Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
LED TV : 40` - 42` preporuke
STRANA 1 OD 1
milannnnn LED TV : 40` - 42` preporuke 24.11.2011. 15:33 T40514

status: user
broj poruka: 5
Da ne duzim mnogo, hocu da uzmem novi tv, odgovaralo bi mi oko 42` (moze i 40), valjalo bi da je led, posto cu ga kaciti na zid, pa da ne bude pretezak, pa sam mislio da pitam za iskusnija misljenja i preporuke :)

Za sada sam nasao neka 2 modela u tehnomaniji:

Panasonic televizor LED TX-L42E3E (sa IPS panelom i 50 hz)
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-televizor-led-tx-l42e3e.html

LG televizor LED 42LV4500 (100 hz),
http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-led-42lv4500.html

a razgledao sam i neke modele u Big Bang-u.

Pa me interesuju vasa misljenja i preporuke.

Inace max cena je do 70000 :)

Hvala unapred.)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 24.11.2011. 15:45 #379419

broj poruka: 4262
Pregledaj ranije poruke i pogledaj za LV4500.
Donose ga iz Mađarske za oko 120e-180e manje.
Ne isplati se plaćati našim nakupcima toliko.
Interesantno da kompjuteri imaju istu cenu u Mađarskoj i kod nas, a televizori 20-30% manju.
Čak i za belu tehniku, razlika je mizerna, pa se ne isplati uzimati preko, ali TV-e se isplati.
operator

zorandu Re LED TV : 40` - 42` preporuke 24.11.2011. 15:49 #379422

broj poruka: 74

Ja bih ti preporucio Panasonic i ako je 50Hz,jer je IPS panel mnogo kvalitetniji od drugih TN panela.A da bi nestala svaka nedoumica imas 5 godina garancije,Sto mnogi proizvodjaci navode kao vek trajanja aparata.
Naravno da traje mnogo duze.
Zarko1 Tacno tako 24.11.2011. 15:52 #379424

broj poruka: 74
I ja gledam Led TV da kupim, pogledaj na kupujem prodajem za oko 600 eur mozes kupiti nov sa dve godine garancije i to jos 3D.

http://tinyurl.com/cmq2qjl
jones66 Re: re 24.11.2011. 16:00 #379427

broj poruka: 100

Slažem se ! Potpuno si u pravu. Evo sad gledam najnoviji katalog Media Markta ( Segedin) :
Samsung UE40D5500 Led tv 100Hz košta 160 hiljada forinti, to ti je oko 525 € !!!
Imaš švercere koji ti prebace robu za vrednost AFA-e, tako da će ti isto toliko izaći ovde.
Naši trgovci deru do gole kože ovaj naš jadan narod !! Ko da imamo standard norvežana...

:: Pregledaj ranije poruke i pogledaj za LV4500
:: Donose ga iz Mađarske za oko 120e-180e manje
:: Ne isplati se plaćati našim nakupcima toliko
:: Interesantno da kompjuteri imaju istu cenu u Mađarskoj i kod nas, a televizori 20-30% manju
:: Čak i za belu tehniku, razlika je mizerna, pa se ne isplati uzimati preko, ali TV-e se isplati
:: operator
::
::
milannnnn Odgovor 24.11.2011. 16:10 #379432

@operator: Znam da je u okolini puno bolje kupiti Tv, ali ovo drugar kupuje i hoce bas ovde da uzme (po principu da da pare i da dobije garanciju, sve crno na belo), nego oko cene bih se kasnije raspitao i po drugim radnjama, ali me konkretno interesuje koji model (moze i neki vas predlog)? A za LV4500 sam nasao samo da ga preporucujete, ali nisam nasao nista konkretno o tv-u :(

@zorandu: znam da je IPS mnogo bolji, ali me interesuje da li ce smeteti tih 50hz, posto ce TV, vecinom biti koristen za igrice (ps3), pa me zanima da li ce se primetiti razlika?

@zarko1: Hvala ti puno, razgledacu i ovo .)
operator re 24.11.2011. 21:10 #379487

broj poruka: 4262
Bitno je za TV je je za EU. To obavezno provjeri, da nije slučajno za Kinu ili Indiju, kao što neki progaju kod nas.
Dojam o TV LG 42LV4500.
Svi profili su ok, ali mi smeta standard, previše taman i boje su neprirodne, pa držati na custom ili sport u tamnoj prostoriji.
USB na TV prepoznaje DixX i neke XViD kodeke.
Mkv čita sve, samo skini kodeke za TV sa LG-a i i kopiraj na USB, okreni, pai uživaj.
Meni je čitao 1080p bez problema, ali na nekim ima problem sa pucketanjem zvuka, ali to je na 2 filma Cowboys and Aliens i Underworld 3, ali možda sam skinuo sa lošim zvukom, pa se ograđujem.
KAd gledaš sa strane, nema nenormalnog izobličenja slike i može se čak i pod uglom od 120 stepeni igrati PS3 igrica bez problema(4 protiv 4 u PES-u).
Vertikalni odziv je ok.
Smeta samo malo što je jače osvjetljenje u odnosu na IPS-H monitore i u odnosu na TN matrice, ali se može podestit.
Ako te još nešto zanima, pitaj.
Kad ga koristiš umjesto monitora, prebaci na 85 HZ, a ne na 100Hz, jer je to najpribličnija slika za oko(Nvidia 560Ti i AMD 6790) da ne iritira, ako sjediš 5-6 sati uz njega.
Da li te još nešto zanima?
operator

milannnnn tnx 25.11.2011. 00:17 #379539

@operator

Hvala ti puno za odgovor, opisao si ga stvarno u svakom pogledu :D
Nisi morao toliko opsirno, i oprastaj ako sam ti uzeo puno vremena, ali stvarno sam ti zahvalan, i mislim da sam prelomio na lg (jeste IPS bolji, ali sto sam gledao u prodavnicama razlika izmedji 50hz i 100hz se ipak osetno primeti), pa cu ipak ici na lg (a cuo sam da ima i bolji tuner - makar za nase prostore ima bolju `tv sliku` od ostalih prizvodjaca).

Sve u svemu, svima se jos jednom zahvaljujem na pomoci .)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs