Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Pitanje za TV servisere - LG 32LD750
STRANA 1 OD 1
neXus2000 Pitanje za TV servisere - LG 32LD750 08.02.2012. 16:40 T43117

status: user
broj poruka: 3350
Jeste da je TV odlican, ali sve sto dolazi u nasu zemlju dolazi sa defektom. Fuckin` Serbia.

Problem je ove prirode:
Posle odredjenog stajanja TV u standby rezimu, tipa par sati, preko noci...., desava se da pri paljenju, tj. pri dobijanju slike(posle LG sat itd...), da u donjem delu TV-a se cuje cvrkutanje koje ide od nekog viseg zvucnog opsega do nizeg. I to traje oko 20 sekundi.
Ujedno, kada se pojavilo ovo, tacno 3 kanala na odredjeni freq, njihova slika vertikalno skakuce za oko 1-2 piksela. Neki put i ne. Ali, skakutanje je u oko 70 odsto slucajeva.

A danas jos veci sok, posto mi je PC prikacen na HDMi, kada sam ga prebacio na isti, slika je imala u horizontalnom delu neujednaceno osvetljenje. Nesto kao da je 1/3 ekrana samo za mrvu bila tamnija, dok druga mrvu svetlija. I tako taj podeok se kretao nasumicno, sve dok to cvrkutanje nije prestalo.

Cak kada cvrkutanja nema, ona 3 kanala i dalje skakucu, ali sve radi OK.

U cemu je problem, cisto da znam, jer ne mogu bas po ovoj zimi da nosim u servis.

Bas mu jbo mater, sta sve dolazi kod nas.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Nešto nije u redu 08.02.2012. 17:33 #397401

broj poruka: 6645
Nešto što kad se ugreje proradi, a mož` bit svašta nešto, od ladnega lema do kondenzatora, celog sklopa... ukratko, neće se samo popraviti, neće se popraviti paljenjem-gašenjem, a neće ni udaranjem. Tj. nosite se vas dvojica u servis.

Budale veruju u sreću.

neXus2000 Re: Nešto nije u redu 08.02.2012. 17:53 #397404

broj poruka: 3350
Ma znam da moram, ali dok ne prodje ovo ludilo......smor teski.

:: Nešto što kad se ugreje proradi, a mož` bit svašta nešto, od ladnega lema do kondenzatora, celog sklopa... ukratko, neće se samo popraviti, neće se popraviti paljenjem-gašenjem, a neće ni udaranjem. Tj. nosite se vas dvojica u servis
::
:: Budale veruju u sreću.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs