Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
3D pitanje?
STRANA 1 OD 1
crniobad 3D pitanje? 20.08.2011. 23:36 T37940

status: user
broj poruka: 42
Pozdrav!
Imam ovaj tv http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-42ld750.html i ovu grafičku http://www.powercolor.com/global/products_features.asp?id=67 koja je HDMI kablom povezana sa tv.
Zanima me sledeće:
Da li mogu da gledam 3D filmove iako ovaj tv nije 3D ali ima 200Hz?
Ako mogu, koji plejer da koristim za puštanje 3D sadržaja sa računara?
Koje naočare da nabavim za ovo?
Kakvi su vaši utisci sa gledanjem 3d filmova, da li vredi da se zamajavam sa ovim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Sto se karte tice, nisi se usrecio. Sa NV-ovim novijim kartama... 20.08.2011. 23:46 #353931

broj poruka: 10997
to ide bolje (tako sam cuo - nisam probao na mom sistemu jer nemam odgovarajuci monitor).

neXus2000 .... 21.08.2011. 00:49 #353941

broj poruka: 3350
Nemas pravih 200 Hz. To je samo jos jedan marketinski trik. On ti sluzi da pravi medju frejmove od pravih frejmova, da bi ti slika bila tecnija. Ali kada gledas filmove sa ukljucenim TruMotion-om, izgledaju kao da su snimani amaterskom kamerom. Dokaz da TV nije 3D, ti je nedostatak shutter naocara. Jedini 3D sadrzaj koji mozes je anaglyph (crvena/plava i ostale kombinacije boja, ali uglavnom crvena/plava).

Savet. Stisni dugme Input na daljinskom da bi dobio meni za prikljucke. Pogledaj na kom prikljucku ti je vezan PC. (HDMI 1....HDMI 2......). Dok je u tom meniju, stisni plavo dugmence koje inace sluzi za teletekst. Dobices meni za menjanje imena prikljuchcima. Ako ti je PC nakacen na HDMI 1, pomeri na njega i pomeraj levo ili desno, dok ne dobijes PC. Izadji iz tog menija i imaces pravu sliku koju prikazuje graficka. Tj. boje, tj. koliko panel moze da prikaze. Jedino sto treba da uradis je da namestis sebi backlight/contrast/brightness po zelji i to je to. Videces u tom delu gde namestas brightness...itd. da je iskljucen color, sharpness......itd. Jer sad sve ideo od graficke.

2m4Y re: 21.08.2011. 01:48 #353945

broj poruka: 2352
...mozda eventualno mozes nesto uraditi sa ovim,
http://www.iz3d.com/select_download

ali grafa ti je poprilicno slaba...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 6870 1GB
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

vladats Re: 3D pitanje? 21.08.2011. 07:57 #353957

broj poruka: 4537

Ako tv nije 3D,neces moci gledati 3D kanale...
Xenitron :Dx 21.08.2011. 12:21 #353984

broj poruka: 202
Mislim da ti TV nije sa 3d ready oznakom sto se cak sta vise vidi kod vrste hdmi prikljucka lepo stoji u zagradi verzija 1.3, grafika nije 3d ready i da jeste morala bi da poseduje hdmi interfejs verzija 1.4a , serija radeon grafika 5000 i 6000 je sposobna za 3d prikaz naravno odgovarajuci monitor/tv i dodatni softwer koji se placa.
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs