Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Servis lasera na liniji
STRANA 1 OD 1
silja1987 Servis lasera na liniji 22.12.2011. 18:22 T42170

status: user
broj poruka: 220
Imam SONY MHC-RG 475s kome je laser poceo da zeza (preskace,cita iz 5-te...) pa me zanima da li zna neko privatni(ne ovlasceni servis) koji radi `reparaciju` istog a da je iz BG?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 22.12.2011. 20:54 #386299

broj poruka: 4054

nepostoji `reparacija` lasera .. postoji privremeno resenje u vidu povecanja napona na istom preko mikro potenciometra na sklopu lasera - ne preporucujem samostalno igranje sa istim jer laser neprasta - jednom mrtav uvek mrtav

drugi trajniji mod je zamena laserskog sklopa .. novim laserskim sklopom ... al sam pametan :)

a da .. pretpostavka je keva zajeba ... pretpostavili smo vec da je `laser` u pitanju .. mada moze biti gomila drugih stvari .. npr fokus diode lose , losh chip , 300 stvari ..

servis mu ne gine ... ali sta je tacno problem .. morace majstor da utvrdi ..

neXus2000 Re: ... 23.12.2011. 00:04 #386331

broj poruka: 3350
Za pocetak 1 stapic za usi, alkohol(za spoljasnju upotrebu, alkoholicaru) i srafciger. Dodjes do sociva plejera, natopis jedan kraj stapica i obrises socivo. Drugim suvim, ostatak alkohola na socivu. Sklopis i pusti diskove.
Sve ovo dole sto ti je napisano je samo krajnji slucaj, cak ako ne umes da otvoris i dodjes do lasera.
You need a handyman(majstor) :))).

::
:: nepostoji `reparacija` lasera .. postoji privremeno resenje u vidu povecanja napona na istom preko mikro potenciometra na sklopu lasera - ne preporucujem samostalno igranje sa istim jer laser neprasta - jednom mrtav uvek mrta
:: drugi trajniji mod je zamena laserskog sklopa .. novim laserskim sklopom ... al sam pametan :
:: a da .. pretpostavka je keva zajeba ... pretpostavili smo vec da je `laser` u pitanju .. mada moze biti gomila drugih stvari .. npr fokus diode lose , losh chip , 300 stvari .
:: servis mu ne gine ... ali sta je tacno problem .. morace majstor da utvrdi ..
silja1987 ... 23.12.2011. 01:50 #386346

broj poruka: 220
Hvala na savetima.Znam da reparacija laser ne postoji, zato je i pod navodnicima.:D Znam da bi trebao sam, al rekoh nek majstor to odradi, bas zbog ovoga sto je codeus rekao(ne mora biti samo on).Ali to i jeste stvar, gde?Da li ima neko broj coveka koji radi to, pa da mi pusti na mail?

gilopile ... 23.12.2011. 05:39 #386352

broj poruka: 9459
Pitaj u BGelektroniku(najbolje je da im procitas oznaku lasera koja se nalazi na nalepnici metalnog drzaca) , trebalo bi da imaju komplet laser glavu sa svim motorcicima, samo izvuces dva konektora, odvrnes cetiri srafa i zmenis. Pokusaj i sto su ti vec rekli momaci, ocisti socivo sa stapicem za usi, a ako ne urodi plodom, trimer na plocici lasera okreni udesno za vrlo malo i idi tako uz probavanje sve dok ne dodjes do panja, pa sta mu Bog da.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs