Kupih ovaj televior i želim da prenesem utiske članovima ovog foruma koji bi eventualno hteli da kupe nov TV. Televizor ima veliku dijagonalu, 42 inča, LED pozadinsko osvetljenje, full HD. Preko USB- a otvara skoro sve fajlove. Doduše, imam problem sa .mkv fajlom, koji otvara bez zvuka. Valjda je problem sa kodekom? Ono što me je naviše iznenadilo u pozitivnom smislu je činjenica da podržava i USB3 hard diskove. Mana nema mnogo ali su neke od njih, čini mi se neprohvatljive. Osvežavanje slike je 50Hz, što sam znao i pre kupovine. Uglovi vidljivosti su medjutim najveći problem. Kada se gleda iz ugla, crna boja je siva. Ovu anomaliju nisam uspeo da korigujem nikakvim podešavanjem. Smanjio sam `backlight`, osvetljjenje....dinamički kontrast. Ali crne boje nema pri malom većem uglu? Ostavljam mogućnost da ja moguće bolje podesiti sliku, ali je to malo verovatno. Na kraju bih rekao da: 1. nikada ne treba kupiti televizore na akciji 2. kupiti samo Sony. Sony jeste skuplji, ali mi se čini da je razlika u ceni opravdana! Pozdrav.
Da si se malo informisao ovde na forumu, sigurno ne bi uzeo taj televizor. Ne čita i neke formate XviD-a, a za .mkv se ubace kodeci, ali za XviD nema mogućnosti. Slika je na njemu pod uglom od +/-30 stepeni nenormalna, blago rečeno. Nije problem samo u crnoj, nego i u pojavi plavih nijansi. Na kraju bih rekao da: 1. treba uzimati televizore na akciji, ali ako se zna koji model se isplati i kvalitetan je 2. Sony nije toliko dobar, a nije ni loš Sony je dosta skuplji glavu za glavu, ali se ne isplati ! Da malo obratiš pažnju, preporuka je bila samo za modele LV4500 i LW4500 i noviji, nikao modeli sa lošijim odzivom ekrana i dux matricom. operator
AJ kad sam već ovde, jel ima neko iskoustva sa philips TVima? Uzeo sam 40PFL5606H i mučim muku sa titlovima. Izgleda da nema nikakvu podršku za odvojene titlove (.sub i sl.) a kad ih spojim u mkv (mkv merge), televizor ne podržava video (video not supported). Čemu služe onda podešavanja za subtitles u menijima TVa? Možda neki drugi kontejner a ne mkv?
Pošto je problem u `pojavi plavih nijansi`, da li je moguće nekim podešavanjem, ukloniti ili barem umanjiti ovu anomaliju? Meni ovo baš smeta, pošto TV gledam iz ugla. Hvala
@ nikolajev Prebaci sliku na standard. Smanji kontrast. Slika je malo mutnija, ali se manje vide nijanse. To je sve što možeš uraditi. Imaš custom profile za skinuti i snimiti u TV. Malo potraži na netu. Pomogao bih ti, ali ova japanska stranica, odakle sam skidao profile za LG televizore je nedostupna, a nažalost, nisam skinuo za tvoj pa da upload-ujem ti. Kažu mi likovi sa samboe da nećeš ništa naročito dobiti sa custom profilima, a BIGziW radi u LG-u, tako da mu vjerujem na riječ. Inače, kad kupujem nešto od opreme od LG-a, a da nisam imao priliku da isprobam lično, poslušam njegov savjet. operator
Ja sam uzeo gore navedeni model. problema sa uglovima gledanja nemam, mkv skidaj sa AC3 formatom zvuka posto LG ne podrzava DTS zvuk, problema sa reprodukovanjem fajlova nisam imao do sad.
Ja se ni u jednom trenutku nisam pokajao sto sam uzeo LG (a ne sony). Vidljivost je gde god da stanem skoro ista, nema promena. Kad sam postavio temu prosle godine, ljudi su me savetovali da pogledam sta nudi LG, nasao sam ovaj da mi odgovara, otisao u pcpractic i uzeo (67000 bio tad).
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
Nikakvim podešavanjem ne može da se reši problem. Ne znam da li mogu da vratim i zamenim TV ako je takva cela serija. Da li da idem u prodavnicu ili u servis?
Ne bih se složio, i ne treba biti subjektivan na osnovu ličnog iskustva. Ja sam uzeo 3D plazmu od 51 inč i nemam nikakvih problema. Što se narodski kaže, plati pa se klati, tj ne hvataj se za najjeftiniji TV. Trebao si da istražiš malo o TV-u pre kupovine, sigurno ga je neko na nekom forumu prokomentarisao...
Nemoj da očekuješ savršenu crnu zato što je LED TV, jer to nije RGB LED gde su po 3 RGB Diode za svaki pixel i crna je savršena, već je to Edge WLED gde su po ivicama ekrana bele diode čije se osvetljenje rasipa sa difuzorima pozadinski na TV. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Na kraju bih rekao da :: 1. nikada ne treba kupiti televizore na akcij :: 2. kupiti samo Sony :: Sony jeste skuplji, ali mi se čini da je razlika u ceni opravdana :: Pozdrav ::
@Snoopy To je bio prvi narodni televizor. Još ako ima pozadi priključak za inetrnet, skači. Sa istim modelom smo se kačili na youtube preko Lelekom ADSL-a i sve je funkcionisalo u najboljem redu. Morari smo samo preko servisnog da otključamo net :D
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.