Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Total TV u 16:9
STRANA 1 OD 1
simke000 Total TV u 16:9 27.05.2012. 19:28 T45915

status: user
broj poruka: 504
Da li neko zna kada ce u `Total`paketu poceti da se emituju kanali u 16:9(neki vec imaju)?
Sport klub,Prva srpska televizija i jos neke su u 16:9.
Hvala unapred!!

Simke
Valjevo u srcu!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf - - - 27.05.2012. 19:36 #420087

broj poruka: 1504
Ja mislim da to ne zavisi ot Totala nego od samih kanala.
Black Wolf

Daum ... 27.05.2012. 19:51 #420089

broj poruka: 12794
Nema to veze sa uslugom, nego sa samim TV stanicama.

VMARC Ima veze samo sa Totalom 27.05.2012. 21:01 #420097

broj poruka: 9420
I oni su TOTALNE budale!

Naime, salju Fit Screen sliku, valjda zbog korisnika sa CRT televizorima, i onda iseku krajeve, tako da kad gledate kvalifikacije za Moto GP npr, uopste ne moze da se vidi tabela sa trenutnim stanjem najbrzih krugova. Ista je stvar i sa rezultatima utakmica i svim ostalim informacijama koje se prikazuju po coskovima ekrana. I dalje mi nije jasno, koji je to idiJot i u kom on jebenom 16om veku zivi, kada mu ne dolazi do mozga da pusti signal onakav kakav je, u kakvom formatu dolazi.
Dakle, problem nije sto oni emituju 4:3, ne problem je sto oni 16:9 `sire` po citavom ekranu, eliminisuci time dobar deo slike sa leve i desne strane… I nije problem u setovanju risivera, vec u samom emitovanju signala ka satelitu iz centra TotalTV.

F650GS Dakar

blackwolf Re: Ima veze samo sa Totalom 27.05.2012. 21:12 #420101

Jesi podešavao u resiveru tip televizora?
Black Wolf

:: I oni su TOTALNE budale
::
:: Naime, salju Fit Screen sliku, valjda zbog korisnika sa CRT televizorima, i onda iseku krajeve, tako da kad gledate kvalifikacije za Moto GP npr, uopste ne moze da se vidi tabela sa trenutnim stanjem najbrzih krugova. Ista je stvar i sa rezultatima utakmica i svim ostalim informacijama koje se prikazuju po coskovima ekrana. I dalje mi nije jasno, koji je to idiJot i u kom on jebenom 16om veku zivi, kada mu ne dolazi do mozga da pusti signal onakav kakav je, u kakvom formatu dolazi
:: Dakle, problem nije sto oni emituju 4:3, ne problem je sto oni 16:9 `sire` po citavom ekranu, eliminisuci time dobar deo slike sa leve i desne strane… I nije problem u setovanju risivera, vec u samom emitovanju signala ka satelitu iz centra TotalTV
:: F650GS Daka
Daum ... 27.05.2012. 21:21 #420104

broj poruka: 12794
Ako je tako onda su pošteno retardirani... Neki pekar je dobio posao tamo garant...

VMARC Re: Re: Ima veze samo sa Totalom 27.05.2012. 21:25 #420105

Kablovska mi ide preko TotalTV risivera a u drugoj kuci imam TotalTv home sa 3 risivera. Sve su opcije precesljane, svuda je isto.
Ajde, reci mi konkretno na sta mislis, stelovao sam to pre 3 godine. Ako imas neku informaciju za konkretno podesavanje, daj molim te, napisi mi navigaciju kroz meni, ono krajnje idiotski, da odstampam odem tamo, sednem za daljinski i uradim, jer ovako pizdim kad god sednem da gledam MotoGP.

F650GS Dakar

:: Jesi podešavao u resiveru tip televizora
:: Black Wolf
blackwolf Re: Re: Re: Ima veze samo sa Totalom 27.05.2012. 21:48 #420108

Evo sad malo pročačkah ,znači otiđeš na onaj tab za podešavanja (slika sa klučem) pa onda dole na napredna podešavanja uneseš pass pa onda podešavanje televizora nakon što iabereš pal signal iskočiće ti podešavanje da biraš 4:3 ili 16:9 ,uglvnom ja sam primetio razliku na motors tv kad mi je izabrano na 16:9 vidi se cela slika a kad je 4:3 dešava se to što ti kažeš slika je isečena sa strana ,javi jel pomoglo.
Black Wolf

:: Kablovska mi ide preko TotalTV risivera a u drugoj kuci imam TotalTv home sa 3 risivera. Sve su opcije precesljane, svuda je isto
:: Ajde, reci mi konkretno na sta mislis, stelovao sam to pre 3 godine. Ako imas neku informaciju za konkretno podesavanje, daj molim te, napisi mi navigaciju kroz meni, ono krajnje idiotski, da odstampam odem tamo, sednem za daljinski i uradim, jer ovako pizdim kad god sednem da gledam MotoGP.
:: :: Jesi podešavao u resiveru tip televizora
:: :: Black Wolf
:: ::
VMARC Hocu, brate, hvala ti 27.05.2012. 23:30 #420124

Ali mislim da sam i to vec podesavao. Doduse, podesavao sam na 42` Toshiba LCDu tada, pre 3 godine, mozda i vise, jedino ako nisu poslali neki FW update... Javim svakako, cim odem tamo. Probelm je vise nego iritirajuci. Kada sam kuci, gledam F1 preko RTL na IPTV. Na kablovskoj imam SK, ali je iz bazne stanice emituju preko Total TVa i slika mi je isecena. Motors TV mi radi kako treba na Totalu, tu nemam problema, stoga bas i mislim da nece biti vajde od tog stelovanja.
Hvala u svakom slucaju, javim sta sam uradio...
A kako ti se ponasaju Sport Klub i Eurosport (gde je posebno iritirajuce to sto ne vidis rezultat utakmice bundes lige)

F650GS Dakar

blackwolf Re: Hocu, brate, hvala ti 27.05.2012. 23:40 #420126

E samo da znaš da ja imam 4:3 crt tv nego sam primetio da ima to podešavanje pa rekoh da napišem ali javim ima li razlike na tim kanalima prilikom različitih podešavanja.
Black Wolf

:: Ali mislim da sam i to vec podesavao. Doduse, podesavao sam na 42` Toshiba LCDu tada, pre 3 godine, mozda i vise, jedino ako nisu poslali neki FW update... Javim svakako, cim odem tamo. Probelm je vise nego iritirajuci. Kada sam kuci, gledam F1 preko RTL na IPTV. Na kablovskoj imam SK, ali je iz bazne stanice emituju preko Total TVa i slika mi je isecena. Motors TV mi radi kako treba na Totalu, tu nemam problema, stoga bas i mislim da nece biti vajde od tog stelovanja
:: Hvala u svakom slucaju, javim sta sam uradio..
:: A kako ti se ponasaju Sport Klub i Eurosport (gde je posebno iritirajuce to sto ne vidis rezultat utakmice bundes lige
VMARC Re: Re: Hocu, brate, hvala ti 27.05.2012. 23:50 #420129

Ajd, hvala ti, ako ti nije cimanje. Ja cu se svakako pozabaviti tim stelovanjem cim odem, mozda su nesto prmenili...
F650GS Dakar

:: E samo da znaš da ja imam 4:3 crt tv nego sam primetio da ima to podešavanje pa rekoh da napišem ali javim ima li razlike na tim kanalima prilikom različitih podešavanja
:: Black Wolf
:: :: Ali mislim da sam i to vec podesavao. Doduse, podesavao sam na 42` Toshiba LCDu tada, pre 3 godine, mozda i vise, jedino ako nisu poslali neki FW update... Javim svakako, cim odem tamo. Probelm je vise nego iritirajuci. Kada sam kuci, gledam F1 preko RTL na IPTV. Na kablovskoj imam SK, ali je iz bazne stanice emituju preko Total TVa i slika mi je isecena. Motors TV mi radi kako treba na Totalu, tu nemam problema, stoga bas i mislim da nece biti vajde od tog stelovanja
:: :: Hvala u svakom slucaju, javim sta sam uradio..
:: :: A kako ti se ponasaju Sport Klub i Eurosport (gde je posebno iritirajuce to sto ne vidis rezultat utakmice bundes lige
:: :: F650GS Daka
gman moje iskustvo 28.05.2012. 00:16 #420131

broj poruka: 1111
je da na 4:3 tv-u nema razlike sa tim podesavanjem
a na 16:9 se menjaju motors tv i ginx (mozda jos koji)

ulsi

VMARC Re: moje iskustvo 28.05.2012. 00:34 #420134

Mislim da to upravo i govori u prilog ovom sta sam rekao, da oni salju fit screen signal. Meni je motorsTV ok, za ostale ne znam, jer gledam samo sport, dakle SK, ES i Motors TV. Nadam se da gresim, i da sve to moze da se dotera preko ovog podesavanja sto je naveo BW.
E da, koji je default PiN za total? 0000 ili 1234? Tj. taj password koji je naveo BW da se trazi pri ulasku u setovanja. To nemam pojma koji je, a siguran sam da ga nisam menjao...

F650GS Dakar

:: je da na 4:3 tv-u nema razlike sa tim podesavanje
:: a na 16:9 se menjaju motors tv i ginx (mozda jos koji
:: ulsi
blackwolf Re: Re: moje iskustvo 28.05.2012. 01:21 #420138

0000 default :)
Black Wolf

:: Mislim da to upravo i govori u prilog ovom sta sam rekao, da oni salju fit screen signal. Meni je motorsTV ok, za ostale ne znam, jer gledam samo sport, dakle SK, ES i Motors TV. Nadam se da gresim, i da sve to moze da se dotera preko ovog podesavanja sto je naveo BW
:: E da, koji je default PiN za total? 0000 ili 1234? Tj. taj password koji je naveo BW da se trazi pri ulasku u setovanja. To nemam pojma koji je, a siguran sam da ga nisam menjao..
:: :: je da na 4:3 tv-u nema razlike sa tim podesavanje
:: :: a na 16:9 se menjaju motors tv i ginx (mozda jos koji
:: :: ulsi
blackwolf Re: Hocu, brate, hvala ti 28.05.2012. 21:13 #420343

Samo da javim ista situacija sa eurosportom i sportklubom kanali regularno šalju 16:9 samo je do podešavanja kad je na 4:3 isečeno je a kad je na 16:9 vidi se sve samo što su kod mene onda ljudi malo izduženi pošto imam 4:3 TV XD
Black Wolf

:: Ali mislim da sam i to vec podesavao. Doduse, podesavao sam na 42` Toshiba LCDu tada, pre 3 godine, mozda i vise, jedino ako nisu poslali neki FW update... Javim svakako, cim odem tamo. Probelm je vise nego iritirajuci. Kada sam kuci, gledam F1 preko RTL na IPTV. Na kablovskoj imam SK, ali je iz bazne stanice emituju preko Total TVa i slika mi je isecena. Motors TV mi radi kako treba na Totalu, tu nemam problema, stoga bas i mislim da nece biti vajde od tog stelovanja
:: Hvala u svakom slucaju, javim sta sam uradio..
:: A kako ti se ponasaju Sport Klub i Eurosport (gde je posebno iritirajuce to sto ne vidis rezultat utakmice bundes lige
VMARC Daj boze! 28.05.2012. 21:20 #420344

Jos nisam probao...

F650GS Dakar

VMARC Prebacio 30.05.2012. 18:14 #420729

Rezultat je bolja slika na Sport Klubu, sto mi je najvaznije zbog MotoGP, dok je Eurosport ostao isti.
Hvala Blackwolf!
EDIT: Sada primecujem da poneki kanali, uglavnom domaci, prvo trepnu na trenutak u 4:3 pa onda ponovo kao neki refresh na 16:9... Ali me boli uvo :-)

F650GS Dakar

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs