Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Mackie SRM 450v2 Active Misljenje...
STRANA 1 OD 1
ConemaX Mackie SRM 450v2 Active Misljenje... 18.12.2011. 15:06 T42078

status: user
broj poruka: 314
Pozdrav forumasima.Posle dugo godina pakovanja,rucno pravljenja zvucnih kutija,pakovanja,polovnih pojacala i bacanja para na popravke resio sam da kupim novi audio sistem. Zadnje ozvucenje je stradalo na zadnjoj zurci kada sam bio u srbiji(Pojacalo i horne) i iskreno smucilo mi se vise da popravljam. Ove kutije(prvi model) sam prvi put cuo kada sam bio klinac u Jobsu(Kragujevackoj diskoteci) i odusevio sam se snagom i kvalitetom.Oduvek mi je bila zelja da ih imam jer sam uvek bio zaludjen i (imao sam) kvalitetan audio sistem bilo u kuci,bilo u kolima. Posto ovu verziju V2 nikada nisam cuo i zamolio bi nekoga ko je imao bilo kakvih dodirnih tacaka sa ovim zvucnicima da se javi i napise nesto o njima. Hvala i pozdrav! :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Sasvim solidno resenje za `ozvucavanje` (zurke, kafici, cekaonice... 18.12.2011. 15:55 #385240

broj poruka: 10997
...u zubarskim ordinacijama...). Pojacavac klase `D`, sto ce reci visok stepen integracije da bi se maksimalno uprostila konstrukcija (+ usteda na ispravljanju napona napajanja koje je `pulsno` a ne `kontinualno`, preko transformatora i greca sa filtracijom pomocu elektrolita velikog kapaciteta kako je to izvedeno na starim dobrim HiFi pojacavacima).
Koji si to `kvalitetan` zvucnicko-pojacavacki sistem imao u kucci? Nadam se da nisi mislio na nesto ovakvo. Ako nisi imao neki pojacavac u klasi `A`, ili `cevni` (lampe) sa zvucnicima klase JBL, AR, Wharfedale, Infinity..., onda nisi ni prosao pored HiFi-a...

To ce reci: da li ti treba dobar uredjaj za SLUSANJE MUZIKE ili `ozvucavanje` (razglas, zvucna kulisa...)?

MilosNBG ... 18.12.2011. 16:54 #385245

broj poruka: 1586
Bice da mu treba razglas za kucu. Cuo sam slicne varijante u nekim klubovima i to je glasno i vrlo cisto, sto se tice zvuka. Ali ako bas zelis uzivanje, tortin predlog, napakuj nesto u klasi A, ne ocekuj veliku snagu + kvalitetna, teska kutija i uzivaj.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

saxija re 18.12.2011. 17:13 #385246

broj poruka: 4016
vodi racuna jer ima kopija na trzistu koje su jako verno odradjene

moja topla preporuka http://www.mackie.com/products/hd1521/
kutije su zle, sinoc sam radio na njima znaci ubijaju sa snagom i zvukom, ako ti cena odgovara, ortaci su ih uzeli za 800 po komadu, sad im je cena 1250, mozda ima negde da se nadju za manje pare, obzirom da radis zurke to je moj predlog
takodje u klubu imaju i neke pasivne cini mi se da su ove http://www.musicesp.com/images/MackieC300.gif
ne znam stvarno tacno model i razlika u zvuku je poprilicna

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

ConemaX Re: Saxija 18.12.2011. 17:28 #385248

Sada si me uplasio za te kopije. Kako mogu da znam da li su originalne? Evo mislio sam od ove firme da uzmem koji su kazu direktni uvoznici i deluju mi ozbiljno.Daju i garanciju i podrsku...
http://viewitem.eim.ebay.se/New-Mackie-SRM450-V2-Active-Speakers-Black-SRM450-PAIR/190541325567/item

A za ovde tvoje sto si naveo hd 1521 verujem da su bolje ali si iskerno stvarno nisu bas esteski dobro odradjene za oko i nikako mi se ne uklapaju da ih gledam u sobi svaki dan. Ne ne, Uzeo bi samo Aktivne. Znaci vise sa pojacalima necu da imam posla.
saxija Re: Re: Saxija 18.12.2011. 17:37 #385250

broj poruka: 4016
pravo da ti kazem ne znam kako da prepoznas kopiju, ali postoje sigurno, to mi dosta ljudi koji su u muzici rekoshe,ove HD1521 na oko nisu lose,jako kvalitetno su izradjene zvuk im je stvarno izuzetan, prvi put kada sam ih cuo tj bila je samo jedna imala je cak bolji zvuk od pravljenih kutija (satelit+bass bin)
na ovim pasivama stoji samo znak (coveculjak) na dnu i to je sve, mozda su i one kopija, mozda je do pojacala, a ako kazes da je proverena kombinacija kao sto i izgleda onda nemoj da se brines .)
sve u svemu mackie ima odlican zvuk!
ne znam da li si gledao neki JBL, mada oni su prilicno skupi

EDIT najveca razlika je sa pasivama u basu i srednjim, dosta manje srednjih imaju, dok je bas nesto slabiji nego kod drugih aktivnih koje sam cuo i neka boja sivo-ljubicasta, cudna nijansa

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: Sada si me uplasio za te kopije. Kako mogu da znam da li su originalne? Evo mislio sam od ove firme da uzmem koji su kazu direktni uvoznici i deluju mi ozbiljno.Daju i garanciju i podrsku...
:: http://viewitem.eim.ebay.se/New-Mackie-SRM450-V2-Active-Speakers-Black-SRM450-PAIR/190541325567/ite
::
:: A za ovde tvoje sto si naveo hd 1521 verujem da su bolje ali si iskerno stvarno nisu bas esteski dobro odradjene za oko i nikako mi se ne uklapaju da ih gledam u sobi svaki dan. Ne ne, Uzeo bi samo Aktivne. Znaci vise sa pojacalima necu da imam posla.
ConemaX Re: Trtojed 18.12.2011. 17:42 #385251

Pazi u kuci sam imao Pojacalce Sony TA-F 550ES
http://hifigoteborg.se/Sony%20ta-f550es%20spec.htm
http://audio-bg.org/ver3/img/p/228-1395-thickbox.jpg
U konbinacijama sa 3 rucno pravljene kutijije
U svakoj kutiji dve desetke SPL 2x150RMS i hornom 100W RMS + jedna kutija u kojoj je bio Subwoofer koji sam imao ranije u kolima neki SAL Beast 300 600Rms koliko se secam jer sam to pravio jos kada sam bio klinac i to je radilo stvarno Ok. Koristio sam ga u fazonu 2+1 sistem. Ozvucenje je samo za kucu i licne potrebe da se zna. Mada sa ovim novim Mackie sto da i ne neka zurkica ponekad kada iskrsne sa obzirom da je sistem stvarno mobilan.
tortojed Dobro. Tebi treba ono sto sam i mislio da ti treba - razglas. 18.12.2011. 19:47 #385265

U prevodu: da `drma` i tutnji (tehno/disko/hip-hop-opa-cupa). Jaki basovi (da `odvaljuje`) itd. Tu nema sanse da jasno cujes, na primer, odredjene gudacke instrumente u okviru 40-clane gudacke sekcije u filharmonijskom orkestru (violine, viole, violoncela) ili da u mesovitom horu (zenski i muski vokali) jasno razaznas pojedine glasove kada pevaju unisono (stapaju se i `mute` bas i bariton, sopran i alt...).
Pominjes `horne` - to ce reci piezzo-electric visokotonce. Oni visokim tonovima (sopranima) daju izrazito `metalnu` boju (`kolorišu` zvuk) i unose poprilicno šuma u to podrucje. Ali, to tebi ne smeta i ja protiv toga nemam ništa. Medjutim, vodi racuna (zbog terminološke jasnoce) da takvi visokotonci nemaju mesta u High-Fidelity loudspeakers - tu ulaze samo `kalotni` zvucnici, `tweeter-i`, od plastike ili titanijuma, sa elektromagnetnim induktorom (navojnicom na magnetu) ako se radi o klasicnom slucaju (ako zvucnik nije magnetostaticki). Takodje, `aktivan` zvucnik je nista drugo do zvucna kutija u koju je ugradjen pojacavac. Tu se opet radi samo u uštedi na materijalu, tako da je u principu (sa gledišta kvaliteta zvuka) ovo LOSIJA varijanta od pasivnih zvucnika pogonjenih `nezavisnim` pojacavacem.

Neka te sluze `za sve pare`...

ConemaX Re: Dobro. Tebi treba ono sto sam i mislio da ti treba - razglas. 18.12.2011. 20:14 #385270

:: U prevodu: da `drma` i tutnji (tehno/disko/hip-hop-opa-cupa). Jaki basovi (da `odvaljuje`) itd. Tu nema sanse da jasno cujes, na primer, odredjene gudacke instrumente u okviru 40-clane gudacke sekcije u filharmonijskom orkestru (violine, viole, violoncela) ili da u mesovitom horu (zenski i muski vokali) jasno razaznas pojedine glasove kada pevaju unisono (stapaju se i `mute` bas i bariton, sopran i alt...)
:: Pominjes `horne` - to ce reci piezzo-electric visokotonce. Oni visokim tonovima (sopranima) daju izrazito `metalnu` boju (`kolorišu` zvuk) i unose poprilicno šuma u to podrucje. Ali, to tebi ne smeta i ja protiv toga nemam ništa. Medjutim, vodi racuna (zbog terminološke jasnoce) da takvi visokotonci nemaju mesta u High-Fidelity loudspeakers - tu ulaze samo `kalotni` zvucnici od plastike ili titanijuma, sa elektromagnetnim induktorom (navojnicom na magnetu) ako se radi o klasicnom slucaju (ako zvucnik nije magnetostaticki). Takodje, `aktivan` zvucnik je nista drugo do zvucna kutija u koju je ugradjen pojacavac. Tu se opet radi samo u uštedi na materijalu, tako da je u principu (sa gledišta kvaliteta zvuka) ovo LOSIJA varijanta od pasivnih zvucnika pogonjenih `nezavisnim` pojacavacem
:: Neka te sluze `za sve pare`..

Nisam ni mislio da slusam , odredjene gudacke instrumente u okviru 40-clane gudacke sekcije u filharmonijskom orkestru. Zamolio bi te te da mi ne drzis predavanja o tipovima zvucnika bilo koje vrste,njihovoj izradi a i o hornama(visokotoncima) jer sam ih ja spalio sigurno 5-6. Bilo Kalotne bilo i piezzo. Cak sta vise piezzo su UVEK vise izdrzale a da tacno je da kalotne imaju bolji zvuk. Hvala na informaciji nisam znao da je Aktivna kutija nista drugo nego kutija sa ugradjenim pojacalom. Za tvoju informaciju ova kombinacija je MNOGO puta bolja nego pasivna kutija za koju moras da juris neko pojacalo,dok pogodis marku,omazu,Watazu i jos mnogo faktora nema nista od pravog zvuka, Veruj mi znam iz iskustva. Svako pojacalo u aktivnim zvucnicima je napravljeno,dizajnirano i nastelovano da iz zvucnika izvuce maksimum uz dugotrajan rad. I molim te ako nisi imao iskustva sa ovom V2 verzijom aktivnih zvucnih kutija da ne pises, mozda se neko i javi i napise informaciju iz prve ruke. Novac nije MALI i ne zelim da se zeznem da narucim FAKE zvucnike ili tako nesto...Zato sam i trazio savet u vezi verzije 2.
ConemaX Re: Saxija 18.12.2011. 20:24 #385273

Ma ne sumljam da se HD1521 cuje u full-u :) Nije dzabe HD Naravno da imaju bolji zvuk od rucno pravljenih kutija. Gledao sam i JBL i jos par firmi,iskreno nisu mi se svidele. Razmisljam se da narucim veceras ove kutije pa sta bude da bude... Sacekacu da se jos neko javi,mozda ima neka informacija koju treba da znam. Pozz i hvala .)
tortojed Izvini - nisam ovo smatrao predavanjem. Tek malo informacija, jer 18.12.2011. 20:54 #385279

i drugi ljudi gledaju temu (ona nije samo tvoja) pa bi mogli da izvuku pogresne zakljucke. Samo zbog toga sam pojasnio neke termine (u tehnolosko-tehnickim zargonima cesto se srece termin `aktivan` - aktivna zastita, aktivna filtracija itd. itd., pa bi neko po inerciji mogao da zakljuci da je to bolje od `pasivnog` i u ovom kontekstu). Inace, mogu da ti garantujem da ce jedna osrednja kombinacija pojacavac/pasivni zvucnik (recimo neki jeftiniji Musical Fidelity sa jednim parom AR14) UVEK, odnosno sa SVAKOM muzikom bolje zvucati od nekog skupljeg para `aktivnih` zvucnika. Ti si imao taj Sony - to je budget class, to se ne racuna...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs