Problem sa elektricnim platnom vega za projektor .
STRANA 1 OD 1
bojke1
Problem sa elektricnim platnom vega za projektor .
18.01.2012. 11:29
T42640
status: user broj poruka: 479
Imam jedan problem od pre par dana sa vega platnom velicine 203x203 cm sa motorom i daljinskim.Platno je staro nepuna dva meseca i u garanciji je dve godine.Radilo je normalno do pre par dana i onda je nastao problem.Prvo nije hteo da uvuce platno potpuno nego stane i fali mu jedno 20-30 cm da ga uvuce skroz.Onda se desava drugi problem sada ga uvlaci skroz ali nece da stane kad dodje do kraja nego pokusava i dalje da ga uvuce pa moram ja na daljincu da mu dam komandu da stane.Pretpostavljam da je problem u senzorima koji su se rastelovali pa mu se pomerila nulta tacka.Motor je ispravan i on radi odlicno.Znaci problem bi trebao biti u senzorima.Moje pitanje ima li neko podesavanje tih senzora da bih mogao sam da ga ustelujem da ga ne nosim na reklamaciju koja moze da traja 42 dana? Vidim da ima gore u platnu dva imbus srafa,jedan je malo izdignut i pretpostavljam da se preko njega steluje podizanje platna i gde treba da stane,i ima jedan imbus sraf spusten ispod ovog prvog pa pretpostavljam da on sluzi za stelovanje platna kad se spusta na dole. Svaka pomoc dobrodosla.
nigde nepise i niko nezna (sem onaj koji je otvarao uredjaj) koji tip senzora se koristi .. chim se ovako brzo razjebalo prepostavljam da su fotosenzori u pitanju .. i sami fotosenzori nisu sigurno .. pre ce biti koji ttl ili cmos ic ..
imas 2 solucije ... da otvoris uredjaj i slikas elektroniku nebi li videli sta je unutra i gde moze da lezi problem .. ali onda gubis garanciju ..
Videcu sa drugarom koji se vise razume od mene oko ovog problema da li moze nesto da se uradi.Mislim da ipak moze da se steluje pomocu ona dva srafa .Samo je problem da potrefim nultu tacku.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.