Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Koliko je bitan izbor panela kod lcd televizora?
STRANA 1 OD 1
Plamen Koliko je bitan izbor panela kod lcd televizora? 12.02.2012. 16:52 T43196

status: user
broj poruka: 2836
Citao sam na benchmark-u par tekstova sto se tice lcd i led televizora, vidim da zavisno od modela ugradjuju se razni paneli, pa da izdvojim par citata, a vi mi recite sta mislite o tome, i koliko je to presudno kod kvaliteta slike. Evo npr:

Samsung LCD 32C530

Tipovi panela na ovom modelu su Samsungov S-PVA i AU Optronics-ov A-MVA. Kako se oni porede u odnosu na IPS panele? Paneli ovog tipa imaju mnogo veći statični kontrast i dubinu crne boje koje su dve stavke najbitnije za kvalitet slike, ali su lošiji na polju uglova gledanja od IPS panela. Panel je Clear tipa i ne dozvoljava preveliku refleksiju svetlosti u sobi.

Koliko je ovo tacno, koje su prednosti IPS panela, i na koji da se odlucim prilikom kupovine?

Philips LCD PFL3605H/12

Panele koje Philips stavlja u modele ove dijagonale su Sharpovi UV2A tipovi panela, dok se u veće dijagonale stavljaju LG-ovi AS-IPS paneli. Panel je mat, tako da nećete imati problema sa refleksijom u dobro osvetljenim prostorijama. Uglovi gledanja na ovim UV2A važe za prilično dobre.

Za malo da se zeznem da uzmem ovakav Philips, mislio sam da stavljaju svoje panele ...

Generalno, interesuju me karakteristike ova 4 panela:
- Samsungov S-PVA
- LG-evi IPS paneli
- MVA paneli proizvođača AU Optronics
- Sharpovi UV2A

Koliko je presudno to ako televizor ima DVB-T2 tjuner? Da li to obavezno da gledam prilikom kupovine?

Sta znaci:
AntiGlare, TN i Ultra Clear, sta je najbolje od svega toga, i ucemu je razlika?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zorandu RE Koliko je bitan izbor panela kod lcd televizora? 12.02.2012. 17:31 #398296

broj poruka: 74

Jel to govoris iz tvog neznanja za SHARP panele ,pa SHARP paneli spadaju u visoku klasu panela ,pojedini paneli najbolji na svetu.Sto se tice UV2a panela SCHARP ih je napravio 2009 godine koji su doneli veliki napredak u ostalom evo ti link http://3dguy.tv/tag/sharp-uv2a-technology/

Plamen Re: RE Koliko je bitan izbor panela kod lcd televizora? 12.02.2012. 17:42 #398298

Nisam toliko upucen, zato pitam...
A cini mi se da sam kod Philips-a PFL3606H/12 primetion da je slika malo mutnija kod brzih scena, bila je fudbalska utakmica, cim krene brza scena dodje do zamucivanja slike i onda zaostrava kad nema brze scene... Dok to npr nisam primetio kod samsung-a LE32D450 i par LG-a... Nzm da li je to sto ima full HD ili mozda zbog kvaliteta satelitske televizije...

::
:: Jel to govoris iz tvog neznanja za SHARP panele ,pa SHARP paneli spadaju u visoku klasu panela ,pojedini paneli najbolji na svetu.Sto se tice UV2a panela SCHARP ih je napravio 2009 godine koji su doneli veliki napredak u ostalom evo ti link http://3dguy.tv/tag/sharp-uv2a-technology
maxima re.... 12.02.2012. 18:06 #398303

broj poruka: 346

ako si u mogucnosti kupi Panasonic plazmu full hd,tako da ti to uopste nece biti bitno.Cene su im korektne,slika za sada vrhunska,odziv,potrosnja....
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zorandu Koliko je bitan izbor panela kod lcd televizora? 12.02.2012. 18:10 #398305

broj poruka: 74

I jedan i drugi televizor imaju 50 Hz osvezenje a ne 100 sto realno donosi zamucenje ili duhove u brzim scenama ,ali ti si video sto si video .Neznam koliki je odziv panela i koji endjin koriste ova dva televizora da bih mogao dalje da raspravljam o njima.
Plamen Re: Koliko je bitan izbor panela kod lcd televizora? 12.02.2012. 18:15 #398306

Jel znash mozda koji sve paneli idu kod Philipsa 32` PFL 3606/12 - 4606/58 i 5606/58 ? Na koji nacin moze da se vidi i koje slova sta oznacava? Za samsung-a sam nashao, ali za philips nema nigde

:: I jedan i drugi televizor imaju 50 Hz osvezenje a ne 100 sto realno donosi zamucenje ili duhove u brzim scenama ,ali ti si video sto si video .Neznam koliki je odziv panela i koji endjin koriste ova dva televizora da bih mogao dalje da raspravljam o njima.
Pisko Philips Koninklijke electronics 12.02.2012. 20:41 #398326

broj poruka: 6645
To je firma koja ne postoji. Ona NIŠTA više ne proizvodi. Totalno outsourced. Skroz-naskroz. Sve se proizvodi u Koreji, Taiwanu, pichkama materinama,samo ne u Holandiji. A čak i od takvih angažmana odustaju i povlače se. Pukli su skroz. I sad, kad neko njih uzme kao neki etalon... to je prošlost. Kai i AIWA. I šta ti ja znam.... Čini mi se i da je Sharp odustao od proizvodnje, kao i većina japanaca, jer im donosi ISKLJUČIVO gubitke. Kinezi su im ebali kewu skidajući cene i forsirajući niske nadnice. Kinez uopšte ne oseća da nema standard, pa kad ga dobije, dobije, ionako mu se čini da non-stop napreduje (kao mi sedamdesetih), dok japanci... navikli na dobar standard, e, njima je teže. Za glupe evropljane i amere tek da ne pričam. Outsourcing i globalizam - to je veleizdaja takvog načina života...

Budale veruju u sreću.

Plamen Re: Philips Koninklijke electronics 12.02.2012. 22:05 #398349

Znaci od Philips-a nista? A ja bash cuo da su tu negde kao Samsung i LG... Nzm kako onda izbacuju nove model...

:: To je firma koja ne postoji. Ona NIŠTA više ne proizvodi. Totalno outsourced. Skroz-naskroz. Sve se proizvodi u Koreji, Taiwanu, pichkama materinama,samo ne u Holandiji. A čak i od takvih angažmana odustaju i povlače se. Pukli su skroz. I sad, kad neko njih uzme kao neki etalon... to je prošlost. Kai i AIWA. I šta ti ja znam.... Čini mi se i da je Sharp odustao od proizvodnje, kao i većina japanaca, jer im donosi ISKLJUČIVO gubitke. Kinezi su im ebali kewu skidajući cene i forsirajući niske nadnice. Kinez uopšte ne oseća da nema standard, pa kad ga dobije, dobije, ionako mu se čini da non-stop napreduje (kao mi sedamdesetih), dok japanci... navikli na dobar standard, e, njima je teže. Za glupe evropljane i amere tek da ne pričam. Outsourcing i globalizam - to je veleizdaja takvog načina života..
:: Budale veruju u sreću.
kisanti Uzmi 12.02.2012. 22:41 #398359

broj poruka: 222
Uzmi Panasonic led. Ja sam ga uzeo pre 3 dana prezadovoljan sam. I to jos 5 god. garancije. ako kupis do 29.02.2012. te.

gliga79 Re: Uzmi 13.02.2012. 00:22 #398381

broj poruka: 4641
Panasonic - Made in Svilajnac :)

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Uzmi Panasonic led. Ja sam ga uzeo pre 3 dana prezadovoljan sam. I to jos 5 god. garancije. ako kupis do 29.02.2012. te
Plamen Re: Uzmi 13.02.2012. 00:53 #398385

Koji panasonic, koja cena? Video sam da panasonic u ove modele do 400e ne ugradjuje usb, a to mi je takodje bitno... jedino ako ima neki noviji?

:: Uzmi Panasonic led. Ja sam ga uzeo pre 3 dana prezadovoljan sam. I to jos 5 god. garancije. ako kupis do 29.02.2012. te
Lesenje ... 13.02.2012. 08:18 #398399

broj poruka: 156

Samsung je daleko najveci prizvodjac panela i lcd tv-a na svetu. Sto se tice da li Samsung ili Lg modeli u istoj klasi, Samsung bez razmisljanja.Nema sta da se prica, Samsung je jaca firma od Lg-a za ovakve stvari.Nije tu rec samo o panelu nego i o kvalitetu i mogucnostima elektronike koja ga prati. Inace imam televizore oba proizvodjaca u kuci.
Scyter Re: 13.02.2012. 10:30 #398410

broj poruka: 8138
Lupate za Philips, vrh je firma, LCD TV koji su izbacivali su bili pojam za Samsung. Sharp pogotovo, za klasu je bolji od Samsunga. I dan danas prave extra televizore, to sto ne dolaze kod nas je druga prica.

Sharp, Philips, Pioneer, Sony, to su televizori. I uvek ce vredeti. Jbg, to sto se kod nas roka Samsung ili LG, jer slepci slabo uvoze ostale firme, to je druga prica. Dok sam bio u Nemackoj najvise se Philips, Sharp i Sony prodavao, nadje se poneki Samsung ili Pioneer, ali uglavnom Nemci znaju sta kupuju, Samsung i LG izbegavaju u sirem uglu.

``They call me... Prophet``

Lesenje ... 13.02.2012. 10:55 #398418

Shefe na osnovu cega to tvrdis? Jel imas neki ozbiljan TV ili samo citas misljenja drugih o tome? Philips je dobra firma ali je godinama radio panele sa LG-jem. Sony takodje sa Samsungom koji je takodje otkupio njihovu zajednicku firmu. Recimo, kada sam ja kupio svoj model Samsunga, Sony-jevi modeli za siroku upotrebu su bili koplje iza. Ciste dezinformacije. A ako znas zasto su bolje , podeli to sa nama.
Dexter013 @Zorandu 13.02.2012. 11:39 #398425

broj poruka: 17093
Ja imam LCD LG 42 inca full hd od 50 herca osvezenja,
igram igre
gledam filmove
nikakav ghosting u jako brzim scenama nisam video...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: I jedan i drugi televizor imaju 50 Hz osvezenje a ne 100 sto realno donosi zamucenje ili duhove u brzim scenama ,ali ti si video sto si video .Neznam koliki je odziv panela i koji endjin koriste ova dva televizora da bih mogao dalje da raspravljam o njima.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: ... 13.02.2012. 12:28 #398432

broj poruka: 8138
Ne obazirem se na svacije misljenje, na nasim forumima se uglavnom sve svodi na rekla-kazala.

Da, imam ozbiljne televizore, barem su bili ozbiljni u svoje vreme. U pitanju su Philips 32PFL7962D/12 Ambilight i Sharp LC-32D44E-BK. Prvi je kostao 1200e, drugi 800e. Kada sam kupio Sharpa (bilo je to pre 3 god), komsija je imao nekog Samsunga 32`` (zaboravio sam koji bese model), koji je kostao 60000 din. (u to vreme) i nije bio naivan LCD TV. Recimo da ga je moj Sharp drao u svemu. Od kvaliteta slike, zvuka, kontrasta, boja, pa sve do kvaliteta same plastike. Sem sto je Samsung izgledao lepse nista nije nudio posebno. A bili su u istom rangu. Drugi komsija je uzeo LG-a 40-icu (ne znam koji je model), platio ga je 70000 dinara pre godinu dana, i gle cuda, kada sam otisao kod njega, zgrozio sam se. Prelivaju se boje, osvetljenje uzasno slabo, duhova koliko hoces...

Dakle, ovo je samo par slucaja gde sam licno video o cemu se radi. Drugar dosao kod mene da pikamo FIFU 12 na Philipsu, odusevio se. Perverzija od slike. Zato su to televizori koji vrede svaki dinar, i nije mi zao sto sam tada dao tolike pare, jer definitivno vrede.

Samsung je uvek bio los sto se tice plastike, lepo izgleda i sve to, ali licno ne volim kada pipnem TV da krcka plastika. Ako nista drugo, Sharp i Philips su bolji sto se toga tice.

``They call me... Prophet``

:: Shefe na osnovu cega to tvrdis? Jel imas neki ozbiljan TV ili samo citas misljenja drugih o tome? Philips je dobra firma ali je godinama radio panele sa LG-jem. Sony takodje sa Samsungom koji je takodje otkupio njihovu zajednicku firmu. Recimo, kada sam ja kupio svoj model Samsunga, Sony-jevi modeli za siroku upotrebu su bili koplje iza. Ciste dezinformacije. A ako znas zasto su bolje , podeli to sa nama.
Antimatery ..... 13.02.2012. 12:36 #398433

broj poruka: 997
http://goo.gl/evCUz

Sve je relativno !!!

Lesenje hm... 13.02.2012. 12:43 #398437

Takvo poredjenje televizora bas i nije merodavno. Svaka firma ima odredjene modele u odredjenoj klasi i
ne moze se porediti sve i svasta. I ja sam mog Samsunga F-seriju , 40` platio 1800e, a bilo je Samsunga i za 600e ili manje i odgovorno tvrdim da tada nije postojao Sony-jev model u istoj klasi koji bi ga po bilo cemu nadvisio. O krckanju plastike i takvim stvarima nema govora. Predlazem dublju pretragu o ovoj tematici..P

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs