Драги пријатељи, одлучих се на `сулуду` инвестицију, оћу да узмем соковник.
Доста сам тако чачкао мечку и гледао по нету и информација разних скупио. Дефинитивно нећу узети центрифугални соковник због начина на који се добија сок.
Нешто што би било најидеалније за моје потребе и оно што имам у глави а богами и у џепу је нешто од нерђајућег челика, да ради на принципу пресе или машине за млевење меса, или комбиновано (нешто типа NORWALK juicer који кошта ни мање ни више него 2,500 долара америчких, сав је од нерђајућег челика и сок се прави у две етапе, прво гриндује и исецка воће / поврће у ситне делове а потом се стави у некакву платнену кесу и под електро-хидрауличну пресу одакле се добија најбољи могући сок)
Е сад пошто ја немам сад да издвојим толике паре, а и да имам тај соковник се код нас не може набавити јер га нема, једина опција је да ми неко добави из иностранства али ту је проблем гаранције и остваривања исте јер нису то мале паре па плус поштарине и царине, најбоље би ми завршавао посао неки ручни соковник као што рекох на принципу хидрауличне или обичне пресе или принципу машин за млевење меса. никако да буде пластиканер. има добрих корејских електричних соковника који раде на принципу машине за млевење меса на малим обртајима (80 обртаја по минути) али су им ти круцијални делови пластични, док америчке алтернативе прелазе суму од 2,000 долара.
Имате ли идеју где могу што јефтиније да набавим нешто слично овоме?! Захваљујем се унапред свима који поделе информацију или нека своја искуства .)
Evo ti kako ja pravim. Očistim voće i stavim u običan blender, ono što izađe propustim kroz višeslojnu gazu i to je to. Nisam lenji amerikanac pa da dajem tolike pare zato što me mrzi.
Preporučujem kombinaciju breskva-dinja kad bude sezona,
Аха, и сад ош да кажеш да сам ја дебил јер хоћу да цедим сок?
само ћу ти рећи да је за варење сока потребно 15ак минута док за исту количину нпр 6 шаргарепи ( што је еквивалент 2децилитра сока ) треба и до два сата, ако не и више. А прича је и много дубља, поготово код разних болести,да ти не објашњавам сад све предности свеже оцеђеног сока и моје мотиве, уколико можеш да помогнеш у вези горе постављеног поста ок, уколико не можеш немој да ме називаш дебилом. Пријатно
Da znaš da pečenje ide odlično karamelizovano uz kompot od kajsija.
@markozutic: Vidim čitao si Gintera, nemoj mnogo da se sekiraš oko varenja voća i povrća, to sve ide super, od problema s varenjem više pate oni koji sticajem okolnosti moraju samo da jedu kašice i piju sokove.
:: pa bre nije isto jesti voce i piti sok recimo cedjenu pomorandzu uz neko pecenj :: :: :: :: Meni je cela ta ideja cenjenja soka debilna i nepotrebna :: :: Zasto lepo ne bi jeo voce u prirodnom obliku kako je i namenjeno :: :: :: :: :: ::
Nemoj da si nezahvalan, ovo ti priča neko ko se ranije mnogo tripovao oko tih gluposti. Za voće i povrće je bitno da ga jedeš, i to što više termički neobrađeno, a sad da li si ga jeo, pio ili srkao - manje bitno.
Dođe i meni nekad da popijem hladan prirodni sok, onako u prolazu, obično ga onako pravim kao što sam napisao i nije mu mane. Ne pada mi na um da bacam pare.
:: Тристаме, јел твоја смена да тролујеш или шта? У чему је проблем :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Nisam rekao da si ti debil, nego da je ideja debilna. To se kao skupi nekoliko naucnika i lade muda, pa posle `10 godina istrazivanja` kao objave da su ustanovili to i to.
Da ne zalazim dublje u ovo, Tristram ti je dao dobru ideju, pre bi radio to nego da dam i 200e na neki sokovnik.
:: :: Svratim i u crkvu da se molim svetc :: :: :: Meni je cela ta ideja cenjenja soka debilna i nepotrebna :: :: Zasto lepo ne bi jeo voce u prirodnom obliku kako je i namenjeno :: :: :: :: :: ::
Неко воће се лакше једе, неко теже, поента је да је сок најлакше искапити шта год да је у њему, тешко ћеш ти појести добар део сировог поврћа, док кроз сок то може и да се помеша са нпр поморанџом или тако нечим.
Мануелни соковник не верујем да кошта пуно зато и питам да ли неко има информацију где се може набавити.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.