Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Srbija postala smetlište televizora i ostalog krša...
STRANA 1 OD 1
toothless Srbija postala smetlište televizora i ostalog krša... 11.04.2012. 18:58 T45182

status: user
broj poruka: 3241
Sada je potvrđeno i od strane naših ljudi, da smo postali smetlište.
http://tiny.cc/g50lcw
Otvorite četvoro očiju kada kupujete TV.
Uvezeno je brdo televizora koji ne podržavaju digitalni signal i nažalost, još uvek se uvoze...

`Ti televizori su došli iz zemalja u kojima su promeneni standardi, jer je trgovcima i proizvođačima u Evropi bilo jeftinije da to nama prodaju, nego da ih recikliraju. Sada će se pojaviti neko na tržištu Srbije ko će ponuditi takve resivere našim potrošačima`, naveo je Papović.
Papović je dodao da se laboratorije u Srbiji pozivaju na standard SRB 0035 koji uopšte ne definiše kvalitet i uglavnom kažu da rade kontrolu uvoza `na osnovu senzornog ocenjivanja`.
Pošto nijedna laboratorija u Srbiji ne kontroliše kvalitet, došlo je do toga, kaže on, da su u Srbiju uvezene na hiljade starih modela televizora koji ne mogu da prime digitalni signal.

Mislim da je vreme da neko ko se dosta razume u novije televizore napravi zvaničnu temu `Pomoć pri kupovini televizora` ili nešto sličnog naslova.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 11.04.2012. 19:33 #411923

broj poruka: 4054

besparica i idioti na vlasti nas cine smetlistem evrope ... za svu robu

zasto su nasi izabrali bas zadnji dvb standard koji podrzava 3 modela najnovijih televizora !?!?

pa da bi ti drzava uvaljivala adaptere !! i misko seljak

i kod nas sto se sklapaju LCDovi nepodrzavaju taj standard .. ista prica kao i vozila nemozes uvesti auto koji nije euro3 standard .. a u zemlji se proizvodi vozilo koje ne podrzava nikakav standard i slobodno se prodaje ... najsmesnije je kad ljudi uzmu yuga u sloveniji za 50e i ne mogu da prodju nasu granicu - nije euro3

executor Re: ... 11.04.2012. 19:46 #411924

broj poruka: 203
::
... najsmesnije je kad ljudi uzmu yuga u sloveniji za 50e i ne mogu da prodju nasu granicu - nije euro3

I smesno i tuzno..

A sto se tv standarda tice verovatno su stavili dvbt2 da ne bi u skoroj buducnosti morali da prelaze sa dvbt na neki noviji standard (misli drzava na buducnost :) .. a u principu sto se tice adaptera ionako bi po mojoj nekoj proceni 90% domacinstava moralo da kupuje adapter pa makar samo za dvbt1.. jer velika vecina njih ima jos stare crt televizore ili su kupovali neke novije tft lcd plazma modele neznajuci nista o nadolazecim promenama u distribuciji signala..

Tuzno je to sto i danas prodavci ubedjuju ili ako ih niko i nepita onda i ne upucuju kupce da televizori koje oni prodaju ne mogu da podrzavaju standard koji treba da se uvede..

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
milos666 Sad u predizbornoj kampanji... 11.04.2012. 21:09 #411928

broj poruka: 398
... mi dodje i ovaj krs sa katodnom cevi da bacim... Ne treba mi nikakav tv... Ne mogu vise da ih gledam... A ovaj je otkrio Ameriku kad kaze da postoji trgovacki lobi u Srbiji... Ma sta kazes???

Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 6870, Kingston 96GB V100+, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Dell 2412M

HardWarez Re: ... 11.04.2012. 21:27 #411930

broj poruka: 11
:: besparica i idioti na vlasti nas cine smetlistem evrope ... za svu rob

Dok na svakoj banderi od Kalemegdana pa do Slavije ne bude visilo po jedno đubre sa kravatom od užeta oko vrata - umesto skupe kravate koju danas nose - ništa od ove zemlje neće biti.
Nas samo NEKI NOVI DIKTATOR, u smislu AUTOKRATA, može da reši ove bede i pada.
nemanja21 Re: ... 11.04.2012. 21:48 #411933

broj poruka: 1227
:: besparica i idioti na vlasti nas cine smetlistem evrope ... za svu rob
:: zasto su nasi izabrali bas zadnji dvb standard koji podrzava 3 modela najnovijih televizora !?!
:: pa da bi ti drzava uvaljivala adaptere !! i misko seljak

dvbt2 je daleko napredniji i pruza dosta vece mogucnosti, implementacija nekog starijeg standarda bi nas kostalo par puta vise i samo bi nas vratila 20ak godina u nazad, imao prilike da se uverim licno u to... ponuda televizora je mala jer je i potraznja relativno mala, ali to ce se vrlo brzo promeniti.
:: i kod nas sto se sklapaju LCDovi nepodrzavaju taj standard .. ista prica kao i vozila nemozes uvesti auto koji nije euro3 standard .. a u zemlji se proizvodi vozilo koje ne podrzava nikakav standard i slobodno se prodaje ... najsmesnije je kad ljudi uzmu yuga u sloveniji za 50e i ne mogu da prodju nasu granicu - nije euro3
tortojed A odkad ja upozorih na to? Jesenas, nakon sto sam poceo da se 11.04.2012. 22:40 #411939

broj poruka: 10997
interesujem za nabavku tv set-a koji podrzava DVBT2 Mpeg4 (jer sam tada saznao da ce ovaj standard biti primenjen u Srbiji). A znate li ko je kriv za ovo stanje? MI, to jest VI, kolege i ostali sunarodnici. Nase (vase) malodusje i spremnost da prihvatimo/te bilo sta i od bilo koga, po bilo kojoj (ma koliko nepovoljnoj) ceni, po naredjenju `onih odozgo`...

Zimus, oko 20-og decembra, odem u VinVin da se raspitam. Doceka me prodavac, sirok osmeh, pera beloga luka vire iz usiju, spreman, je li, da pomogne, strucan onoliko, ubilo se za prodavca, pa kada je cuo sta hocu naceri se i kaze: `Ma, gospodine, pa zar vi zbilja verujete da ce (kako je najavljeno) digital broadcast poceti kod nas pocetkom sledece godine?` A ja cu njemu na to: `Vidite, gospodine, da JA sada imam odgovarajucu moc/vlast, vi bi ste ovoga trena izgubili posao i bilo bi vam zabranjeno da radite `u bransi` do kraja vasega zivota. Izvolite u pekaru, prodavajte pecivo, hleb...u rudnik, kopajte ugalj itd, jer ZA OVAJ POSAO NISTE!`

Eto sta nas ubija: odustajanje od zivota, nespremnost da insistiramo na svojim pravima, da zahtevamo da nam, oni koji su to duzni da ucine, poloze racuna za svoje (ne)cinjenje.
Malodusnost/podanicka dusa u nama, `cuti, dobro je, jer kakav si, ni za di si nisi`...

tata02 Re: A odkad ja upozorih na to? Jesenas, nakon sto sam poceo da se 11.04.2012. 23:29 #411954

broj poruka: 845
Баш тако. Нажалост, огромна већина тако размишља.

:: Eto sta nas ubija: odustajanje od zivota, nespremnost da insistiramo na svojim pravima, da zahtevamo da nam, oni koji su to duzni da ucine, poloze racuna za svoje (ne)cinjenje
:: Malodusnost/podanicka dusa u nama, `cuti, dobro je, jer kakav si, ni za di si nisi`..
zoxin Re 12.04.2012. 01:48 #411986

broj poruka: 265
Ne pratim bas te nove standarde.Sve je ok sto je do sada receno,ali mene zanima recimo koje bi programe mogli da pratimo.Mislim da bi to bio rts i pink.Da li sam u pravu.Nove tehnolgije se prave da se ljudima uzimaju pare.Digresija,kakva korist od ful hd tv ako hocu da gledam nase kanale.Koliko ih ima u hd a ovih drugih nema bas puno.Ljudi se pale na 3d televizore a sta u srbiji da gledas sa takvim tv.Mogu jedino da se pice igrice ili da se skida nesto sa neta ali toga je mali broj.Kupujem ferari,ali nikad necu voziti preko 100km/h to bi otprlike bilo to.Platicu nesto sto necu iskoristiti do kraja a medjuvrenu ce izaci nesto novo ...

MaliAbner Re: Re 12.04.2012. 07:09 #412003

broj poruka: 7769
Generalno problem u Srbistanu je ne srpovodjenje zakona...
Oni su tu medju nama ali ih niko ziv ne zarezuje ni 2%...
Sve je realativizovano...

Da je RRA ili kako se vez zove poslala policiju da zapecati sve te lelemudne televizije koje postoje i emituju signal drugaciji od onoga koji nalaze zakon sve bi bilo drugacije, ovako...

Ovako imamo ono sto je najzad naveo kolega `tortojed`...

Svi su pametni i svi sve znaju ali niko ne zna sta je zakon i red u drzavi Srbistanu bez `karadaga`...

I vreme je da RRA propise koliko procenata (%) ekrana moze biti prekriveno LOGOom, Informacijama svih sadrzina (posebno onih posalji SMS za kintu) i u kom vremenu se mogu reklamirati odredjeni sadrzaji...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ne pratim bas te nove standarde.Sve je ok sto je do sada receno,ali mene zanima recimo koje bi programe mogli da pratimo.Mislim da bi to bio rts i pink.Da li sam u pravu.Nove tehnolgije se prave da se ljudima uzimaju pare.Digresija,kakva korist od ful hd tv ako hocu da gledam nase kanale.Koliko ih ima u hd a ovih drugih nema bas puno.Ljudi se pale na 3d televizore a sta u srbiji da gledas sa takvim tv.Mogu jedino da se pice igrice ili da se skida nesto sa neta ali toga je mali broj.Kupujem ferari,ali nikad necu voziti preko 100km/h to bi otprlike bilo to.Platicu nesto sto necu iskoristiti do kraja a medjuvrenu ce izaci nesto novo ..
Spacewla Re: Srbija postala smetlište televizora i ostalog krša... 12.04.2012. 22:13 #412127

broj poruka: 612
:: Uvezeno je brdo televizora koji ne podržavaju digitalni signal i nažalost, još uvek se uvoze..
:: `Ti televizori su došli iz zemalja u kojima su promeneni standardizore napravi zvaničnu temu `Pomoć pri kupovini televizora` ili nešto sličnog naslova
Glupo pitanje za vas IT `intelektualce`, ali ... gde vi u Srbiji gledate DIGITALNU ZEMALJSKU TV, osim one experimentalne državne RTS sprdačine?

Da li se iko od vas zapita, zašto je u Srbiji najavvljen i experimentalno primenjen novi vid digitalnog signala `DVB-T2` koga gotovo nigde u EU ne koriste i samim tim, svi risiveri i ditigalni televizori sa DVB-T std. mogu opet u smeće, iako su uvezeni kao DIGITALNI TV uredjaji???

Ispada da smo mi toliko napredni u ovoj oblasti da smo uveli DVT-T2 signal koga nije čak ni EU standardizovala i ne primenjuje u praksi, što znači da:
U SRBIJI, NE VAŽE ČAK NI EU STANDARDNI DIGITALNI TELEVIZORI i risiveri, VEĆ NEKI NOVI SPACE HIGH TECH TELEVIZORI SA DVB-T2 STANDARDNOM što je smehotresno i tužo pride!
nemanja21 Re: ... 12.04.2012. 22:34 #412131

Kakva bre EU, tu logiku koju si pokupio sa buvljaka zadrzi za sebe, kad vec nemas pojma nemoj se ni oglasavati...

Drasko014 ...... 12.04.2012. 23:12 #412136

broj poruka: 446
Kupac: Dobar dan
Prodavac :Dobar dan
Kupac:Treba mi lcd tv sa DVB-T2 dekoderom da gledam extra experimentalni rts HD program
Prodavac :Super sto ste dosli kod nas gospodine imamo siroku lepezu takvih tv-a,da niste zainteresovani za LED ili mozda 3 -D tv
Kupac: Moze moze taj 3-d sa DVB-T2
Prodavac :moze moze,recimo ovaj ULTRA MEGA GIGA TV OD 10000 INCA SA MEGA GIGA TEHNOLOGHIJOM ZA MALE PARE
Kupac: Moze moze,al ja ne znam mnogo o tim tv
Prodavac :Ma to je VRH poznude NAJBOLJE STO IMAMO
Kupac: E onda kupujem odmah ovaj sa rafa i nosim kuci
Prodavac :Moze Moze
Kupac: Sav srecan(dosao kuci i montira tv kad ono tamo medjutim :) od DVB-T2 nema nista)
Kupac: znate ja sam kupio DVB-T2 tv i to onaj ULTRA MEGA GIGA ,anece nesto da emituje sliku kako treba
Prodavac :EEEEEEEEE gospodine imamo mi extra ponudu ULTRA MEGA GIGA TUNER EXTERNI PA CE SLIKA DA KLIZI

mA ZAJEBI dvb-t2 NAROD NEMA LEBA DA JEDE AL CE DA GLEDA FULL-HD STANDARD KOJI JE IMPLEMENTIRAN U BRITRABIJI I RADE EXPERIMENTALNO U AUSTRIJI
Kupac:
Spacewla Re: Re: ... 13.04.2012. 13:05 #412202

broj poruka: 612
:: Kakva bre EU, tu logiku koju si pokupio sa buvljaka zadrzi za sebe, kad vec nemas pojma nemoj se ni oglasavati..
Di si bre apleovac? Jos te nije minula želja za osvetom što niko ne podržava tvoje stavove da iPhone i razni drugi `iNjesra` produkti donose tehnologije budućnosti? Znaš, MRŽNJA prema neistomišljenicima, i pokušaj osvete jurnjavom za njihovim postovima čak i na ovakvim forumima, je psihosomatski poremećaj. Poseti psihijatra dok nije kasno.
Sve najbolje želim!!!
nemanja21 Re: ... 13.04.2012. 15:20 #412231

A pa vidim nisi zaboravio da sam `ja eplovac`, jos te nije prosla bol kad su te svi natovaraili za izrecene gluposti, pa si se vratio po novu turu. Srecom na vreme si editovao post pa si deliimicno prikrio svoje labilno mentalno stanje bar na forumu, ali ne rastaje se sa poremecajima editovanjem postova...
Mrznja i pshomatski porecemaj kazes, nalazis se u nimalo retkom stanju u kom svoju svakodnevicu projektujes na druge ljude, vrlo zabrinjavajuce, dijagnozu si vec konstatovao, jos samo nedostaje da se osmelis da posetis pomenute...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs