Naime kupih juce 3d televizor koji vrsi konverziju signala iz 2d u 3d. U radnji se samo vrteo dem neke igre i slika je imala lep 3d efekat kad se pogleda s naocarima. Nisu dozvolili da vidim kako izgleda obican tv program. Dodjem kuci i ulljucm opciju 2d u 3d i slika apsolutnnema nikakvu dubinu. Drugim recima bacio sam grdne pare. I smatram da sam obmanut. Sad vas ja pitam za misljenje dal je moguce vratiti taj tv u radnju i uzeti drugi jeftiniji non 3d? tv je i dalje u celofanu sve kako je bilo (postolje i okvir ekrana)
Možda su ti u radnji pustli igru baš u 3D, preko podešenih drajvera? Inače je nemoguće napraviti dobru 3D sliku bez informacije o drugoj fazi, televizor nema podatke o objektima i njihovoj dubini i ne može samostalno da ih generiše. Koliko znam, proizvod možeš da vratiš u roku od 7 dana. Ako je to tačno, prodavnica će sigurno pristati na zamenu.
Po novom zakonu o potrosacima,imas 14 dana zakonsko pravo vracanja proizvoda. Mozes da trazis novac ili neki drugi proizvod. Najavi im se telefonom,da znaju sta ih ceka.
Proizvodom naravno mozes vratiti u roku od 7 dana, i to pravo ti je garantovano zakonom. @vladats rok od 14 dana je za online kupovinu i narucivanje tj za `sklapanje ugovora na daljinu` ako je licno onda 7 dana.
Po zakonu potrosaca imas rok 7 dana da vratis proizvod i oni su obavezni ili da ti zamene za drugi u istoj vrednosti ili za jeftiniji a da ti za razliku vrate novac ili da ti vrate ukupan iznos a ti njima TV, pa vidi koja ti opcija najvise odgovara. NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1605T @ 3.7Ghz Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 950/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
Hvala na odgovorima. U radnji se vrteo demo snimak cini mi Call of duty. I bila je naravno fenomenalna dubina slike. I ja sam pomislio da ce solidno odradjivati konverziju za tv program. A tv ima opciju konvertovanja iz 2d u 3d ali to kao da nema. Takodje povezao sam komp sa tv-om preko dvi - hdmi kabla i jako slabo se vidi 3d efekat kad pustim film ili igru. Idem sutra da zamenim za non 3d i nadam se da nece praviti problem.
Koji kabal koristis? Ne mozes da dobijes full sliku sa nekim govnetom, uzmi neki hdmi gde pise 3d. Imas gomilu 3d filmova na netu, ja bih taj tv ostavio, nemoj da se izmotavas kad si vec kupio, ko zna dal ces da imas pare posle da menjas za 3d, a polako ce i na kablovskoj da ima 3d programa, videh reklamu na discovery-u
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Hvala na odgovorima :: U radnji se vrteo demo snimak cini mi Call of duty. I bila je naravno fenomenalna dubina slike. I ja sam pomislio da ce solidno odradjivati konverziju za tv program :: A tv ima opciju konvertovanja iz 2d u 3d ali to kao da nema :: Takodje povezao sam komp sa tv-om preko dvi - hdmi kabla i jako slabo se vidi 3d efekat kad pustim film ili igru :: Idem sutra da zamenim za non 3d i nadam se da nece praviti problem :: :: ::
I ja bi ostavio taj TV. Slike iz 2D u 3D, kako je vec receno, je samo jos jedna marketinska laz u nizu 1.000.000:1 kontrasta i ostalih tricarija. Dobices mozda neku mrvu kao osecaj, ali bez pravog 3D to ti nece funkcionisati.
3D ces primetiti cim ukljucis 3D stereoskopiju u nV control panelu i pustis neku igru. A u istom control panelu ili u samoj igri imas podesavanja za dubinu.
:: I ja bi ostavio taj TV. Slike iz 2D u 3D, kako je vec receno, je samo jos jedna marketinska laz u nizu 1.000.000:1 kontrasta i ostalih tricarija. Dobices mozda neku mrvu kao osecaj, ali bez pravog 3D to ti nece funkcionisati :: :: 3D ces primetiti cim ukljucis 3D stereoskopiju u nV control panelu i pustis neku igru. A u istom control panelu ili u samoj igri imas podesavanja za dubinu :: :: ::
:: Imam ati grafick :: :: :: :: I ja bi ostavio taj TV. Slike iz 2D u 3D, kako je vec receno, je samo jos jedna marketinska laz u nizu 1.000.000:1 kontrasta i ostalih tricarija. Dobices mozda neku mrvu kao osecaj, ali bez pravog 3D to ti nece funkcionisati :: :: :: :: 3D ces primetiti cim ukljucis 3D stereoskopiju u nV control panelu i pustis neku igru. A u istom control panelu ili u samoj igri imas podesavanja za dubinu :: :: :: :: :: ::
Je*es igrice u 3Du, filmovi su zakon, a bice i televizija, a lako ce i gpu da nabudzi. Ostavi ti taj tv, jedino ako si sad bas zbog tva u frci s kintom, onda vrati
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: I ja bi ostavio taj TV. Slike iz 2D u 3D, kako je vec receno, je samo jos jedna marketinska laz u nizu 1.000.000:1 kontrasta i ostalih tricarija. Dobices mozda neku mrvu kao osecaj, ali bez pravog 3D to ti nece funkcionisati :: :: 3D ces primetiti cim ukljucis 3D stereoskopiju u nV control panelu i pustis neku igru. A u istom control panelu ili u samoj igri imas podesavanja za dubinu :: :: ::
Nadam se da prodavac ovo ne cita, ali, ja ti ne bi vratio ni menjao, ili bi te bar kinjio i ismevao dok se javno ne izvines. Nisu te z. sam si to hteo. U slicnim situacijama branim musterije, ali, bas si zasluzio skolu, i to skupu, da duze pamtis. Sta li si zamisljao pre kupovine, i sta li su komentarisali prodavci kad si izasao... ajd` srecno, i pamet u dupe, gde se obicno u okolini cuva i novcanik....
E pa Pisko ne bi im bilo pametno da mi ne zamene. Jer onda nikad vise tamo necu uci niti ce iko iz moje porodice tamo kupiti nesto tako da je u njihovom najboljem interesu da mi zamene da pokazu da su poslovni a ne divljaci
:: Nadam se da prodavac ovo ne cita, ali, ja ti ne bi vratio ni menjao, ili bi te bar kinjio i ismevao dok se javno ne izvines. Nisu te z. sam si to hteo. U slicnim situacijama branim musterije, ali, bas si zasluzio skolu, i to skupu, da duze pamtis. Sta li si zamisljao pre kupovine, i sta li su komentarisali prodavci kad si izasao... ajd` srecno, i pamet u dupe, gde se obicno u okolini cuva i novcanik... :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Naravno. Nemam nameru da budem drcan. Niti cu pretiti da necu kupovati tu. Ne mozes musteriju da tretiras kao govno jer los glas daleko stize kapiras. Ako bi odjebavali musterije prosirilo bi se po gradu da nisu poslovni i to moze da se odrazi na poslovanje
:: zamenice ti ako nisi skidao celofane .. a uzeo si u petak .. samo budi kulturan i nemoj biti drca :: :: i nemoj pretiti sa tim nikad vise necu kupiti ovde - zabole ih qurac .. nikom ni netrebaju takve musterije . :: :: ja neznam zasto vecina tripuje da je svaka musterija u pravu i vredna kao zlatna koka ..ako nekupis ti - kupice drugi ! :: :: :: :: ::
Pisko i Codeus su rekli sve što je bitno - prodavac ti je isporučio...
12.12.2011. 03:44
status: user broj poruka: 10997
ispravnu robu (ako nema mrtvih piksela i drugih manjkavosti) i to ti je to. Televizor RADI ono što proizvođač tvrdi da je u stanju da radi (između ostalog): emitujući 2D sliku, generiše nešto što bi smo mogli da nazovemo `pseudo 3D efektom`. Da li su Pera ili Mika zadovoljni efikasnošću ovoga `efektora` ostaje otvoreno pitanje (Mika je možda zadovoljan a Pera možda i nije najzadovoljniji). Naravno, ako ti prodavac ipak uvaži `reklamaciju`, biće to gest za svaku pohvalu...
Re: Pisko i Codeus su rekli sve što je bitno - prodavac ti je isporučio...
12.12.2011. 09:19
status: user broj poruka: 249
A nema veze sto mi nije dozvoljeno da vidim u radnji kako izgleda slika kad se gleda tv program il tako? Kako sam ja mogao da znam kako izgleda kada radi konverziju iz 2d u 3d?
:: ispravnu robu (ako nema mrtvih piksela i drugih manjkavosti) i to ti je to. Televizor RADI ono što proizvođač tvrdi da je u stanju da radi (između ostalog): emitujući 2D sliku, generiše nešto što bi smo mogli da nazovemo `pseudo 3D efektom`. Da li su Pera ili Mika zadovoljni efikasnošću ovoga `efektora` ostaje otvoreno pitanje (Mika je možda zadovoljan a Pera možda i nije najzadovoljniji) :: Naravno, ako ti prodavac ipak uvaži `reklamaciju`, biće to gest za svaku pohvalu.. :: :: ::
Probaj sa TriDef programom ako hoćeš 3D sa ATI-em. 2D u 3D koverzije su sranje i ne može to da radi dovoljno dobro kao regularan 3D. Imaj na umu da preko HDMI kabla ćeš moći da izbaciš sliku u 720p na 60hz, ili 1080 na 24hz jer 3DTV (barem većina) nema DVI zbog kog ne može da izvuče 1080p na 60hz.
Gašenjem vSynca može da se dobije framerate iznad 24fpsa u 1080p ali ne znam koliiko to dobro izgleda.
U svakom slučaju, fimove i igre u 3D-u možeš regularno da puštaš. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Re: Re: Pisko i Codeus su rekli sve što je bitno - prodavac ti je isporučio...
13.12.2011. 01:52
status: user broj poruka: 10997
Pa zasto nisi insistirao, ako si UBEDJEN da su prodavci duzni da ti to omoguce? Zasto nisi pretio inspekcijom ukoliko ti ne omoguce tu proveru? A mogao si i da se lepo dogovoris sa prodavcem: ti njemu lovu, on tebi obecanje da ce ti je vratiti ako ne budes zadovoljan konverzijom. U tom slucaju, sada ne bi imao nikakvih nedoumica.
:: A nema veze sto mi nije dozvoljeno da vidim u radnji kako izgleda slika kad se gleda tv program il tako :: Kako sam ja mogao da znam kako izgleda kada radi konverziju iz 2d u 3d :: :: :: :: :: ispravnu robu (ako nema mrtvih piksela i drugih manjkavosti) i to ti je to. Televizor RADI ono što proizvođač tvrdi da je u stanju da radi (između ostalog): emitujući 2D sliku, generiše nešto što bi smo mogli da nazovemo `pseudo 3D efektom`. Da li su Pera ili Mika zadovoljni efikasnošću ovoga `efektora` ostaje otvoreno pitanje (Mika je možda zadovoljan a Pera možda i nije najzadovoljniji) :: :: Naravno, ako ti prodavac ipak uvaži `reklamaciju`, biće to gest za svaku pohvalu.. :: :: :: :: :: ::
Pa to im je zakonska obaveza. Koliko shvatam, tih 7 dana znači vraćanje koje ne moraš da obrazlažeš - jednostavno nisi zadovoljan i vratiš, nema veze sa garancijom. Šta si uzeo umesto?
Pa neki clanovi su pisali da mi ne bi vratili pare. Uzeo sam pare nazad jer nemaju model koji zelim.
:: Pa to im je zakonska obaveza. Koliko shvatam, tih 7 dana znači vraćanje koje ne moraš da obrazlažeš - jednostavno nisi zadovoljan i vratiš, nema veze sa garancijom. Šta si uzeo umesto?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.