Imam LCD plazmu LG 42PJ350 i na sebi ima sledece: IN (audio L, audio R, video Pr, video Pb, video Y), AV IN (audio L, audio R, video), HDMI IN, PC CARD SLOT, AUDIO IN (RGB/DVI), Optical Digital Audio OUT........Gledam digitalnu D3 preko SBB-a (njihov risiver CISCO je skartom povezan sa TV-om i na sebi ima sledece: OUT audio L, audio R, SPD/F).......i imam 5.1 System Creative Inspire P5800 koji (pored onih 5 prikljucaka za 5 satelita ima sledece: AUDIO INPUTS front, rear, center-subwoofer)..............i imam DVD Player (koji ima samo OUT komponente + optical cable)........Kako da izvedem (koja je najbolja varijanta) da povežem Plazmu i 5.1 sistem i da ili slusam TV-kanale preko zvucnika ili da slusam video materijal (pusten preko dvd-a) ili,u najboljem slucaju ako moze, da slusam i jedno i drugo preko tih zvucnika??? Hvala unapred.
Evo sad pogeldah manual ovih tvojih zvučnika znači da bi gledao dvd sa zvučnicima trebaju ti 3 kabla koji na jednom kraju imaju standardan 3.5mm priključak a na drugom dva muška činča (pogledaj prvu sliku) tako da ćeš ovu stranu sa 3.5mm ubosti u jednu od ulaza na zvučniku (front ,rear ,center-woofer) a drugi kraj ćeš ubosti u odgovarajući ulaz na dvd-u (prepostavljam da dvd pozadi ima 6 izlaza koji odgovara svakom zvučniku) , a što se tiče sbb-a po ovom manualu piše da tvoji zvučnici poseduju aux ulaz ( ti ga nisi naveo proveri dali ga imaš) koji baš služi tome da na njega povežeš uređaje koji podržavaju samo stereo izlaz i onda taj aux ulaz od stereo zvuka pravi virtualni surround zvuk i pušta ga na svih 6 zvučnika ,tu ti takođe treba još jedan gore naveden kabal gde jedan kraj ide u aux a drugi kraj u audio l i audio r na cisco resiveru :) Jedini ćeš možda morati recimo kad gledaš dvd da iskopčaš sbb iz auxa pošto nisam siguran ali čini mi se kad uključiš nešto u aux ova tri priključka gore koja idu u dvd automatski se izgase :)
:: Evo sad pogeldah manual ovih tvojih zvučnika znači da bi gledao dvd sa zvučnicima trebaju ti 3 kabla koji na jednom kraju imaju standardan 3.5mm priključak a na drugom dva muška činča (pogledaj prvu sliku) tako da ćeš ovu stranu sa 3.5mm ubosti u jednu od ulaza na zvučniku (front ,rear ,center-woofer) a drugi kraj ćeš ubosti u odgovarajući ulaz na dvd-u (prepostavljam da dvd pozadi ima 6 izlaza koji odgovara svakom zvučniku) , a što se tiče sbb-a po ovom manualu piše da tvoji zvučnici poseduju aux ulaz ( ti ga nisi naveo proveri dali ga imaš) koji baš služi tome da na njega povežeš uređaje koji podržavaju samo stereo izlaz i onda taj aux ulaz od stereo zvuka pravi virtualni surround zvuk i pušta ga na svih 6 zvučnika ,tu ti takođe treba još jedan gore naveden kabal gde jedan kraj ide u aux a drugi kraj u audio l i audio r na cisco resiveru :) Jedini ćeš možda morati recimo kad gledaš dvd da iskopčaš sbb iz auxa pošto nisam siguran ali čini mi se kad uključiš nešto u aux ova tri priključka gore koja idu u dvd automatski se izgase : :: :: http://www.cablesdirect.com/prodimages/CC399AC_LR.jp :: :: Black Wolf :: :: Da li je moguce povezati LCD TV i zvucnike 5.1 i kako i da li je moguce da se ti zvucnici pojacavaju i smanjuju na daljinskom od TV-a ili se mora kupiti neki DVD koji podrzava 5.1 sistem...hvala
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.