Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Nema zvuka na .mkv fajlovima.
STRANA 1 OD 1
Veelnev Nema zvuka na .mkv fajlovima. 14.06.2012. 19:11 T46232

status: user
broj poruka: 346
Pozdrav, imam pitanje kako je moguce resiti problem sa reprodukcijom zvuka na Full HD filmovima u .mkv formatu. Naime, kad ubodem u usb port na TV-u slike ima, ali ton izostaje.To mi se ne desava sa 720p filmovima u .mkv formatu vec samo sa 1080p(konkretno je u pitanju film: Iron.Sky.2012.1080p.BluRay.DTS.x264).
Ako neko zna, bio bih mu zahvalan.

`` Ko na brdo, ak` i malo stoji
vise vidi no onaj pod brdom.
Ja povise nesto od vas vidim,
to je sreca dala al` nesreca
``
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf - - - - - 14.06.2012. 19:30 #425054

broj poruka: 1504
Televizor ti ne podržava DTS format zvuka što nije čudno pošto samo skuplji modeli imaju podršku za njega ,anyway ili ponovo skini film ali ovaj put sa drugim formatom zvuka ili prekonvertuj sa nekim konvertorom već postojeći dts zvuk u tom mkv fajlu koji imaš.
Black Wolf

Veelnev Re: 14.06.2012. 19:33 #425055

Ajd` da probam tako pa da vidim sta ce biti. Hvala.

``

Dragg re 14.06.2012. 19:37 #425056

broj poruka: 2270
Nemaš podršku za DTS, nema veze sa 1080p ili 720p. Treba da konvertuješ zvuk u AAC. Jedan od načina da prebaciš format zvuka bez rekompresije je AVS Remaker, samo odaberi mpeg 2/4 audio format, biće gotovo za par minuta ali ćeš svesti zvuk na 2 stereo kanala. Ne znam nijedan program koji može da preformatira 5+1 kanal bez rekompresije tj. ako hoćeš da sačuvaš sve kanale moraš da konvertuješ film.

Tristram Re: re 14.06.2012. 19:43 #425058

broj poruka: 1872
Ima programcic koji moze da sacuva sve kanale i dzabe je, EZmkvDTStoAC3, treba malo da se cimas da proradi ali bar dobro odradi posao.

:: Nemaš podršku za DTS, nema veze sa 1080p ili 720p. Treba da konvertuješ zvuk u AAC. Jedan od načina da prebaciš format zvuka bez rekompresije je AVS Remaker, samo odaberi mpeg 2/4 audio format, biće gotovo za par minuta ali ćeš svesti zvuk na 2 stereo kanala. Ne znam nijedan program koji može da preformatira 5+1 kanal bez rekompresije tj. ako hoćeš da sačuvaš sve kanale moraš da konvertuješ film
::
::
Dragg Re: Re: re 14.06.2012. 20:13 #425059

broj poruka: 2270
Hvala, mada se AC3 (DVD era) smatra malo van trenda u odnosu na DTS i AAC (mpeg4 era), sigurno je podržan od svih TV-a.

:: Ima programcic koji moze da sacuva sve kanale i dzabe je, EZmkvDTStoAC3, treba malo da se cimas da proradi ali bar dobro odradi posao
Veelnev Re: 14.06.2012. 21:42 #425074

Hvala svima, sredio sam sa AVS remakerom!
Pozdrav!
``

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs