Uzeo bih plazma televizor dijagonale 40-42 inca, pa me zanima par stvari:
- Postoji li i koliko je vidljiva razlika u slici izmedju fullhd i hd ready tv-a - Kog proizvodjaca( i koji model konkretno) odabrati kao najpouzdanijeg sa najduzom garancijom (osim sony) - Gde kupiti tv Molio bih vlasnike plazmi da iznesu svoja iskustva i eventualno daju neka poredjenja. Budzet mi se vrti oko 600 eura. Hvala unapred na odgovorima.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
-zavisi šta gledaš, ali u danasnje vreme je besmisleno ne uzeti FHD-kad već uzimaš tv, uzmi kao čovek. -pre nekih 2 godine sam uzeo Panasonic tx-p42u20e, apsolutno nikakvih zamerki nemam-analogna kablovska/fhd br filmovi sa kompa/igre, sve šljaka-kad sam ga uzimao davali su 5 godina garancije. -Ja sam moj uzeo u Comtrade-u, pogledaj i Tehnomaniji, Metrou (nađe se uvek nešto povoljno, prati kataloge) Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Uzeo bih plazma televizor dijagonale 40-42 inca, pa me zanima par stvari :: :: - Postoji li i koliko je vidljiva razlika u slici izmedju fullhd i hd ready tv- :: - Kog proizvodjaca( i koji model konkretno) odabrati kao najpouzdanijeg sa najduzom garancijom (osim sony :: - Gde kupiti t :: Molio bih vlasnike plazmi da iznesu svoja iskustva i eventualno daju neka poredjenja :: Budzet mi se vrti oko 600 eura :: Hvala unapred na odgovorima :: :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
To o čemu pričaš su plazme od pre 7 godina, pa i to je opet od modela do modela. Ćale ima NEC plazmu već 7 godina najmanje i daje istu sliku kao i prvog dana. Današnje plazme se kupuju zbog kvaliteta slike koji je i dalje ispred svakog regularnog LCD-a zbog organskog izgleda boja, crne pogotovo koja izgleda skoro kao mastilo.
Najbolji TV trenutno na svetu je i dalje 5 godina stara Pioneer Kuro serija, nije napravljen i dalje panel koji njemu parira.
Sem toga, plazma paneli su danas jeftiniji od LCD-a pa tako za budžet od 600 evra ribolovac može da kupi ili extra dobru plazmu ili običan LCD.
Jedino ne bih kupovao plazmu ako će da bude nekog ozbiljnijeg gaminga na njoj zbog zaprživanja slike na mestima gde su statične stvari. Čitam da danas to i nije više izraženo koliko je bilo pre 7-8 godina ali ja taj problem imam zbog ultra tankog plazma panela koji koristi malo drugačiji fosfor. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Plazma vremenom tamni ,zasnovana je na tehnologiji gasa :: :: ::
Daum ja coveku ne bih preporucio ,plasma 3x vise trosi struju od 3D LCd,opste poznata stvar ,ovo za gaming sto si naveo za plazmu nisam znao ,znaci jos jedan razlog ne za plazmu .
:: To o čemu pričaš su plazme od pre 7 godina, pa i to je opet od modela do modela. Ćale ima NEC plazmu već 7 godina najmanje i daje istu sliku kao i prvog dana. Današnje plazme se kupuju zbog kvaliteta slike koji je i dalje ispred svakog regularnog LCD-a zbog organskog izgleda boja, crne pogotovo koja izgleda skoro kao mastilo :: :: Najbolji TV trenutno na svetu je i dalje 5 godina stara Pioneer Kuro serija, nije napravljen i dalje panel koji njemu parira :: :: Sem toga, plazma paneli su danas jeftiniji od LCD-a pa tako za budžet od 600 evra ribolovac može da kupi ili extra dobru plazmu ili običan LCD :: :: Jedino ne bih kupovao plazmu ako će da bude nekog ozbiljnijeg gaminga na njoj zbog zaprživanja slike na mestima gde su statične stvari. Čitam da danas to i nije više izraženo koliko je bilo pre 7-8 godina ali ja taj problem imam zbog ultra tankog plazma panela koji koristi malo drugačiji fosfor :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Plazma vremenom tamni ,zasnovana je na tehnologiji gasa :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Ne znam sta ce ti plazma pored 3D TV LCD
02.05.2012. 10:31
status: user broj poruka: 417
Ako ce da gleda SAMO HD filmove i igra igrice onda LCD, a ako je u planu i gledanje DVD filmova i kablovske televizije onda LCD nema sta da trazi pored Plazme. Najbolje potrazi ove sto donose Tv iz Madjarske, kod njih ti je (moja preporuka) Panasonic televizor plazma TX-P42G30E oko 600 evra (u Tehnomaniji oko 800).
:: Daum ja coveku ne bih preporucio ,plasma 3x vise trosi struju od 3D LCd,opste poznata stvar ,ovo za gaming sto si naveo za plazmu nisam znao ,znaci jos jedan razlog ne za plazmu :: :: :: To o čemu pričaš su plazme od pre 7 godina, pa i to je opet od modela do modela. Ćale ima NEC plazmu već 7 godina najmanje i daje istu sliku kao i prvog dana. Današnje plazme se kupuju zbog kvaliteta slike koji je i dalje ispred svakog regularnog LCD-a zbog organskog izgleda boja, crne pogotovo koja izgleda skoro kao mastilo :: :: :: :: Najbolji TV trenutno na svetu je i dalje 5 godina stara Pioneer Kuro serija, nije napravljen i dalje panel koji njemu parira :: :: :: :: Sem toga, plazma paneli su danas jeftiniji od LCD-a pa tako za budžet od 600 evra ribolovac može da kupi ili extra dobru plazmu ili običan LCD :: :: :: :: Jedino ne bih kupovao plazmu ako će da bude nekog ozbiljnijeg gaminga na njoj zbog zaprživanja slike na mestima gde su statične stvari. Čitam da danas to i nije više izraženo koliko je bilo pre 7-8 godina ali ja taj problem imam zbog ultra tankog plazma panela koji koristi malo drugačiji fosfor :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: Plazma vremenom tamni ,zasnovana je na tehnologiji gasa :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Da, potrošnju sam zaboravio, jeste veća, ali blago. Moja plazma (Samsung PN51D8000) troši 200w, dok idle troši 1w. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
koliko sam cuo ove nove plazme su jako dobre, imaju skoro duplo veci broj radnih sati u odnosu na lcd led televizore a i kazu da su boje jako lepse na njima, ako uzimas za filmove, tv....ja bih uzo plazmu, ali ako planiras da kacis PS3 ili XBOX onda nema dileme LCD!!!
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB-E Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
Kacio bih xbox i komp povremeno. @Daum Cuje li se zujanje tv-a kada preovladjuje bela boja na ekranu? Pomaze li ugradjen filter za pranje ekrana od zaostalih slika? @Dexter imas mail
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Meni se čuje blago zujanje kada ima mnogo bele boje, ali samo ako je utišan tv, tj ako nema zvuka, ali opet to ne mora da znači da ćeš ti to imati jer moja plazma je specifična zato što je ultratanka pa ima svoje boljke.
Kod današnjih plazmi uprživanje delova slike je navodno stvar prošlosti, ili u prevodu treba da prodje nekoliko sati da bi uopšte blago videlo, dok kod mene je potrebno 30 minuta i već izbliza možeš da vidiš senke od delova slike koji se nisu pomerali, ali to samo na crnoj pozadini. To je neka vrsta ghost retentiona, ne uprživanja slike, ali svejedno.
Lek za to je pokretna slika od 10 minuta, pustim tv samo na 10 minuta i sve nestane, plus pošto mi je slika na TVu standardne definicije imam opciju u TVu da mi se slika mrdne u jednu stranu za par pixela svakih par minuta što je meni neprimetno.
Ja u TVu imam takodje opciju gde mi šeta gradient po ekranu i tako odglavi sve delove gde se vide senke.
U suštini, čak ni ovo moje nije pravi retention. Devojka moja je davno kupila neki šit Beko plazmu, i kod nje se jasno vidi u koloru logo neke televizije koji god kanal da prebaciš, i to je verovatno pravi retention. Ovo kod mene je kako sam rekao, samo bele senke na crnoj pozadini, mogao sam recimo da vidim u belom delove Windowsa na crnim slikama ali opet i to samo kad pridjem TVu što na 51 inča se ne dešava baš često. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
to sa radni vek je u rangu 10 godina i preko toga, dakle nebitno.Gledam 50 inch plazmu LG. I poredim sa LCD ovima u kuci i razlika je u korist plazme, mnogo bolji kontrast i slika. Igrice igram bez problema. Licno, imao sam i jendu 50 incha plazmu samsung koja nije bila toliko moderna (600hz i te fore),ali je slika bila jos bolja nego moderniji LG, imala je brzi odaziv na komande,i doduse, vise grejala.Samung mi je explodirao,u garanciji,tj implodirao,pukao ekran. Nisam dobio zamenu nego pare nazad jer su me setali jedno 45 dana,a posto je kupljen bio na akciji, morao sam jos 50 k dinara da dodam za ovaj LG.. Bez full HD je glupo uzimati zaista. Plazma je jeftinija za velike ekrane,ako se ne varam,nisma skoro gledao. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
.... plazmu panasonic p42G30 ako uspeš da je nađeš i ona je nešto skuplja od tvog budžeta. U svakom slučaju najbolji odnos cene i kvaliteta. Ima plazma nedostataka naravno, ali su zanemarljivi ukoliko upoređujemo kvalitet prikaza sa LCD-om (osim papreno skupih modela). Da, ima zujanje na dosta belim površinama, koje se iskreno ne čuje ako gledaš sa normalnom jačinom tona, i da ima problem sa burn-in efektom i ghost retention-om. Dobra stvar je da se ne pojavljuje kod svih panela iz iste serije pa treba imati i sreće. Loša stvar je što ti panasonic ne priznaje reklamaciju za pomenute pojave. Naravno, svaka plazma treba da se razradi, tačnije, njen panel, po preporuci proizvođača čini mi se 150 sati a, po preporuci korisnika 300 sati upravo da bi dobio najbolji kvalitet prikaza i izbegao mogućnostu pojave burn-in efekta i ostalog. Da ne sediš skrštenih ruku, prouči malo http://hdportal.hr/recenzije/?reviews=recenzija-plazma-2d-panasonic-tx-p42g30e-107-cm sa napomenom da je autor nani prilično subjektivan kada su plazme u pitanju ali su testovi dosta dobri.
Hvala svima na odgovorima, posebno Daumu i adminu Misi. Ako neko od vas zna pouzdanog coveka koji donosi televizore iz Madjarske neka mi pusti kontakt na mail.
Da se nadovežem na @dexter-a, ako dolazi u obzir i lcd osim plazme, probaj da nađeš LG 42lk530 on se uklapa u tvoj budžet. Lično, dosta sam zadovoljan sa slikom i svaka preporuka, pogotovo ako se gleda odnos cena/kvalitet.
:: Ja licno imam LG 42 LK430 uzet samo za igranje :: Dunja gleda tv i oboje filmove naravno, nikakvih zamerki i primedbi nemam, topla preporuka :: :: http://www.coolshop.rs/lg-lcd-televizor-42-lk-43 :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.