Vredi li uzeti ovaj lg ima dvb-t2 i 100hz. Model je iz 2012. godine. Po meni je super ima i lan. Da li hvata digitalne zemaljske kanale koji se pojavljuju kod nas?
koji imaju digitalnu tv odavno moze bilo koji TV koji podrzava full hd.Recimo kod KDS-a se placa posebno ,to ima veze kod ljudi koji ne gledaju TV preko kablovske ,nego klasicno preko antene ,morace taj dekoder DVB-T2.
Ja sam zvao KDS zbog toga ,upravo su mi rekli ovo sto sam ti prethodno napisao,to nema veze sa nama ,pustaju dekodiranu digitalnu TV preko kablovskog prikljucka,nikakve tehnicke izmene ili promene nece trebati ,sem za ljude koji gledaju TV preko antene ili zajednicke antene ,morace da kupe taj dekoder ,koji ce kostati oko 50 E ili nesto manje ,bez toga nece moci da gledaju TV.Ako ima klasican TV ,a ukljucen si na kablovsku nece ti trebati taj dekoder.Znaci ako je TV ukljucen na kablovsku ne brini ,a ako ce taj TV da bude preko antene onda moras taj dekoder sto je napisao Dautovic.Tehnicki gledano oni pustaju video signal sa full HD rezolucijom ,ali da bi gledao full hd rezoluciju ,to se placa posebno,barem je tako slucaj preko KDS-a.
:: Da li ce ako se kupi ovaj tv morati kupiti i dvb-t2 dekoder ili nece :: ::
Prvo, ne znam odgovor, zato što iako piše dvb-t2, piše i da je SIGURNO kompatibilan sa pomenute dve zemlje Swerige i England... a da li je i sa našom budućom, ne znam. Trebalo bi ali nije 100% sigurno. Dekoder baš onakav kakav ima u budućoj čarobnoj kutiji koja će sama za sebe biti dvb-t2 mpeg2 dekoder. Zašto nisam siguran, zato što je posao sa prodajom, nabavkom i distribucijom tih kutijastih dekodera, unapred isplanirana pljačka i ucena u koju su se unapred ugradili razni domaći lopovi, pa im stoga nikako, NIKAKO nije u interesu da iko ima VEĆ kupljen tv koji je kompatibilan sa famoznim srpskim standardom, već da SVI koji nemaju pristup IPTV-u ili kablovskoj mreži, moraju da se isprse za tih pedesetak iz doba jure. Mnogo blizu izgleda, da bi i ja rizikovao, ali stvarno nemaš garancija OSIM da probaš negde blizu Avale i vrneš kao nekompatibilno ako ne radi. Jeba ih pas monopolističke i lopovske, nikad nije dosta a obraz kao đon. Inače, ne zvuči loše taj tv po specifikacijama, ali....
Nisam zvala, a mislim da ni oni verovatno nisu u to toliko upuceni. Nasla sam na jednom mestu da tip pita da li mogu da uhvate neki zemaljski digitalni kanal ako mogu uzima odma jedan. A ovi mu kazu uzmi ti samo ako ti ne odgovara mozes da ga vratis u roku od dve nedelje. U nekom tekstu sam nasla da ce kod nas biti digitalni signal isti kao u Engleskoj. A ova specifikacija je samo prepisana i verovatno govori u kojim zemljama se koji sistem koristi, nas nema jer nije sve zazivelo.
a sto se tice kompatibilnosti, po nekim najavama, i nas sistem bi trebao biti kompatibilan sa UK mada...to nece kod nas zaziveti jos ko zna, a i tacno je da ce ti to trebati samo ako si u nekoj sumi ili nemas nekog kablovskog operatera
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T Slicni standardi Kod nas ne navodi koji video standard ce se koristiti za SD pal reoluciju .pretpostavljam mpeg-2 Serbia (Uses DVB-T2 MPEG-4/H.264 [10]) United Kingdom (Uses DVB-T/MPEG-2 for SD and DVB-T2/H.264/MPEG-4 for HD Sweden (Uses MPEG-2/MPEG-4) for SD and DVB-T2 with MPEG-4 for HD Albania (uses MPEG-2 for SD and MPEG-4 AVC /H.264 for HD transmissions Greece (ERT Digital and Digital Union use MPEG-2 but will shift to H.264/MPEG-4
Ja bih rekao da je kompatibilan sa nasim buducim digital TV standardom.
E, tako te volem Obrade, u prvim si postovima lupao a da nisi čitao šta je pitanje, te kutija te kutija.... Opet smo kod zaključka: miriše kao da jeste, izgleda kao da jeste, zvuči kao da jeste, ali nismo sigurni da li je kompatibilno. Ja bi npr. rizikovao jer sad mislim da JESTE, ali ti to ne savetujem tj. ne tvrdim. Kockaš se ako nisi u stanju da proveriš avalski digitalni signal. P.S. koliko se sećam, naš standard jeste kao UK, - što nam apsolutno niko ne garantuje, jer, u pitanju je monopolistička zarada, mafijaška pljačka koja je važnija od svih nas, i nezavisna od promena vlasti.
Budale veruju u sreću.
:: http://en.wikipedia.org/wiki/DVB- :: Slicni standard :: Kod nas ne navodi koji video standard ce se koristiti za SD pal reoluciju .pretpostavljam mpeg- :: Serbia (Uses DVB-T2 MPEG-4/H.264 [10] :: United Kingdom (Uses DVB-T/MPEG-2 for SD and DVB-T2/H.264/MPEG-4 for HD :: Sweden (Uses MPEG-2/MPEG-4) for SD and DVB-T2 with MPEG-4 for HD :: Albania (uses MPEG-2 for SD and MPEG-4 AVC /H.264 for HD transmission :: Greece (ERT Digital and Digital Union use MPEG-2 but will shift to H.264/MPEG-4 :: :: Ja bih rekao da je kompatibilan sa nasim buducim digital TV standardom :: ::
Mislim da nisi razumeo ,nadovezao sam se na Dautovica ,ali nebitno ,ukratko ako ce da ukljuci LG na kablovsku TV ne znaci joj nista digitalni standard ,bitno je samo mpeg4 i mpeg2,ako ce da LG ukljuci na antenu onda ima veze koji ima digitalni standard.
:: E, tako te volem Obrade, u prvim si postovima lupao a da nisi čitao šta je pitanje, te kutija te kutija... :: Opet smo kod zaključka: miriše kao da jeste, izgleda kao da jeste, zvuči kao da jeste, ali nismo sigurni da li je kompatibilno. Ja bi npr. rizikovao jer sad mislim da JESTE, ali ti to ne savetujem tj. ne tvrdim. Kockaš se ako nisi u stanju da proveriš avalski digitalni signal :: P.S. koliko se sećam, naš standard jeste kao UK, - što nam apsolutno niko ne garantuje, jer, u pitanju je monopolistička zarada, mafijaška pljačka koja je važnija od svih nas, i nezavisna od promena vlasti :: :: Budale veruju u sreću. :: :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/DVB- :: :: Slicni standard :: :: Kod nas ne navodi koji video standard ce se koristiti za SD pal reoluciju .pretpostavljam mpeg- :: :: Serbia (Uses DVB-T2 MPEG-4/H.264 [10] :: :: United Kingdom (Uses DVB-T/MPEG-2 for SD and DVB-T2/H.264/MPEG-4 for HD :: :: Sweden (Uses MPEG-2/MPEG-4) for SD and DVB-T2 with MPEG-4 for HD :: :: Albania (uses MPEG-2 for SD and MPEG-4 AVC /H.264 for HD transmission :: :: Greece (ERT Digital and Digital Union use MPEG-2 but will shift to H.264/MPEG-4 :: :: :: :: Ja bih rekao da je kompatibilan sa nasim buducim digital TV standardom :: :: :: ::
sta se palite na te standarde .. nije mi jasno .. ko jos gleda TV preko vazduha !! kad se zavrsi digitalizacija TV kod nas u vazduhu ces imati RTS1/2 Avalu i mejbi Pink .. izem ti kanale .. kroz vazduh nece ici diskaveri histori i ostali kanali sto vrede ...
Kako to mislite nista od DVB-T2 tj. ko zna kada ce ga biti, da ste zivi i zdravi emituje se ima mesec miozda i nesto vise znaci DVB-T2 radi, moze da se gleda u vecim gradovima osim u Kragujevcu. Dakle uzimajte i gledajte signal u test fazi je slabiji ali se moze bez problema primiti. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fixOMUvFLlA
Tako je moze se gledati RTS 1, RTS 2, RTS digital i RTS HD Test koji je ustvari HD kanal RTS1. Ako je kanal digitalni to ne znaci automatski da je i slika u HD ili ti visokoj definiciji(cisto da ne bude zabune)
Da objasnim ono sto neki nisu razumeli pa su posle nazvali lupanjem, iz kog razloga ne znam, da li zato sto nemaju znanja ili su bahati u to necu ulaziti.
Napomenuo sam da TV o kom se prica ima i DVB-C tjuner koji sluzi za prijem digitalnih signala iz kabla, to puno znaci ljudima koji imaju kablovsku. Dakle taj tjuner zamenjuje dekoder, ne treba vam dakle jos jedan uredjaj i jos jedan daljinski. za PAY kanale samo se uzme Conax modul, stavi se u njega kartica i to se sve ubode u PCMCIA slot u TV-u. O kvalitetu slike da ne pricam, dekoder vrsi konverziju signala a svaka konverzija iz digitalnog u analogni pa opet u digitalni itd itd, slabi signal i gubi se na kvalietu, dakle i slika je bolja kad se izbaci dekoder...
E sad subjektivna stvar je ko sta gleda, i ja vise gledam discoveri, history, National geographic itd itd pa me DVB-T2 i ne zanima bas mnogo, eventulano neki sport na RTS-u mada ce njega biti i na kablosvkoj...
Naravno da ce ljudima koji nemaju kablovsku DVB-T2 tjuner biti potreban i tu se svi slazemo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.