pozdrav forumasi! imam jedno pitanjce,nadam se da cete mi pomoci...kao i mnogo puta do sada...naime,treba da mi stigne nov tv(philips led full hd 100hz). e sad,bitno je ovih 100hz...interesuje me da li cu moci i kako da povezem pc sa tv-om pa kad pustim full hd film sa pc-ja u .mkv formatu da mi radi na tv-u na tih 100hz..? ono,da slika prosto klizi u akcionim scenama,kao da gledas uzivo...zbog toga sam i uzeo bas taj sa 100hz! sa cega oni u prodavnicama uopste i pustaju video materijal na one televizore da bi demonstrirali sliku na 100hz? hvala puno unapred...pozdrav
kolko sam upoznat,tih 100hz odnosi se na prijem tv signala, gde se signal dopunjuje frejmovima, a na osnovu osnovnog signala koji stize u televizor. Ako imas 2 frejma: A + B, sustina je sto on napravi A + A1 + B tako da je A1 kombinacija frejmova A i B. To doprinosi utisku da slika `klizi`, te se tako postize zeljeni efekat. Odatle i tih 100Hz, jer duplira broj frejmova koji se prikazuje korisniku.
Posto je ulazni signal pretpostavljam 50Hz za tv, a za PC (obicno) 60Hz, tu dolazimo do 120Hz interpolacije video materijala koji dolazi sa PC... ali... Nisam siguran da li se kroz ovu interpolaciju provlaci signal sa analognih i digitalnih ulaza (dvi, hdmi) kao sto je to slucaj kod signala za tv... Ukoliko ima opcija da se u televizoru izabere (tipa motionflow ili tako neka) onda je ukljuci i primetices vec... e sad... efekat ove interpolacije mozes primetiti kad budes gledao nesto gde recimo postoji neki zakasneli frejm - i bice ti neobicna slika tj videces neprirodno kretanje i sl., ali ako sve funkcionise ili ako uopste ne funkcionise - neces primetiti nista neobicno u oba slucaja... :D ionako je 60hz sasvim dovoljno za neometano gledanje videa itd
koliko ja znam nikakvu razliku ti neces primetiti izmedju 60 i 100 hz kada pustis taj full hd film od 24 fps, raspodela frejmova ce u oba slucaja biti nejednaka...
I pegle rade na 100hz? Aj da vidim sve te lcd televizore koji rade na 600, izbaci neki nas cenovnik gde ima 5 zaredom da rade na 600hz
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: Pa danas i pegle rade na 100hz :: Jbt,pa Panasonic po defaultu radi na 600hz :: :: Nemoj da nas hebes ovde.... :: :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
Nemojte da se sprdate sa covekom. Naravno da se vidi razlika kod lcd-a od 50 i od 100Hz. Za sport i brze akcione scene obavezno 100+hz. Povezi sa kompom, mislim da neces imati problema. Ja imam stari LCD, kupljen pre 5 godina i on je 50 hz, tacno se vidi da nije to to kod brzih scena.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
:: koliko ja znam nikakvu razliku ti neces primetiti izmedju 60 i 100 hz kada pustis taj full hd film od 24 fps, raspodela frejmova ce u oba slucaja biti nejednaka.. :: :: ::
Neces moci preko PCija da ga stavis na 100Mhz, maximalno 60 na full hd rezoluciji. I ja sam razmisljao o kupovini tv-a sa 100 ili 120Hz ali sam odustao kada sam to saznao.
Ovo ti je najgluplji moguci razlog za odustajenje od kupovine takvog TV-a...
Pazi TV-a...
Pa neces samo racunar koristiti na tom TV-u???
Valjda ces pogledati neki sport ili neku emisiju o prirodi...
evenutalno `Dnevnik RTS-a` ili pak mozda `Grand SHOW` mozda u show emisiji vidis i naseg S..Viklera...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Neces moci preko PCija da ga stavis na 100Mhz, maximalno 60 na full hd rezoluciji :: I ja sam razmisljao o kupovini tv-a sa 100 ili 120Hz ali sam odustao kada sam to saznao :: :: ::
Imam kuci tv LG 42` sa TrueMotion 100Hz, povezan je komp na njega, i sluzi mi za HD filmove prvenstveno. Ono sto mogu da kazem kada je tih 100Hz u pitanju, odlcina je stvar za kablovski signal, i uopste za televiziju, dok za komp i nije nesto posebno, za HD filmove ja tu opciju iskljucujem jer mi nekako filmovi previse klize i prosto dobijas osecaj kao da gledas neku tv seriju, onako nekako kao studijski snimak, pa tako kvari uzitak u filmu, dok je za crtace fantasticno. Sto se tice igara opcija je zahvalna, nema sta. Ako si mislio da ces vezivanjem kompa na ovakav tv da dobijes u properties-u same graficke i povecano osvezenje (100Hz), zaboravi na to, imaces kao i do sada 60Hz. Toliko od mene i mojeg iskustva, ako ima neko pitanje slobodno.
:: koji može da pušta .mkv filmove sa USB-a. Meni tako radi bez problema
Philips može da pušta film ali ne čita titlove, ni kao poseban text fajl, niti kao embedovan subtitle stream (osim avi kontejnera koji je problematičan)- mora da hardcode-uje titl u sliku. Osim toga, prihvata samo FAT particije na USB-u sa max veličinom filma od 4095MB, duže filmove mora da deli u više segmenata. Inače, 100Hz slika, deinterlace i slični fazoni su namenjeni signalu sa TV tunera. Digitalni ulazi se drugačije obrađuju ali tu nema nikakvog problema, 60hz slika sa rečunara je sasvim u redu.
Ne radi on na 100hz, to je samo marketinška fora. Interpolacijom frejmova se dolazi do 100 i više herza. Realno radi na 60hz.
Ako budeš palio tu opciju recimo u gamingu, osetićeš popriličan lag, dok u filmu nekom nećeš primetiti. Daje fluidniju sliku u svakom slučaju. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Da, software-ski je to reseno, i kao sto rekoh fino radi za pojedine stvari, u nekim HD filmovima ume da izgleda i totalno lose, hocu da kazem nekako neprijatno za gledanje, pojedine sekvence umeju da se bas bas ubrzaju na momente i previse klize, pa ja to iskljucujem za film.
:: Ne radi on na 100hz, to je samo marketinška fora. Interpolacijom frejmova se dolazi do 100 i više herza :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
- Iz prvih par postov-a vidim da 100Hz znache, pishe da je slika bolja, fluidnija pri brzim scenama (sto sam primetio npr na philips-u 50Hz da se slika zamuti prilikom brzih scena fudbalske utakmice i onda se zaostri i tako stalno, sto me je izludjivalo) ?
- E sad vidim da u zadnjim postovima pisete da su tih 100Hz `marketinska fora`, i da je lose za serije, filmove...
Dragg: jedno pitanje, jel si siguran da philips (ja planiram da uzmem 32PFL5606 / 58 (full hd, ledd, 100Hz)) ne moze da pusta usb-ove vece od 4gb ? Posto sam planirao da koristim flesku od 8 i 16gb za HD filmove...
I vezano za te titlove na Philipsu, o cemu je rec? Da ne kupuje bzv TV a posle da imam probleme. Reci mi jel pusta titlove kao i svi ostali, ili moram da cackam nesto? Na koji nacin to mogu da primetim u samoj specifikaciji televizora, msm jel treba da pise koju vrstu titlova prihvata?
Da uzimam Samsung 32D550 ili Philips 32PFL5606/58 ? Planirao sam philips zbog boljih karakteristika (LED, 2ms, 100Hz) Pozdrav
Oko 100Hz - slika se zaista iscrtava 100 puta u sekundi ali dodatne frejmove generiše sam televizor od postojećih. Efekat je upravo izbegavanje zamućenja koje si pomenuo. Ne znam za druge marke ali na philips tv-ima sigurno nema problema koji su ovde pomenuti pri puštanju HD filmova. Philips može da primi flash koliki god hoćeš, ali sam film (fajl) ne može da zauzme više od 4GB. To je ograničenje FAT sistema a ne televizora i nije neki problem jer svi bolji kompresori imaju opciju za deljenje filma, a TV će automatski pustiti drugi kad se prvi završi, nećeš ni primetiti prelaz. A moraćeš da rekompresuješ film da bi ubacio titlove, drugačije ne ide, osim u AVI kontejneru koji je problematičan iz drugih razloga.
Da, da, ja nisam rekao da covek odustane, vec sta da ocekuje kad ga nakaci na komp, inace da, slika je bas `extra` preko analogne kablovske koju vecina ima u Srbiji...
:: Ovo ti je najgluplji moguci razlog za odustajenje od kupovine takvog TV-a.. :: :: Pazi TV-a.. :: :: Pa neces samo racunar koristiti na tom TV-u?? :: :: Valjda ces pogledati neki sport ili neku emisiju o prirodi... :: :: evenutalno `Dnevnik RTS-a` ili pak mozda `Grand SHOW` mozda u show emisiji vidis i naseg S..Viklera... :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Neces moci preko PCija da ga stavis na 100Mhz, maximalno 60 na full hd rezoluciji :: :: I ja sam razmisljao o kupovini tv-a sa 100 ili 120Hz ali sam odustao kada sam to saznao :: :: :: :: :: ::
Jel je ta rekompresija filma zeznuta? Msm uglavnom filmove koje skinem nemaju titlove i onda samo nadje .srt na netu...
Jedino ovaj model mi nekako odgovara, sto po karakteristika to i po ceni...
:: Oko 100Hz - slika se zaista iscrtava 100 puta u sekundi ali dodatne frejmove generiše sam televizor od postojećih. Efekat je upravo izbegavanje zamućenja koje si pomenuo. Ne znam za druge marke ali na philips tv-ima sigurno nema problema koji su ovde pomenuti pri puštanju HD filmova :: Philips može da primi flash koliki god hoćeš, ali sam film (fajl) ne može da zauzme više od 4GB. To je ograničenje FAT sistema a ne televizora i nije neki problem jer svi bolji kompresori imaju opciju za deljenje filma, a TV će automatski pustiti drugi kad se prvi završi, nećeš ni primetiti prelaz. A moraćeš da rekompresuješ film da bi ubacio titlove, drugačije ne ide, osim u AVI kontejneru koji je problematičan iz drugih razloga.
Ne može NTFS, naravno da bi ga koristio da može. Nemoj mi reći da nisi nikad kompresovao neki video? Kao i dosad, skineš film i srt fajl, ako nisu sinhronizovani središ srt sa subtitle editorom. Ubaciš srt u isti folder sa filmom i nazoveš ga isto, ubaciš u enkoder (prep. AVS video encoder) i čekiraš mu subtitle stream, takođe split na 4095MB. Enkoduj sliku u mp4 ili mkv format u h264/avc codecu sa otprilike 10% većim bitrateom nego original da bi kompenzovao rekompresiju. Ako hoćeš da vidiš domaća slova, moraš prethodno da otvoriš srt u neki tekst editor (npr. Editplus), prebaciš srt iz ANSI enkodinga u UTF8+BOM enkoding i zameniš kukice domaćim slovima: ð -> đ, æ -> ć, Æ -> Ć, è -> č, È -> Č. Ovo zadnje mora jer AVS ne poznaje srpsku kodnu stranu, ako koristiš neki drugi program koji podržava, moraš da mu naglasiš to u setinzima. Ostalo zavisi od brzine računara, par sati traje u najgorem slučaju.
:: Ok, hvala na odgovoru.. :: A jel ne moze da cita NTFS? :: Jel je ta rekompresija filma zeznuta? Msm uglavnom filmove koje skinem nemaju titlove i onda samo nadje .srt na netu... :: Jedino ovaj model mi nekako odgovara, sto po karakteristika to i po ceni...
Pa vidi ja sam pre dve godine uzeo neki LG LH3000 i on je samo 50Hz...
Takodje sam uzeo i DIGITALNI HD paket...
Slika je sjajna dok nema nekih brzih pokreta ili prelazaka preko ekrana...
Znaci kad je staticna onda je da se iseces i HD je stvarno keva, ali 50Hz je samo 50Hz, pa kao sto rekoh cim krene nekome kosa da se viJori na vetru u tom delu ekrana se sve zamuti, slicno je i sa fudbalskim utakmicama dok se ceka namestanje zivog zida vidis svaku travku ali kad se trci e onda je sve samo zeleno sa pokojim iskopanim busenom koji je naravno braonkaste boje...
Sto se kaze sve ima svoje ustedeo sam 100tinjak evra i zajebao sam 450 umesto da sam odmah uzeo taj sa 100 ili cak 200Hz...
A kacenje PC-a preko kabela na HD TV a da pri tome kabel nije HDMI zaboraviti pre ikakve prethodne probe posto je slika prilicno mutna cak i ako podesis pun HD prikaz jednostavno je tako...
A primetio sam jos jednu stvar monitor ima samo jedan pixel a TV i dalje ima tri (eventualno cetiri) tackice osnovnih boja kojima prikazuje sliku sto me generalno nervira i zato mi uvek slika na monitoru izgleda lepse nego na TV-u.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Da, da, ja nisam rekao da covek odustane, vec sta da ocekuje kad ga nakaci na komp, inace da, slika je bas `extra` preko analogne kablovske koju vecina ima u Srbiji.. :: :: :: :: Ovo ti je najgluplji moguci razlog za odustajenje od kupovine takvog TV-a.. :: :: :: :: Pazi TV-a.. :: :: :: :: Pa neces samo racunar koristiti na tom TV-u?? :: :: :: :: Valjda ces pogledati neki sport ili neku emisiju o prirodi... :: :: :: :: evenutalno `Dnevnik RTS-a` ili pak mozda `Grand SHOW` mozda u show emisiji vidis i naseg S..Viklera... :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: Neces moci preko PCija da ga stavis na 100Mhz, maximalno 60 na full hd rezoluciji :: :: :: I ja sam razmisljao o kupovini tv-a sa 100 ili 120Hz ali sam odustao kada sam to saznao :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja sam uzeo Samsung 32D550 kao monitor, povezan preko HDMI, slika je mnogo lepsa nego na 2232BW monitoru koji sam platio 355e pre tri godine, veruj mi da slike nisu ni za poredjenje. Igram i CS svakodnevno, nema duhova i zamucenja a da ne govorim o dozivljaju igranja na tolikom ekranu u odnosu na malih 22 inca. Gledanje analognih kanala je blagi horor kada ih poredis sa nekim HD filmom gde se vidi najmanja moguca tacka. To oko piksela zavisi od rezolucije, sto je manja, veci je piksel i lakse uocljiv.
:: Pa vidi ja sam pre dve godine uzeo neki LG LH3000 i on je samo 50Hz.. :: :: Takodje sam uzeo i DIGITALNI HD paket.. :: :: Slika je sjajna dok nema nekih brzih pokreta ili prelazaka preko ekrana.. :: :: Znaci kad je staticna onda je da se iseces i HD je stvarno keva, ali 50Hz je samo 50Hz, pa kao sto rekoh cim krene nekome kosa da se viJori na vetru u tom delu ekrana se sve zamuti, slicno je i sa fudbalskim utakmicama dok se ceka namestanje zivog zida vidis svaku travku ali kad se trci e onda je sve samo zeleno sa pokojim iskopanim busenom koji je naravno braonkaste boje.. :: :: Sto se kaze sve ima svoje ustedeo sam 100tinjak evra i zajebao sam 450 umesto da sam odmah uzeo taj sa 100 ili cak 200Hz.. :: :: A kacenje PC-a preko kabela na HD TV a da pri tome kabel nije HDMI zaboraviti pre ikakve prethodne probe posto je slika prilicno mutna cak i ako podesis pun HD prikaz jednostavno je tako.. :: :: A primetio sam jos jednu stvar monitor ima samo jedan pixel a TV i dalje ima tri (eventualno cetiri) tackice osnovnih boja kojima prikazuje sliku sto me generalno nervira i zato mi uvek slika na monitoru izgleda lepse nego na TV-u :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Da, da, ja nisam rekao da covek odustane, vec sta da ocekuje kad ga nakaci na komp, inace da, slika je bas `extra` preko analogne kablovske koju vecina ima u Srbiji.. :: :: :: :: :: :: :: Ovo ti je najgluplji moguci razlog za odustajenje od kupovine takvog TV-a.. :: :: :: :: :: :: Pazi TV-a.. :: :: :: :: :: :: Pa neces samo racunar koristiti na tom TV-u?? :: :: :: :: :: :: Valjda ces pogledati neki sport ili neku emisiju o prirodi... :: :: :: :: :: :: evenutalno `Dnevnik RTS-a` ili pak mozda `Grand SHOW` mozda u show emisiji vidis i naseg S..Viklera... :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: :: :: Neces moci preko PCija da ga stavis na 100Mhz, maximalno 60 na full hd rezoluciji :: :: :: :: I ja sam razmisljao o kupovini tv-a sa 100 ili 120Hz ali sam odustao kada sam to saznao :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Izvinjenje Plamenu za pogrešne informacije. Philpsova serija 5xxx bez problema pušta .srt titlove, najbolje UTF8 kodirane za naša slova, uprkos napomeni na philips siteu da nema podrške i neće je biti. Ostaje ograničenje da čita samo FAT particije i da film mora da se podeli na segmente od 4GB nekim programom bez rekompresije.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.