Toothless je bio dobar pa mi je u partu 1 izbacio tv-ove sa dvb t2 (ja mu se kao najveca stoka nisam zahvalio :) tako da se ovim putem zahvaljujem xd :D, nadam se da se ne ljutis). Da predjem na stvar treba da uzmem neki TV, za negde ~45 do 50k max. Prvo pitanje DVB T2 standard, koliko sam skontao on je bitan samo ako se hvataju kanali preko antene. Keva i cale su trenutno na tom nacinu gledanja TV-a, ali sada ce da predju na IPTV, za koji koliko ja mislim DVB T2 nije od nikakve vaznosti ?
Kao sto rekoh budzet je od 45k do 50k max, ovo pitanje treba da resim u narednih ~20 dana max, meni su zapali za oko naravno skuplji modeli:
Planiram nekako da se ispruzim do ove cifre, sta mislite o njima. Ako je nekome zapao za oko neki slican tv po nizoj ceni u Tempu, Merkator tehnici, Tehnomarketu ili pak Winwin-u neka baci ovde. TV ce koristiti matoriji ljudi koji veze nemaju o smart opcijama (cala mozda bude zanimala youtube app) i to je to.
Jos jedno pitanje da li mi se isplati da narucujem robu tipa TV preko neta, jer mozda moze doci do nekih komplikacija ?
Што се тиче наручивања робе преко нета мислим да не можеш имати никаквих проблема ако наручујеш од провереног члана, провериш пакет пре плаћања што подразумева искључиво плаћање поузећем без прихватања неког другог облика плаћања уз изговор да је продавац имао лоша искуства и сл., а поред тога ти остане 100 и више евра у џепу. Ја сам купио тв из Мађарске, конкретно LG LK450 32` за 300 евра кад је евро био 105 и презадовољан сам. Ако хоћеш да купиш Samsung мислим да гаранција из Мађарске важи било где у Европи па тако и у Србији, опет провери ово. Погледај мало телевизоре на Купујем Продајем, мислим да за те паре можеш да купиш много бољи тв, сем ако нећеш да ти кева и ћале имају бољи тв од тебе. Поздрав!
U pravu si, DVB-T je zemaljski sitem prenosa digitalnog signala, bitan samo ako ćeš da primaš digitalnu TV preko antene (koliko ja znam emituje se samo RTS digital sa Avale). DVB-T2 je varijanta istog za HD, tek toga nema kod nas. Za prijem preko kabla, bitni su ti DVB-C standardi. Međutim, koliko ja znam, nema nigde slobodnih digitalnih kanala ni preko kabla, za svaki paket moraš da se pretpaltiš i dobijaš dekoder od provajdera, pa možeš da ga kačiš na HDMI u kom slučaju ti je tuner u TV-u nebitan.
Naravno da može, čim imaš digitalni signal možeš da emituješ šta hoćeš, možeš i softver da prebacuješ, ali DVB-T2 se smatra pogodnijim za HD svrhe. Nisam znao da su naši već usvojili standard.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.