tu puno razmisljanja-ako trazis neku budzetsku varijantu,bilo koja klima tipa vivax,midea,i sl ce ti raditi posao...midea se u stvari malo izdvaja,mozda najbolja marka u toj nekoj budzetskoj klasi...a ako zelis nesto vrhunski,moras izdvojiti 2-3x vece pare nego sto bi izdvojio za neku od ovih budzetskih varijanti....koliko para imas da das na klimu? i naravno,ne mozes staviti 12-icu,mora veca klima za tu kvadraturu:)))
Nisam siguran da li ove firme imaju tako velike klime
10.06.2012. 13:44
status: user broj poruka: 1577
Ali gledaj Tadiran, LG i Fujitsu. Uglavnom sam o tim markama čuo sve naj naj. Samsung, Panasonic i ostale poznate marke su neki srednji segment. Midea, Vivax i ostala kung fu aparatura ti je ista kao i kineska napajanja za kompove, ako baš nemaš drugu soluciju zaobiđi ih.
prijikom razmatranja koja klima i na soluciju, u zavisnosti rasporeda prostorija u stambenom(poslovnom) prostoru , da stavis dve klime ako je jedna moze doci do toga da bude vece razlike u temperaturi to je jedan razlog a drugi je sto 24-ka kosta skoro pa duplo od 12-ce
Sve budzetske klime su ti iste. Sve je to ista mashina upakovana u drugacije kuciste. Neko skrtari malo, nego daje malo vise i zato imamo ta razdvajanja na Midea, LG, kao i na Samsung....itd.
Klima za 80 do 100 kvm ti je 21. Ili da kupis 2 12tice.
Ja u stanu od 70 kvadrata imam dve 12-ice. Ohladim ceo stan za 30 minuta da bude kao u frizideru.
18-ica je slaba za 80-100, pusti ti sta ce da ti kazu prodavci. I meni su rekli da mi je dovoljna jedna 12-ica za stan od 70 kvadrata, pa sam posle morao da kupim jos jednu. 18-ca moze da ohladi tih 80-100kv kada bi to bila jedna ogromna soba bez pregradnih zidova, uglova, itd... ali to retko imas gde da vidis cak i ako je u pitanju neki lokal iz jednog dela.
Imam ovu dole, haldi 120 m2, samo da joj obezbedis lep protok vazduha, ja iz jedne sobe izbacujem vazduh ventilatorom u hodnik i tako hladim celu kucu.Usustini gledano ovako sve zavisi od rasporeda soba i polozaja gde ces staviti klimu, za jednu sobu 18-tica je prevelika, pa i 12-tica.
Razlika izmedju 12-16-18 je samo u kolicini vazduha koju moze da obradi tj. m3.
Ako je u pitanju stan/kuca, a ne neka velika prostorija, kupi dve 12-ice. Jedna klima nikako ne moze da radi posao za tu kvadraturu. Ja sam u stan od ~105 kvadrata u startu ugradio dve 12-ice i nisu mogle lepo da ohlade ceo stan. Postalo je prijatno tek kada sam ubacio jos jednu 9-ku. Na efikasno hladjenje najvise utice raspored prostorija, pozicija i smer u kom klima duva (Takodje je treba postaviti tako da hladjenje ne smeta tamo gde se provodi najvise vremena - npr. da ne duva direktno u garnituru za sedenje u dnevnoj sobi. Dosta ljudi previdi ovaj problem pa im kasnije prilicno smeta.), kao i lokacija i orijentacija stana/kuce. Npr. u Zemunu mi jedna 12-ica odlicno hladi ~65 kvadrata posto je stan okrenut na stranu zgrade koja je veci deo dana u hladovini i u stanu postoji mesto koje je savrseno za postavljanje klime, a u blokovima sam na tri suncane strane koje gore ceo dan pa je tek treca klima pomogla.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.