.

:: Ćale je kupio jednu polovnu pre par godina. Sa njom je bušio ne armirani beton nego kamen, išlo je kao u sir. Nisam siguran da li je Iskra firma iz Slovenije ili Hrvatske ali znam da su dobri
:: Te nove a ne brendirane bušilice (Einhell, Matrix...) će ti biti dobro ako ne koristiš često, tipa probušiš rupu kako bi zakačio sliku na zid. Za neke ozbiljnije stvari (ako hoćeš da bušiš zid kako bi tiplovao stiropor ili ako hoćeš da sam da radiš građevinske radove) nisu uopšte dobre
:: Evo ti i primera. Imam Husqvarna trimer koji je ćale uzeo polovan. To je bilo pre par godina. Sama mašina ima nekoliko konja i radi zaista dobro, može čak da preseče i podeblje drvo uz odgovarajući nastavak. Ostali su kupovali nove Villager trimere. Za te trimere je problem bila i malo gušća trava koja je mogla da uguši timer. Umesto da lepo trava pada kada je odsečeš, trava se samo mrsila
:: Ovo isto primeni na bilo koju vrstu alata. I polovan Bosh ima da razbije bilo koji nov einhell ili matrix
:: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`
:: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#
Pisko Re: Nije loše i da gledaš `Iskra` bušilice 26.06.2012. 00:43 #427471

broj poruka: 6645
Ocigledno nisi imao villager trimer, za bilo sta drugo ne pacam... koliko ce da (jos) traje, ne znam, ali podatak da se gusi travom, zbunjem i sta-ti ja znam, nema veze sa zivotom... Uzimanje polovnih malolitraznih masina, takodjer. Jedna pilicarska smesa - i masina je urnisana...

Budale veruju u sreću.

:: Ćale je kupio jednu polovnu pre par godina. Sa njom je bušio ne armirani beton nego kamen, išlo je kao u sir. Nisam siguran da li je Iskra firma iz Slovenije ili Hrvatske ali znam da su dobri
:: Te nove a ne brendirane bušilice (Einhell, Matrix...) će ti biti dobro ako ne koristiš često, tipa probušiš rupu kako bi zakačio sliku na zid. Za neke ozbiljnije stvari (ako hoćeš da bušiš zid kako bi tiplovao stiropor ili ako hoćeš da sam da radiš građevinske radove) nisu uopšte dobre
:: Evo ti i primera. Imam Husqvarna trimer koji je ćale uzeo polovan. To je bilo pre par godina. Sama mašina ima nekoliko konja i radi zaista dobro, može čak da preseče i podeblje drvo uz odgovarajući nastavak. Ostali su kupovali nove Villager trimere. Za te trimere je problem bila i malo gušća trava koja je mogla da uguši timer. Umesto da lepo trava pada kada je odsečeš, trava se samo mrsila
:: Ovo isto primeni na bilo koju vrstu alata. I polovan Bosh ima da razbije bilo koji nov einhell ili matrix
:: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`
:: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#
gliga79 Re: Čekić-bušilica 26.06.2012. 00:50 #427474

broj poruka: 4641
Sve su to igracke, ako hoces kvalitetnu stvar ides na Makita, ili De Walt.
Bosch je najmanje zlo.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Malo je neuobičajena tema, ali, složićete se, viđali smo i gore. Ovako, treba mi neka čekić-bušilica za kućnu upotrebu (stan-mahom armirani beton, vikendica, gde zatreba)...dojadilo mi više da pozajmljujem od nekog. Šta mislite npr o ovom http://bit.ly/NrsVE0 ? Čini mi se ok za cca 50e...da li se isplati davati više za Bosch, BD
Voanerges ... 26.06.2012. 00:53 #427476

broj poruka: 202

Свака `Хилти` бушилица од 4500,00 ће да ти одради посао. Имаш у сваком хипермаркету. Човече, колике теорије се просипају, к`о при избору скутера. Немој `кинеза`, има да те зеза, само `Пиагио`, те узни овај са 125цца који се води као 50цца...
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs