Cena je po meni Ok, a benq je ipak bolja marka nego ovi adler, vivax i ostali... sta vi mislite? Ja imam 3 benq monitora za komp i vise nego zadovoljan, e sad ne znam kakvi su po pitanju televizora. Vidim da ima sve potrebne karakteristike
Pa ne treba ti tjuner. Tjuner je namenjen za primanje zemaljskog signala a tog kod nas nema. Znaci ako imas iptv ili kablovsku digatalnu televiziju to ubodes u tv. Inace za 29000 imas tv od 32 inca.
Naravno da svaki tv ima tjuner. Postoji analogni, digitalni, satelitski, itd... Od kvaliteta tjunera zavisi i kvalitet slike.
Kod monitora sa tjunerima obicno je nešto slabiji kvalitet. Valjda će se neko javiti ko je koristio pomenute modele pa da ti da bliže karakteristike.
:: Pa ne treba ti tjuner. Tjuner je namenjen za primanje zemaljskog signala a tog kod nas nema. Znaci ako imas iptv ili kablovsku digatalnu televiziju to ubodes u tv. Inace za 29000 imas tv od 32 inca :: :: ::
Licno ne kupujem nista sto je bas bas najjeftinije sta god to bilo, u ovom slucaju idi na neki philips samsung LG , bezi od tih vivax fox vox benku i slicnih.
Moj savet.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
1. Panasonic 2. Sony 3. LG / Samsung - - - - - - - - - - - - - - - - Filips je odavno nekome prodao svoje odeljenje monitora i on to vise ne kontrolise a sa tim je prodao i ime za taj deo...
Tako je brate! Slazem se apsolutno, u sustini ako mora bas od najeftinijih ako se mora, ono visa sila nema para moze benq on je svojevremeno radio sa Samsungom mislim i sada da radi, i znam da je proizvodio panele za mnoga imena. No dobro ako mozes daj jos malo za nesto da valja, jednostavno idi u neku vecu prodavnicu i pogledaj sliku bice ti jasno, najbolje jeste kada mnogo televizora radi odjednom nadam se da pustaju HD video materijal. Verujem da ima u tehnomniji ili negde da dosta tv-a radi ne znam nisam iz BG-a....
Panasonic definitivno broj 1 kada govorimo o plazma-ma. Kod LCD-a prednost ima Samsung. LG je dosta dobar, philips takođe ima odlične modele, itd...
U svakom slučaju, za iole ozbiljniji doživljaj idi makar na 32`, kad kupiš 42` shvatiš da je i to malo .
Ne znam koliko si planirao da izdvojiš para, iskreno nisam ni proučavao low segment ali mogu da ti preporučim LG 32LD350 kao jedan solidan tv sa kojim ćeš biti svakako zadovoljan. Cena je oko 40000 pa ako je to mnogo para, onda toliko od mene jer je ovo minimalna cena po mojim kriterijumima za tv
:: 1. Panasoni :: 2. Son :: 3. LG / Samsun :: - - - - - - - - - - - - - - - :: Filips je odavno nekome prodao svoje odeljenje monitora i on to vise ne kontrolise a sa tim je prodao i ime za taj deo.. :: :: :: :: Sve je relativno !! :: ::
Jurio sam neki tv za mene, posto mi soba nije toliko velika neki 22-27` bi super odgovaralo... E sad imam par ponuda za oko 180e (nov tv) ali nigde ne pise kakav tjuner imaju, msm na DTV-C/T i to, ali ipak dobro pa ste mi rekli da je slika losija na monitor-televizor... Tako sam se ipak odlucio samo za tv... Trazicu neki da bude full hd, i da ima taj DTV-C i T tjuner... Naravno i marka da bude ok... Posto nista od ovog Benq-a...
Mislim bitan je ali u nasoj zemlji ce se emitovati DVB-T2 tako da DVB-T nece raditi a sto je najgore u zemlju nije uvezen ni jedan sa DVB-T2, ruku na srce skorije su poceli da se proizvode pa je jedan od razloga i to, a DVB-C je kablovski standard ali dzaba kad kablovski provajderi kodiraju sve programe pa ti i on dodje beskoristan. U sustini se ne bakci sa tjunerima, svaki ima analogni + DVB-T, trenutno se mogu gledati digitalni kanali sa Avale za Beograd i Cota za Vojvodinu u DVB-T standardu ali to se za koji dan ili nedelju gasi, i krece pilot mreza DVB-T2.
Gledan ove WEG TV koji se prave u Srbiji i oni imju DVB-T, pa ispada da TV koji se proizvodi u Srbiji nece moci da hvata digitalni signal kod nas, sto bi bilo bzv... @Plamen Sto sad nista od Benq?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.