a da zna sta sve pokazuje ovo brojilo http://www.meterandcontrol.rs/index.php?page=63 od proleca prosle godine sam na el. mrezu nakacen ovim brojilom ali tu se vrti sto parametara koje nerazumeju ni sami majstori iz elektro distribucije (normalno) -sam sam skontao kako mogu da ocitam visu i nizu tarifu (ajd da kazemo da nelaze posto je i ovo njesra digitalno i ima svoj softver itd,pa je podlozno ovom -onom..)(a i staklo za ocitavanje nije u nivou displeja, jako zanimljivo) -takodje sam siguran (a sto su i majstori iz distribucije potvdili) da je vreme pogresno podeseno tipa sada je 16:40 a dan 20 oktobar 2010.
ma nebitno mene susto interesuje kada je niza tarifa tj koji pokazatelj na displeju to pokazuje jer kako ce vaziti ono njihovo od 24h do 07h ako je sat lose podesen (ili mozda gresim) na starom analognom sam sve video i koristio sam tu nizu tarifu ali ovde neznam a ako kojim slucajem uletim u visu tarifu sa vecom potrosnjom onda sam ga n****o
postoji nesto tipa T1,T2 sto me asociralo na tarifu 1 i tarifu 2 (visa ,niza) ali uvek je na T1 ili ga nikako nemogu upecati u rezimu T2
To ti je ista priča kao sa onim meračima potrošnje vode za koje je grupa građana platila veštačenje na kojem se ustanovilo da isti mere potrošnju veću čak 40% od stvarne. Pogrešan datum, pa ko radi u toj ustanovi i ne čudi me što nemaju pojma ni koji je dan a kamoli koji je datum, godina...
WOT Nick: Vaske
:: a da zna sta sve pokazuje ovo brojilo http://www.meterandcontrol.rs/index.php?page=6 :: od proleca prosle godine sam na el. mrezu nakacen ovim brojilom ali tu se vrti sto parametara :: koje nerazumeju ni sami majstori iz elektro distribucije (normalno) :: -sam sam skontao kako mogu da ocitam visu i nizu tarifu (ajd da kazemo da nelaze posto je i ovo njesra digitalno i ima svoj softver itd,pa je podlozno ovom -onom..)(a i staklo za ocitavanje nije u nivou displeja, jako zanimljivo :: -takodje sam siguran (a sto su i majstori iz distribucije potvdili) da je vreme pogresno podesen :: tipa sada je 16:40 a dan 20 oktobar 2010 :: :: ma nebitno mene susto interesuje kada je niza tarifa tj koji pokazatelj na displeju to pokazuj :: jer kako ce vaziti ono njihovo od 24h do 07h ako je sat lose podesen (ili mozda gresim :: na starom analognom sam sve video i koristio sam tu nizu tarifu ali ovde neznam a ako kojim slucajem uletim u visu tarifu sa vecom potrosnjom onda sam ga n**** :: :: postoji nesto tipa T1,T2 sto me asociralo na tarifu 1 i tarifu 2 (visa ,niza) ali uvek je na T1 ili ga nikako nemogu upecati u rezimu T ::
Kada na tom satu sto vidis, na displeju, bude ponoc sve do 7 ujutru( opet na displeju) znaci da je niza tarifa i trebalo bi da ti radi drugi brojcanik T2. Da proveris da li ti brojilo radi uzmes lepo danas ispises na papiru stanja T1 i T2 i sutra uporedis sa tim novim stanjem, ako se cifre ne poklapaju znaci da brojilo radi i onda se vratis na prvu recenicu mog posta.
je od 00.00 do 08.00. Prebacivanje sa jedne na drugu tarifu ti ne zavisi od internog casovnika vec se signal salje iz centra na odredjenoj frekvenciji. Ukoliko ne prebacuje tarifu sa vise na nizu i obrnuto potrebno je da pozoves MTK sluzbu na 2617-098 (Beograd) u vremenu od 07:00 do 15:00 časova svakog radnog dana. I koliko vidim na prospektu od brojila u pravu si da T1 i T2 oznacavaju trenutni tarifni rezim.
I kad ih zoveš primeniš onu staru foru i kažeš da je zaglavilo na jeftinoj inače ti nikada neće doći.
WOT Nick: Vaske
:: je od 00.00 do 08.00. Prebacivanje sa jedne na drugu tarifu ti ne zavisi od internog casovnika vec se signal salje iz centra na odredjenoj frekvenciji. Ukoliko ne prebacuje tarifu sa vise na nizu i obrnuto potrebno je da pozoves MTK sluzbu na 2617-098 (Beograd) u vremenu od 07:00 do 15:00 časova svakog radnog dana. I koliko vidim na prospektu od brojila u pravu si da T1 i T2 oznacavaju trenutni tarifni rezim :: :: ::
To brojilo u sebi ima ugrađen,fabrički,uklopni sat,koji fabrički treba da bude podešen za nižu i višu tarifu.Trenutno se može namestiti samo ručno,a kada po zakonu bude morao da se ugradi i gprs modul,tada će moći i iz centrale da se podešava.Tako da,ako ti niža tarifa nije od 00.00,ti lepo zovi distribuciju i prijavi. MTK prijemnik i prebacivanje na nižu i višu tarifu je u funkciji samo za stara brojila,na ovom nema nikakvu funkciju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.