Pretpostavljam da se javlja isti problem sa LCD TV-ima kao i sa monitorima - mrtvi pixeli. Kako ide sa garancijom za ovo, jel ima radnji koje daju garanciju na 0 mrtvih ili provera na licu mesta? Kako da ga proverim, ne verujem da će zbog mene doneti comp, priključiti na monitor i dozvoliti da utaknem svoj USB sa programom za proveru? Uzgred, može i preporuka za LED TV, 37` ili 40`, 650 do 800€. Već imam svoje kandidate ali da čujem mišljenja.
Ja sam postavio isto pitanje prodavcu kad sam kupovao LCD TV (LG 37 465). Rece mi co`ek da je to polu-led tehnologija i da tu nema mrtvih piksela. Sad, ako je on lagao mene... Ovom logikom, ako uzimas puni LED, tek onda ne bi trebalo da postoji taj problem.
ne razumem se nesto profi u monitore i televizore ali kakve veze ima ekran sa osvetljenjem, tj pixeli sa LED-om?
:: Ja sam postavio isto pitanje prodavcu kad sam kupovao LCD TV (LG 37 465). Rece mi co`ek da je to polu-led tehnologija i da tu nema mrtvih piksela. Sad, ako je on lagao mene.. :: Ovom logikom, ako uzimas puni LED, tek onda ne bi trebalo da postoji taj problem :: ::
Garancija na 0 mrtvih piksela koliko ja znam zavisi od marke do marke, neki brendovi daju garanciju na recimo nekoliko mrtvih piksela na odredjenoj povrsini. Radnje ne bi smele da kroje svoju garanciju. U smislu, ako proizvidjac daje garanciju na 0 mrtvih piksela, prodavac ne moze da ti kaze, priznacu reklamaciju ako mi doneses ekran koji ima 14 mrtvih piksela rasporedjenih u sazvezdje kasiopeje.
Ako su televizori izlozeni, mozes da poneses neki laptop pa da ga zakacis, ako prodavac hoce da ti izadje u susret, naravno.
Ja bih napravio jedno 16 jednobojnih full hd slika i stavio na usb, tako ti ne treba racunar za proveru, a usb ce valjda dopustiti da ubacis u radnji. Ovo vazi ako tv moze da prikaze slike. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Athlon II x3 445/Gigabyte 770T-D3L/2x2GB DDR3-1333/Gainward 4850 512mb GS/Benq G2220HD+LG 42ld450
:: Pretpostavljam da se javlja isti problem sa LCD TV-ima kao i sa monitorima - mrtvi pixeli. Kako ide sa garancijom za ovo, jel ima radnji koje daju garanciju na 0 mrtvih ili provera na licu mesta? Kako da ga proverim, ne verujem da će zbog mene doneti comp, priključiti na monitor i dozvoliti da utaknem svoj USB sa programom za proveru :: Uzgred, može i preporuka za LED TV, 37` ili 40`, 650 do 800€. Već imam svoje kandidate ali da čujem mišljenja.
Pod `poluLED` verovatno se podrazumeva LED pozadinsko...
09.11.2011. 17:10
status: user broj poruka: 10997
osvetljavanje, dok je full LED kompletan ekran izradjen u tehnologiji svetlecih dioda (to mora da je papreno skupo i ja te tv-e jos nisam primetio na srbistanskom trzistu).
Ma da, kad kažem LED mislim na pozadinsko osvetljenje, paneli su isti kao kod LCDa. LED panela još nema u veličinama za TV, ima ih za mobilne i sl. (AmoLed display). Znači Alrad, prodavac je jeo govna. Najbliža mi je ideja subzeroa, da napravim USB sa slikama, verovatno ću to i da uradim. A preporuke, neki model?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.