Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Auto FM transmiter (MP3 plejer i transmiter)
STRANA 1 OD 1
strela75 Auto FM transmiter (MP3 plejer i transmiter) 28.12.2011. 21:25 T42296

status: user
broj poruka: 1589
Ljudi molim za jedan savet, ako koristite ovakve uredjaje...

Radi se o onim auto adapterima (mp3 plejer/transmiter) koji se kace na uticnicu 12V, a sluze za prenos audio signala sa memorijske kartice / USB fles diska na auto radio. Da li ih koristite? Kako ste zadovoljni i koji bi preporucili?

Meni je bitno:
- Jacina signala (prenos bez mesanja okolnih stanica)
- Kvalitet prenetog zvuka
- Trajnost

Unapred hvala.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Ovako: 28.12.2011. 21:44 #387599

broj poruka: 3241
Koristim već 4 godine pomenute uređaje, i ja sam prezadovoljan.Jedan sam kupio pre 4 godine, i šljakao je dobro 2 godine, kada je počeo da zajebava, tj. neće da se upali.Tada sam kupio drugi koji i dan danas radi kao sat, jedino sam sjebao daljinski jer sam ga izlupao o ručicu menjača kada nije hteo da promeni folder, mada je za to bila kriva slaba baterija.Pošto se to dešavalo u vožnji, ionako sam već bio nadrndan zbog idiota od vozača koji su na beogradskim ulicama svakodnevna pojava, pa je daljinski platio cenu mojih živaca.Probaću ovih dana da nađem stari daljinac, i da ga probam, pošto su identični modeli u pitanju.

Što se tiče kvaliteta zvuka, nisam audiofil i meni je zvuk skroz OK, s obzirom da imam fabrički blaupunkt radio, jedan par trosistemaca napred, i jedan par visokotonaca kod oba retrovizora.Fora je da nađeš praznu frekvenciju, podesiš transmiter na nju, i kada budeš vozio kroz grad, provalićeš da li šušti ponekad, i da li treba da tražiš drugu.Postoji opcija i da isključiš antenu, ili još bolje, ako imaš AUX izlaz iz radija, da zabodeš u FM transmiter kablićem, i onda si rešio problem.Razmišljam da to uradim i ja.Ovaj koji ja imam ima USB i SD slot, AUX, manuelne komande na samom transmiteru, kao i daljinac sa svim živim funkcijama(volume, next/previous track, next/previous folder, pause,...).
Po meni je ovo za prosečne ljude odlična varijanta, za cenu jednog auto CD-a možeš da kupiš 5 ovakvih transmitera, nema šljašteće pločice i lampica da privlače lopove tj. nećeš razmišljati da li će ti neko zviznuti šoferku da ti mazne muziku kad parkiraš u gradu uveče,...samo ga izvučeš i staviš u kasetu.
Ja ga koristim sa SD karticom od 2giga(koja je stalno u njemu) sa standardnom muzikom za svaki dan, a flash od 8 giga koji nosim svaki dan sa sobom dopunim muzikom zavisno od raspoloženja. :)
Moja preporuka svakome za ovo čudo, konkretno model X-wave FM-19.Možda danas ima novijih modela(verovatno), pa mogu samo biti još bolji.
Toliko od mene, izvinjavam se na elaboratu. :)
https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

Miletic Re: Auto FM transmiter (MP3 plejer i transmiter) 28.12.2011. 23:45 #387639

broj poruka: 221
Nemam uredjaj, ali sam imao prilike danima da se `bahcem` sa tim. Elem, pravo pitanje je sta tebi treba.

Posto to nisi naveo, odgovoricu ti opsirnije.
1. Jacina signala je osrednja, nismo uvek mogli da potrefimo tacnu frekvenciju, ali je radilo nekako. Postojao je mali `lag` izmedju onog sto pise na uredjaju i na radiju, jer i kad bi nasli praznu stanicu, kao da je malo falilo nekad da se potrefi, pa moras da pomeris za stepen gore ili dole da bi se ubolo da to lici na nesto. Posto je auto koji smo imali imao antenu, a zbog radija nismo hteli da to diramo, uvek je bio neki problem oko sustanja makar u voznji, ne uvek, ali se desavalo za moj ukus isuvise cesto.
2. Kvalitet zvuka je oko 64kbps ekvivalent MP3. Ako imas srece sa uredjajem mozda nadje neki sa sirom propusnom moci, ali ovaj koji sam ja imao prilike da vidim slao je signal u ovom kvalitetu.
3. Trajnost zavisi od tvoje opreznosti i ponasanja, jer je plasticno kinesko sranje pravljeno tako da ako se pritisne sa 2 prsta ceo krcka a ako ga uvatis sa 3 sjebaces nesto sigurno. Salu na stranu, ne odaje utisak da ce funkcionisati i nakon pola godine (da ga ja koristim).

ako ti nije bitan kvalitet zvuka, vec samo da nesto tandrce tiho u pozadini, pritom ti se ne daje neki novac za to, i imas dosta zivaca, ovo je pravi uredjaj za tebe.
ako je pak samo problem u parama, posluzice, ali neces biti zadovoljan ako ocekujes da muziku pojacas nesto glasnije, dakle za iskljucivo tise koriscenje.
ako ti se kupuje nesto sa usb varijantom, kupi mp3 plejer za kola, sa usb prikljuckom. svi su sa plocicama koje mozes da skines kad ga ne koristis.
ako oces dobar zvuk, kupi obican cd/mp3 plejer. Imas cd sa 700mb, sto je dovoljno za 5-6 sati muzike u mp3 ili rezi wav diskove ako oces kvalitet, uz naravno dobre zvucnike.

ako me pitas kao ortaka, koji voli da slusa muziku, rekao bih ti ne samo da zaobidjes, nego da zaboravis da tako nesto postoji uopste.
ako si nezahtevan korisnik i ne smeta ti svo to mucenje za tako mali kvalitet, opet ga ne bih preporucio dok prvo ne probas konkretan uredjaj da vidis kako radi u tvojim kolima i tek onda da kupis.

:: Radi se o onim auto adapterima (mp3 plejer/transmiter) koji se kace na uticnicu 12V, a sluze za prenos audio signala sa memorijske kartice / USB fles diska na auto radio. Da li ih koristite? Kako ste zadovoljni i koji bi preporucili
::
:: Meni je bitno
:: - Jacina signala (prenos bez mesanja okolnih stanica
:: - Kvalitet prenetog zvuk
:: - Trajnos
:: Unapred hvala.
toothless Ne znam koji si ti uređaj koristio... 29.12.2011. 00:20 #387652

ali ja nikada nisam imao problem sa šuštanjem, niti sam imao problem sa kvalitetom zvuka.
Što se tiče pojačavanja, pojačavao sam dosta jako, ponekad i da zvučnici budu na granici izdržljivosti, i opet je zvuk bio dobar.Ti si možda koristio neki drugi model ili marku, i ne može se generalizovati to.Sve zavisi i do radija na kojem se koristi.Moj fabrički blaupunkt ima stvarno odličan kvalitet zvuka, i odličan prijem.
Kvalitet plastike na transmiteru jeste loš, ali nije ni malo osetljiv jer sam ja lupao daljinski sto puta, i tek iz 101 puta sam ga sjebao, a sam uređaj bacam po kolima i kaseti milion puta, takođe mu ne smeta.Ne znam o kakvom mučenju pričaš u traženju frekvencije, pogotovo ako nakači kablićem direktno na kas.
A kad ti skineš pločicu na tvom CD radiju, ima dioda koja priziva sve lopove da ti čuknu auto, a čak i da je isključiš, vidi se da postoji praznina, i provali se da imaš muziku.Većina lopova(jajara) će ti razbiti staklo ili sjebati bravu šrafcigerom da bi okušali sreću, jer znaju da većina ljudi drži pločicu u kaseti.

EDIT: Uređaj ima 2 (dve) godine garancije.

@strela75: Poslušaj Miletićev savet i probaj ako imaš od nekoga.Ili ako si pri kešu, kupi i probaj.Ako ti se ne sviđa, uvek možeš da ga pokloniš nekome jer je nov, i većini ljudi odlično završava posao.

Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Nemam uredjaj, ali sam imao prilike danima da se `bahcem` sa tim. Elem, pravo pitanje je sta tebi treba
:: Posto to nisi naveo, odgovoricu ti opsirnije
:: 1. Jacina signala je osrednja, nismo uvek mogli da potrefimo tacnu frekvenciju, ali je radilo nekako. Postojao je mali `lag` izmedju onog sto pise na uredjaju i na radiju, jer i kad bi nasli praznu stanicu, kao da je malo falilo nekad da se potrefi, pa moras da pomeris za stepen gore ili dole da bi se ubolo da to lici na nesto. Posto je auto koji smo imali imao antenu, a zbog radija nismo hteli da to diramo, uvek je bio neki problem oko sustanja makar u voznji, ne uvek, ali se desavalo za moj ukus isuvise cesto
:: 2. Kvalitet zvuka je oko 64kbps ekvivalent MP3. Ako imas srece sa uredjajem mozda nadje neki sa sirom propusnom moci, ali ovaj koji sam ja imao prilike da vidim slao je signal u ovom kvalitetu
:: 3. Trajnost zavisi od tvoje opreznosti i ponasanja, jer je plasticno kinesko sranje pravljeno tako da ako se pritisne sa 2 prsta ceo krcka a ako ga uvatis sa 3 sjebaces nesto sigurno. Salu na stranu, ne odaje utisak da ce funkcionisati i nakon pola godine (da ga ja koristim)
:: ako ti nije bitan kvalitet zvuka, vec samo da nesto tandrce tiho u pozadini, pritom ti se ne daje neki novac za to, i imas dosta zivaca, ovo je pravi uredjaj za tebe
:: ako je pak samo problem u parama, posluzice, ali neces biti zadovoljan ako ocekujes da muziku pojacas nesto glasnije, dakle za iskljucivo tise koriscenje
:: ako ti se kupuje nesto sa usb varijantom, kupi mp3 plejer za kola, sa usb prikljuckom. svi su sa plocicama koje mozes da skines kad ga ne koristis
:: ako oces dobar zvuk, kupi obican cd/mp3 plejer. Imas cd sa 700mb, sto je dovoljno za 5-6 sati muzike u mp3 ili rezi wav diskove ako oces kvalitet, uz naravno dobre zvucnike
:: ako me pitas kao ortaka, koji voli da slusa muziku, rekao bih ti ne samo da zaobidjes, nego da zaboravis da tako nesto postoji uopste
:: ako si nezahtevan korisnik i ne smeta ti svo to mucenje za tako mali kvalitet, opet ga ne bih preporucio dok prvo ne probas konkretan uredjaj da vidis kako radi u tvojim kolima i tek onda da kupis
:: :: Radi se o onim auto adapterima (mp3 plejer/transmiter) koji se kace na uticnicu 12V, a sluze za prenos audio signala sa memorijske kartice / USB fles diska na auto radio. Da li ih koristite? Kako ste zadovoljni i koji bi preporucili
:: ::
:: :: Meni je bitno
:: :: - Jacina signala (prenos bez mesanja okolnih stanica
:: :: - Kvalitet prenetog zvuk
:: :: - Trajnos
:: ::
:: :: Unapred hvala.
Miletic Re: Ne znam koji si ti uređaj koristio... 29.12.2011. 01:35 #387664

Nisam ni rekao da si ti imao problema sa svojim, mi smo imali problema sa nasim. Zato sam to rekao da bih upozorio coveka da nekad postoje problemi i da to treba prvo da proveri.

drugo, povezivanjem na AUX, covek moze da poveze bilo koji mp3 plejer (da ne ulazim u kvalitet D/A dekodera od tog transmitera) i da makar sa te strane kupi multifunkcionalan uredjaj koji moze da koristi i u kolima, ali i kao muzicki plejer (mozda vec ima neki mp3, pa nek poveze i vidi dal mu odgovara). Takodje, ja nisam komentarisao kvalitet daljinskog, mada ne vidim poentu u koriscenju daljinskog u kolima (jedino da ga nalepis na volan).

sto se tice obijanja kola, to vise ima veze sa srecom nego sa time dal ti nesto u njemu svetli. Najbolji pokusaj zastite je da nadjes neku nalepnicu od onih fensi zastitnih sistema i samo je nalepis na bocna stakla i nadas se da ce taj neko da `pretpostavi` da su kola zasticena tim necim sto si nalepio da kao imas...

pozz :)

:: ali ja nikada nisam imao problem sa šuštanjem, niti sam imao problem sa kvalitetom zvuka
:: Što se tiče pojačavanja, pojačavao sam dosta jako, ponekad i da zvučnici budu na granici izdržljivosti, i opet je zvuk bio dobar.Ti si možda koristio neki drugi model ili marku, i ne može se generalizovati to.Sve zavisi i do radija na kojem se koristi.Moj fabrički blaupunkt ima stvarno odličan kvalitet zvuka, i odličan prijem
:: Kvalitet plastike na transmiteru jeste loš, ali nije ni malo osetljiv jer sam ja lupao daljinski sto puta, i tek iz 101 puta sam ga sjebao, a sam uređaj bacam po kolima i kaseti milion puta, takođe mu ne smeta.Ne znam o kakvom mučenju pričaš u traženju frekvencije, pogotovo ako nakači kablićem direktno na kas
:: A kad ti skineš pločicu na tvom CD radiju, ima dioda koja priziva sve lopove da ti čuknu auto, a čak i da je isključiš, vidi se da postoji praznina, i provali se da imaš muziku.Većina lopova(jajara) će ti razbiti staklo ili sjebati bravu šrafcigerom da bi okušali sreću, jer znaju da većina ljudi drži pločicu u kaseti
:: EDIT: Uređaj ima 2 (dve) godine garancije
:: @strela75: Poslušaj Miletićev savet i probaj ako imaš od nekoga.Ili ako si pri kešu, kupi i probaj.Ako ti se ne sviđa, uvek možeš da ga pokloniš nekome jer je nov, i većini ljudi odlično završava posao.
toothless @Miletić: 29.12.2011. 02:39 #387672

Ako nema MP3, onda mu je ovo jeftinije resenje.Ja npr nisam imao mp3 player(nemam ni sada), i 1500 dinara je bio ovaj transmiter.
A daljinski mnogo znači, verovali ili ne.Kada hoćeš da promeniš pesmu, folder, ili bilo šta drugo, ne moraš da pipaš i tražiš rukom dugme na transmiteru ili da skrećeš pogled sa puta da bi promenio pesmu ili štagod, zato što daljinski možeš da držiš u ruci sve vreme, jer je ultra tanak i lagan.
A pored daljinca, i sam transmiter je veoma otporan jer mi je sto puta ispadao na beton kada sam ga vadio iz kola, pa sam ga ponekad kada ispadne i tresnuo o pod u kolima, i živ je i zdrav. :)

Što se tiče obijanja, u startu kada neko vidi fabrički točkaš, ne pada mu na pamet da obija auto jer osim muzike nema šta drugo da nađe.Ali, ja i pored toga imam alarm i još nekih 5-6 blokada.

f2tality re 29.12.2011. 04:09 #387681

broj poruka: 179

kvalitet zvuka ne moze da se poredi sa obicnim audio cd-om

kvalitet izrade je katastrofalan, barem onaj sto sam ja imao, mada svi su isti, najcesce pucaju zice gde je onaj `zglob`

ne znam ali u bg ja nisam mogao da nadjem stanicu gde nesto ne peva a po okolim selima mozes da biras frekvenciju

zaobidji ovaj uredjaj, najbolje audio cd i 20-ak pesama i cepaj, ako ti je malo narezi 2-3 diska, a ovako kad stavis 200-300 pesama pa u toku voznje se smoris dok nadjes pesmu koju hoces a displej mali moras glavu do menjaca da spustis da bi nesto prcitao.
strela75 Hvala na odgovorima... 29.12.2011. 08:13 #387685

Situacija je sledeca:
- da bih fabricki radio promenio, treba pola kontrolne table da izvadim, posto je na njemu i BC,... => nemoguce (recimo visina trenutnog audio sistema je 2.5 CD uredjaja i nema rupe odakle bi se prednji panel ubacenog CD uredjaja video,...)
- `Aux` mi je zauzet sa bluetooth uredjajem Nokia CK-7W (aux otpada)
- ostaje FM transmiter

U ponudi su uglavno Xwave uredjaji (recimo Tehnomanija). Medjutim ne vidim da ijedan od njih cita FLAC,,..), sto znaci da kvalitet reprodukcije nije naj, naj. Medjutim, ako imam izbor - nepoznata krs stanica ili losa svugde dostupna stanica sa jedne strane, a zeljena muzika sa druge strane => biram ono sta vise volim. Plus, sa karticom od 4 ili 8GB, miran sam ceo odmor - u oba pravca, necu cuti istu pesmu :):):)

E sad pitanje svih pitanja - koji uredjaj uzeti? X wave nema sajt sa detaljnijim specifikacijama uredjaja ili ja nisam mogao da nadjem isti - sto me izuzetno nervira. Od modela, do modela se ljudi ne zale ili zale u vezi jacine slanja signala. Meni je antena pozadi na krovu i velika je verovatnoca da ce biti problema sa dometom ako je slabiji uredjaj (doduse mogu da koristim 12V prikljucak ispred zadnjeg sedista za transmiter, do ga deca ne dohvate :):):) )

U ponudi su (recimo):
https://www.tehnomanija.rs/katalog/x-wave-adapter-t-665.html
https://www.tehnomanija.rs/katalog/x-wave-adapter-t-892.html

Ako imate jos neki predlog, slobodno napisite

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

-

caranovic eeee 29.12.2011. 08:56 #387687

broj poruka: 434

1. zvuk ocajan(kvalitet)
2. nema problema sa frekv.
3. radi vec godinama
4. ima odredjeno tiho zujanje/sustanje kada je pauza ili prelaz na sledecu pesmu
5. ekvilejzer-katastrofa

strela75 Re: eeee 29.12.2011. 09:00 #387688

Koji model?

Pozdrav.
-

:: 1. zvuk ocajan(kvalitet
:: 2. nema problema sa frekv
:: 3. radi vec godinam
:: 4. ima odredjeno tiho zujanje/sustanje kada je pauza ili prelaz na sledecu pesm
:: 5. ekvilejzer-katastrof
milos666 Ja sam pre neku godinu... 29.12.2011. 09:18 #387689

broj poruka: 398
... uzeo najjeftiniji transmiter, tipa na buvljaku ili gde vec... Radio ok, fora je da odaberes frekvenciju u blizini koje nema ni jedna radio stanica i nema sustanja. Odradjuje poso... Doduse, posle nekog vremena se fizicki raspao jer je ekstra kvaliteta...

Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 6870, Kingston 96GB V100+, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Dell 2412M

strela75 Ovaj mi izgleda dobro... 29.12.2011. 12:46 #387716

http://bit.ly/twC53P

Javljam utiske kad ga probam :):):)

Pozdrav.
-

Miletic Re: Hvala na odgovorima... 29.12.2011. 15:49 #387765

Ovo je poslednje sto cu napisati, i vise te necu gnjaviti, ali vidim da tebi saveti ne pomazu mnogo, furas ti svoju pricu.

Na osnovu opisa koji si dao:

:: Situacija je sledeca
:: - da bih fabricki radio promenio, treba pola kontrolne table da izvadim, posto je na njemu i BC,... => nemoguce (recimo visina trenutnog audio sistema je 2.5 CD uredjaja i nema rupe odakle bi se prednji panel ubacenog CD uredjaja video,...
:: - `Aux` mi je zauzet sa bluetooth uredjajem Nokia CK-7W (aux otpada
:: - ostaje FM transmite

preporucujem ti da BT skines sa AUX (signal koji je kvaliteta 16-32kbps koristis na necemu sto prima 1411kbps) i uzmes Parrota ili bezicne sluske za mob, ionako ne pricas duze od par minuta za celu voznju a muziku slusas 99% vremena.

:: U ponudi su uglavno Xwave uredjaji (recimo Tehnomanija). Medjutim ne vidim da ijedan od njih cita FLAC,,..), sto znaci da kvalitet reprodukcije nije naj, naj. Medjutim, ako imam izbor - nepoznata krs stanica ili losa svugde dostupna stanica sa jedne strane, a zeljena muzika sa druge strane => biram ono sta vise volim. Plus, sa karticom od 4 ili 8GB, miran sam ceo odmor - u oba pravca, necu cuti istu pesmu :):):

posto pominjes FLAC, pretpostavljam da ti je kvalitet ipak na nekom mestu, a ne samo da nesto tandrce. Konkretan predlog je recimo kupovina Sandiskovog Sansa Clip+ mp3 plejera, koji ima odlican D/A konverter za tu kategoriju uredjaja, koji nakacis na AUX, koji podrzava i FLAC i WAV pored mp3, i mislim da ima prosirivu memoriju, pa eto prilike da koristis kartice. Takodje ga mozes koristiti i kao samostalni mp3, a mislim da nije mnogo skuplji (osnovna varijanta) od tog transmitera, i mislim da bi ti se ova kombinacija vise dopala nego taj transmiter.

:: E sad pitanje svih pitanja - koji uredjaj uzeti? X wave nema sajt sa detaljnijim specifikacijama uredjaja ili ja nisam mogao da nadjem isti - sto me izuzetno nervira. Od modela, do modela se ljudi ne zale ili zale u vezi jacine slanja signala. Meni je antena pozadi na krovu i velika je verovatnoca da ce biti problema sa dometom ako je slabiji uredjaj (doduse mogu da koristim 12V prikljucak ispred zadnjeg sedista za transmiter, do ga deca ne dohvate :):):)

savet je da ne uzimas taj uredjaj.

pozz i da uzivas u puno dobre i kvalitetne muzike.
strela75 Jutro je pametnije od veceri... 30.12.2011. 08:49 #387888

... Miletic me pokolebao :):):). Trenutni BT ne moze da se meri sa BT slusalicama, jer ovo je ukomponovan u audio sistem auta i moze da se koristi neograniceno, a ne dok traje baterija. Ali sacekacu malo i videti sta u inostranstvu (kvalitetnije) moze da se nadje po pitanju MP3 resenja - ostavljam odluku da se jos krcka.

Ako ovu temu vide ljudi koji koriste uredjaje, neka naznace, koji je uredjaj i njegove prednosti / mane. Poslednji za koji sam se zagrejao (Popsonic F7 RDS) pusta pesme po folderima, ima displej i prikazuje nazive pesama i njihove redne brojeve. Domet mu je 30m (za razliku od drugih 3-10m) i bira se jedna od 206 kanala (na 0.1MHz izbor), koje moze da pusti (lakse naci nesto sto se ne koristi). Snaga emitovanja: manja od 100mA, frekventni raspon: 20 Hz - 18 KHz, stereo L/R separation: 45 dB

Pozdrav.
-

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs