rezolucija 1366 x 768, DVB T/C, 2x10w zvucnici, LCD...
Caletu se svidja pa ja imam nekoliko pitanja:
1) Da li je velika razlika izmedju full hd rezolucije i ove? 2)Jel se isplati dati 100e vise za led tv sa full hd rezolucijom? 3) Vase misljenje, da li ce znatno pasti cene televizora narednih 5-6 meseci? (msm npr ovaj tv sto kosta sad 370e da kosta npr 290-300e) 4) Kakva je razlika izmedju LED i LCD televizora? (osim u debiljni) Neki pricaju kontrast, ostrina slike, ali u prodavnici, bash sam zagledao , i ne vidim razliku. 5) Da li je laksi LED ili LCD za popravku? 6) Jel su svi paneli isti kod iste serije televizora, msm konkretno na LG ili samsung (npr samsung D450 serija) 7) Kakav je panasonic? Interesuje me 32`, nasho sam model sa full hd rezolucijom za oko 370e Inace koristice se SBB kablovska, i mozda po neki dvix film...
Besmisleno mi je uzimati 32 inca tv kad vec imas maltene 32 inca stari crt zarad malo kvalitetnije slike pucas tonu para, idi bar na 37 inca da stvarno vidis i osetis upgrade,
Inace ne mora full hd za 32 bice ti taj tv odlican.
@Jovan aj nekad ikad bar upali messinger da probamo onaj mortal...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Sta je ovo, ovoliko clanova foruma a niko da da savet u vezi kupovine 32` televizora... valjda ima jos neko LG, samsung, pa moze da da svoje misljenje...
Imam dva LED televizora od 32` : Samsung D5000 i LG LE4500 Po meni je Samsung za nijansu bolji,a lakse je i snalazenje u menijima . Oba su Full HD. Ja sam ih doneo iz Madjarske za 300€. Mozes ih naci na KP neotpakovane za 350€. Sigurno se vise isplati tamo kupiti nego u prodavnici za mnogo vise para losiju robu ! Poenta je u tome, da se lcd televizori vise ne prozvode, na njihovo mesto dolaze LED televizori koji su isto lcd sa led pozadinskim osvetljenjem. Manje struje trose od lcd-a. Inace lcd se jos moze naci kod nas, posto se tu uveze sve i svasta da bi dobro zaradili, na zapadu jedva ima poneki zaostali primerak ( i to ce se uvesti ovde ako nadju). Na trzistu panela vlada Samsung sa vecim udelom, zatim dolazi LG pa ostali. I Sony uzima od Samsunga . Negde sam procitao, da se Philips povlaci sa trzista lcd-led televizora, ne isplati mu se ulaganje, jer korejci imaju primat. Sto se tice Panasonica, njihovi plazma televizori su sigurno najbolji, ali na polju lcd-a ne bih rekao. Imaju ih tek da bi nesto ponudili i na tom polju. Kod nas favorizuju LG, ne znam zasto, verovatno su uvezli veci kontingent, pa imaju na lageru.
Idi u Win Win u Colak Antinoj ulici, imas LG modele kakve hoces. Zasto se tripujes na spoljasnji izgled TV-a? Potpuno je nebitan. Kakav god da je ubrzo dosadi. Vazna je slika i ona je u prvom planu.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Sta je ovo, ovoliko clanova foruma a niko da da savet u vezi kupovine 32` televizora... valjda ima jos neko LG, samsung, pa moze da da svoje misljenje... :: :: :: ::
Vidi batice. Ja sam skoro kupio dva LG tv-a. Lg 32lk330 i Lg 32lk450. Jeadan je HD Ready a drugi Full HD, i mogu da ti kazem da ja nikakvu bre bitnu razliku nisam uochio izmedju njih. Sa oba sam zadovoljan i te stvari. Oba mogu da puste mkv sa usb-a samo shto ne mogu da reprodukuju dts zvuk preko usb-a. Ako te josh neshto zanima pitaj slobodno.
Ja bi ti preporucio da odes na Kupujem-prodajem sajt i tamo vidis sta ljudi imaju donose iz madjarske sve provereno novo sa garancijom salju, u svakom slucaju pogledaj zovi pa ce ti sve reci i mnogo ces jeftinije proci nego da uzmes kod nas u prodavnici.., Drugar je jedan tako kupio tv pocetkom godine stigao mu je sa racunom od 9og januara a on ga je uzo tipa 12og.. tako da je sigurno provereno.. ja skupljam i preko njih uzimam..
Hvala svima na odgovoru... Cale nesto ovih dana se uspanicio pa hoce da kupi, al ne preko 380-400e, takodje mu je bila dilema oko hd ready i full hd-a... Svidja mu se ovaj samsung LE32D450 ali nema full hd, a ovaj LG 32LK450 je isuvise prost. Od panasonica nemaju nista ovde. Gledao sam samsung 32c-530 , on je kao u tom cenovnom rangu, solidno izgleda a ima full hd...
Inace bash sam zagledao u radnji razliku izmedju hd i full hd-a i nisam primetio, jedino na vecim, npr 42` je slika nekako bila znatno bolja, i ostrija, sa full hd-om, a takodje LCD...
Sto se tice kupovine preko oglasa, pa ja sam isto nasho tako te modele po 50e manjoj ceni , sa garancijom, ali cale ne bi da uzima tv dok ga ne proba, a subotica mi je daleko, posto uglavnom vidim da su odatle ljudi koji prodaju...
shamankg: Takav komentar mi je trebao, msm dzabe meni price sta je bolje, dok mi neko ne kaze da li se ta razlika stvarno vidi
Videcu sa caletom sutra stacemo, msm ja razmisljam da sacekamo jos malo, ipak nadam se da ce za nekoliko meseci za 400e moci da se nadje neki pristojniji samsung ili lg, led sa full hd rezolucijom... Mada crt mi deluju kao televizori, ovi led su mi mng tanki i nestabilni, nzm kako su uspeli da spakuju sve komponente u led televizoru...
Za kupovinu od shanera, ja sam imao problem sa tv-om kupljnim iz CBT-a (centar bele tehnike) nazvao ih jer probija osvetljenje po coskovima i zamenili su mi za drugi u roku od par dana + smanjili cenu za 50e jer sam uzeo drugi skuplji model. Uz naravno izvinjenje.
Da sam uzeo preko oglasa a ne preko ozbiljne firme-prodavnice, sta bi onda bilo?!
On bi ti rekao:
Aj ga spakuj pa mi vrati da ja vidim o cemu se radi, pa cu ja kad idem za madjarsku za 2x nedelje da im odnesem na garanciju da poprave i tamo ce naravno da stoji mesec dana minimum, to onda vise nije NOV tv nego servisiran popravljan POLOVAN, i onda treba da se ubedjujes da ti lik vrati pare ili da ti da drugi tv, naravno svu postarinu od 1000 din u jednom pravcu ce tebi da naplati, i u krajnjem slucaju imas samo njegov mob i njegovu rec,
Ne kupujte nista sto licno ne mozete da vidite i da odete na kucu kod coveka, preko neta bez da se vidi roba jos kao nisu male pare je skroz besmisleno, jebes ustedu od 50e kad evo npr u mom slucaju je moglo da bude sve i svasta....
Inace, idi barem na 37 hd ready , jebes 32...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ma pusti ga, vidis da je nedokazan. Ubismo se da mu kazemo da ne uzima 32` jer je smesno, on hoce pa hoce. Nek baci pare, ionako je dobro da kruze. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: Inace, idi barem na 37 hd ready , jebes 32.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Od 24 inca ima da uzme solidan monitor, a 32 inca TV ?!
Samo 8 inca veci od monitora ?! Gde sedis za monitorom? Na 20 cm od njega ali bukvalno!
Nemoj da uzimas od 32, samo baci pogled na 37 inca televizoe u radnji i uporedi, dodaj jos 3-4 crvene i uzmi 37, i ovako ne uzmias tv na 6 meseci isplati ce se ta razlika a i vredi, Plamene.
Bolje 37 hd ready nego 32 full hd...
:: :: Ma pusti ga, vidis da je nedokazan. Ubismo se da mu kazemo da ne uzima 32` jer je smesno, on hoce pa hoce. :: Nek baci pare, ionako je dobro da kruze ::
Ma naravno, al` covek je zapeo. Nek uzme 32, pa kad vidi sta je uradio prodace i kupice veci. Tu ce da izgubi jedno 100e, al` dobro, na greskama se uci. Jedino ako ima neki zesci razlog da mora bas 32, ali ne verujem. Sta bi to moglo da bude, a nista nije ni rekao. Inace, po meni je i 37 malo. Ja imam 40 pa razmisljam da idem na 42. Naravno, rado bih posedovao neki 46 ili 47 ali su jos uvek monstruozno skupi. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Htedoh da se nadovezem na pricu pro / contra Madjarska.
U principu je u redu ako nadjes nekoga ko odgovorno radi taj posao.
Cak i ako bude nesto pa moras da das jedno dve hiljade za postarinu opet se isplati vise nego da placas tv 200e vise ovde. Mislim, gde bre ide tolika razlika?
Sto se servisa (eventualnog) u Madjarskoj tice, to je tamo malo bolja prica nego ovde. Nisu toliki dziberi ko ovi ovde da drze tv mesec i vise dana. Zavrsi se to za par dana.
Ja samo kazem svoja razmisljanja i ne kazem nikome da uradi ovako ili onako. Svako mora da razmisli za sebe.
Gledao sam kod sanera pre kupovine gledao po prodavnicama, eventualno 50-60e razlika.
Daj link iz prodavnice i daj taj isti model i cenu kod sanera a da je 200e jeftiniji. Jako me zanima. Moda neki koji kosta 1500e a kod ovog je 1300e, ali naravno ne pricamo o tim televizorima.
Stim sto treba reci da je tad evro bio oko 100 din. Al` opet je to minimum 200e razlike. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: Nema razlike u ceni od 200e NIGDE
:: :: Gledao sam kod sanera pre kupovine :: gledao po prodavnicama, eventualno 50-60e razlika :: :: Daj link iz prodavnice i daj taj isti model i cenu kod sanera a da je 200e jeftiniji :: Jako me zanima. Moda neki koji kosta 1500e a kod ovog je 1300e, ali naravno ne pricamo o tim televizorima :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Mozda je imao jedan jedini i hteo je da se otarasi, ne kazem nista, ali daj sad neki tv, link iz prodavncie i taj isti model kod sanera a da je 200e jeftiniji, nema sanse...
Ima i dan danas ovaj isti model za 500e. Pgledaj na KP, meni se ipak ne reklamira toliko. Mozda ako plati :) _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: Mozda je imao jedan jedini i hteo je da se otarasi, ne kazem nista, :: ali daj sad neki tv, link iz prodavncie i taj isti model kod sanera a da je 200e jeftiniji, nema sanse.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
polovnu ne kupujem, samo u izuzetnim slucajevima malo koriscenu i to od ljudi koje dobro poznajem. Druga varijanta odpada. Znam x slucajeva gde su ljudi zazalili.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.