Digitalna televizija. Koji digitalni format (ako je to pitanje uopste reseno)...
STRANA 1 OD 1
tortojed
Digitalna televizija. Koji digitalni format (ako je to pitanje uopste reseno)...
20.11.2011. 20:09
T40413
status: user broj poruka: 10997
je `zaziveo` ili ce `zaziveti` u Republici Srbistan? Secam se, maglovito, da je tu nesto menjano - prvo je odluceno da ce biti `ovo`, pa je preinaceno u `ONO` i DSZ`... Drugim recima:
- da li je dovoljno da u opisu tehnickih karakteristika televizora stoji da je tjuner DVB-T? Da li to automatski znaci da je format MPEG4 itd. itd. -da li je to isto sto i DVB Terrestrial -...ili je potrebno da bude DVB-C? -sta znaci (prednost li je, sta li je?) DVB-T/C (da li je to i `T` i `C`?).
Pitao ovo mene vrli pitac neki, jerbo nije voljan da kroz mesec-dva kupuje dodatni digitalni tjuner, a ja pojma sa time neimam (vec desetak godina ne pratim dogadjanja na ekranima nasih tv prijemnika u boji)...
Pa valjda nije ni bitno koji ako smo na kablovskoj. _______________________________________________________________ 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7Ux64SP1&XPSP3
Cekaj, to znaci (ako sam te dobro razumeo) da jos uvek nije definisan...
20.11.2011. 20:24
standard digitalnog prijema kod nas? A (opet: kako sam ja razumeo) od sledece Nove Godinice krece digitalni prijem i kod nas (ili sam ja to sanjao?)... @Alrad: a sta ako covek ima individualnu aerial antenu koju hoce da koristi (nece da koristi ili nema pristup kablovskoj tv)?
Ni ja vise ne pratim, iako mi je mal`ne posao, zato sto ocigledno nedostatak para odlaze stvar. Pre su mnogo vise prdnjavili o tome, a sad umukose. Ukratko, Dvb-t2, `standard` koji je, veoma napredna, nepotkupljiva i futuristickim znanjem potkovana, drzavna afencija odabrala, NE PODRZAVA NI JEDAN JEDINI model tv-a, cak i kada je u dvb-t i mpeg4 standardu. Ko je dovoljno glup, pa misli da je ovo slucajno, ili s namerom da mi imamo bolji whiskey od originala. na volju mu. Cilj je pokupiti kajmak od ugovora za tv-set-ove, i prodati ga bas svakoj ovci serbistancu. S tim da ce, platise tv pretplate imati popust, a ostali vibrator (ili kablovsku). Ako se izborima, ceo plan digitalnog sisanja ovcica, ne izjalovi.
Pa dobro, ako nece (mada ne znam zasto ne hteo) ili nema onda je bitno. Morace da kupi. Sad, ne znam da li ce to trebati samo za RTS ili i za ostale televizije? _______________________________________________________________ 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7Ux64SP1&XPSP3
Potpuno si u pravu, stim sto si suvise optimistican u smislu promene bilo cega izborima. _______________________________________________________________ 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3, W7Ux64SP1&XPSP3
:: Ni ja vise ne pratim, iako mi je mal`ne posao, zato sto ocigledno nedostatak para odlaze stvar. Pre su mnogo vise prdnjavili o tome, a sad umukose. Ukratko, Dvb-t2, `standard` koji je, veoma napredna, nepotkupljiva i futuristickim znanjem potkovana, drzavna afencija odabrala, NE PODRZAVA NI JEDAN JEDINI model tv-a, cak i kada je u dvb-t i mpeg4 standardu. Ko je dovoljno glup, pa misli da je ovo slucajno, ili s namerom da mi imamo bolji whiskey od originala. na volju mu. Cilj je pokupiti kajmak od ugovora za tv-set-ove, i prodati ga bas svakoj ovci serbistancu. S tim da ce, platise tv pretplate imati popust, a ostali vibrator (ili kablovsku). Ako se izborima, ceo plan digitalnog sisanja ovcica, ne izjalovi :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Re: Cekaj, to znaci (ako sam te dobro razumeo) da jos uvek nije definisan...
20.11.2011. 20:32
status: user broj poruka: 6645
Da, to je cilj, da bez posebnog, `seremimsertifikovanog` tvboxa ili seta, nema nista od blejanja, kako na starim, tako i na najnovijim tv-ima. Sledeci korak su dekoder kartice sa slotovima u tv boxu, koje se placaju kao sada sattv.
Budale veruju u sreću.
:: standard digitalnog prijema kod nas? A (opet: kako sam ja razumeo) od sledece Nove Godinice krece digitalni prijem i kod nas (ili sam ja to sanjao?).. :: @Alrad: a sta ako covek ima individualnu aerial antenu koju hoce da koristi (nece da koristi ili nema pristup kablovskoj tv) :: :: ::
E kad se sad nisam slogirao!!! Pisko, pa to znaci da ce i kupci ovih najnovijih...
20.11.2011. 20:33
super-hiper-ekstra-fragelistic televizoretina sa sve LED tehnologijom morati da nabavljaju DODATNI tuner kada ova ciribu-ciriba digitalija (najzad) profunkcionise i kod nas??? Au, lose vesti za mog komsu... Sta da mu radim - cekao je, neka ceka i dalje... - - - - - - A sta mu je onda ono `T/C`? Da nije TO taj DVB2 (tuner koji podrzava 2 formata)?
Koji god televizor da kupi [trenutno], morace kupovati i dodatni dvb T2 risiver... Standard DVB T2 se trenutno koristi samo u Velikoj Britaniji, tako da televizora i risivera, za taj standard] jednostavno, nema za kupiti... Komsije [Hrvatska] koriste DVB T standard i risiveri su veoma jeftini [osnovni modeli] i redovnim pretplatnicima su davali `vaucere-bonove` za kupovinu istih. Sa tim risiverima i sa ugradjenim DVB T1 tunerima u sadasnje LCD/LED/Plasma televizore, se moze gledati Rts1,2,Rts kanal kulture i [ko ima mpeg 4] i Rts1 HD, dok ko je blize Hrvatskoj ima nekoliko njihovih kanala... Oznake `T` i `C` su za zemaljsku ili kablovsku [terrestrial or cable] pozz
Re: Digitalna televizija. Koji digitalni format (ako je to pitanje uopste reseno)...
20.11.2011. 20:39
status: user broj poruka: 2270
Imaš RTS-ov digitalni kanal koji se emituje preko Avale, a SBB nudi digitalni paket sa velikim brojem programa ali je manjina u HD-u.
DVB-T je isto što i Terrestrial, a DVB-C je kablovski. Odnose se na prijem zemaljskog i kablovskog digitalnog signala, u MP4 ali ne u HD rezoluciji. Za ovo zadnje ti treba oznaka tunera DVB-T2. Koliko znam, SBB isporučuje digitalni tuner, za prijem i dekodiranje kanala i on omogućava HD prijem, uz mesečnu rentu. Verovatno može i da se kupi 3-rd party uređaj.
:: je `zaziveo` ili ce `zaziveti` u Republici Srbistan? Secam se, maglovito, da je tu nesto menjano - prvo je odluceno da ce biti `ovo`, pa je preinaceno u `ONO` i DSZ`.. :: Drugim recima :: :: - da li je dovoljno da u opisu tehnickih karakteristik :: televizora stoji da je tjuner DVB-T? Da li to automatski znaci da je format MPEG4 itd. itd :: -da li je to isto sto i DVB Terrestria :: -...ili je potrebno da bude DVB-C :: -sta znaci (prednost li je, sta li je?) DVB-T/C (da li je to i `T` i `C`?) :: :: Pitao ovo mene vrli pitac neki, jerbo nije voljan da kroz mesec-dva kupuje dodatni digitalni tjuner, a ja pojma sa time neimam (vec desetak godina ne pratim dogadjanja na ekranima nasih tv prijemnika u boji)...
ljudi ajde se malo informisite pre nego sto pljujete i napadate, okej mrzim i ja tiraninski RTS i to sto su smradovi, i sto uzimaju harac od naroda ali nemojte to mesati sa nekim cinjenicama kucajte u google DVB-t/t2/c i dobicete rezultate T je nastavak koji znaci signal slat sa zemlje -Terrestrial- T2 nastavak je sekond dzenerejshn, (kao i7 2nd gen, kod intela) znaci slican princip samo druge generacije tj, novije, uveden 2008 godine. C nastavak je od cable sto predstavlja standard za signal prenosen putem kabla - znaci od kablovskog operatera do tvog DVB-C kompatibilnog televizora.
S2/SH su oznake za satelitski signal.
u svakom slucaju ako posedujes televizor koji ne podrzava T2/C generaciju trebace ti konvektor koji ce odredjeni signal ili sve prebacivati u onaj koji tebi treba T2 je buducnost i ono sto ce zameniti, T2 jeste backward compatibilan a T1 neverujem da ce podrzavati T2 signal. uostalom, svedska, italija, uk pa cak i nemacka sve su presle uglavnom na T2 signal.. :P
Dobro, dobro, markožutiću, nemoj da se ljutiš. Ja sam postavio pitanje baš
20.11.2011. 21:59
zbog toga što sam naišao na protivrečne informacije na Internetu i drugde. Dakle, obrni-okreni, treba kupiti tv prijemnik koji pokriva DVB-T2 standard (ako ga je ikako moguće naći). U redu, odgovoreno mi je. Hvala.
Re: Dobro, dobro, markožutiću, nemoj da se ljutiš. Ja sam postavio pitanje baš
21.11.2011. 20:10
status: user broj poruka: 6645
Nažalost, kolegzi, nije ti odgovoreno, jer, ništa, apsolutno NIŠTA ne obavezuje te koje si omašio gownjivim kanticama, da stvarno ispoštuju bilo šta o čemu kenjaju, osim, da MORAJU da oslobode etar od analogne televizije. Dakle, o pitanju standarda i pitanju svih pitanja (a koliki je tu moj deo?) sve je otvoreno, i, može da se promeni u zadnji čas. Kao što neke televizije nisu a neke jesu dobijale `nacionalnu` frekvenciju odnosno, nisu ugašene.
Budale veruju u sreću.
:: zbog toga što sam naišao na protivrečne informacije na Internetu i drugde. :: Dakle, obrni-okreni, treba kupiti tv prijemnik koji pokriva DVB-T2 standard (ako ga je ikako moguće naći). U redu, odgovoreno mi je. Hvala :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.