TV LCD Sony LCD KDL-40EX401 je već duže vreme na akciji po ceni ispod 600 evra. Da li neko zna kakav je TV i da li je bolja kupovina LED LG ili Samsung manje dijagonale /37/ koji se mogu naći po sličnoj ceni? Hvala
LCD TV od 30`` i vise incha crkavaju im ccfl-ovi posle 2-3 godine .. muku mucimo da nabavimo iste .. svaki tv ima drugaciju izvedbu i drugacije duzine cevi .. neki imaju cevku iza ekrana savijenu u 5 krivina .. kosta koliko i YUGO ..
Nemoj slusati nicije predloge vec sednes i proucis materiju. Sledeci korak je obilazak radnji sa tehnickom robom tj LCD TV-ima i uporedjivanje na mestu zlocina. Mozes da poneses USB HDD cisto da pustis neki film.
Ja sam se proteklih par meseci posvetio TV-ima i mogu ti reci da nema kog nisam video,probao i do sad najbolji utisak je ostavio Panasonic Viera sa IPS panelom i LED pozadinskim osvetljenjem. Inace cak ni panel a ni pozadinsko osvetljenje pogotovu LED koji je 90% samo po ivicama nije u okviru celog panela ne znaci nista,cak moze da da losije rezultate. Recimo IPS ima losiju crnu boju od S-PVA i sl.. Mnogo bitna stvar je sam interfejs . Sony je odlican,mozda cak i najbolji (zavisno od serije) ali ga treba kao i svaku drugu robu pregledati u zivo.Samsung je tu takodje jako dobar.LG je od svih navedenih najgori ubedljivo licno bih ga zaobisao obzirom da sam sad sasvim dovoljno upoznat da znam sta bih mogao u buducnosti da uzmem u svako doba. Da dodam da Sony daje 5 godina garancije!
Taj Sony o kom pricas sam probao i odusevio me i ako ima jos mnogo boljih modela. On koristi Bravia Engine 2 i ima 60 Hz osvezenje sto je za nase uslove sasvim dovoljno /IPTV-HD/BLURAY ripovi,cak i idealno. LED u odnosu su na CCFL meni licno ima samo prednosti zbog manjeg zagrevanja i tanjeg dizajna tv-a a sto se tice same slike to je jako diskutabilno i treba se udubiti dosta u problematiku jer nije to sve tako prosto ni najmanje. Takodje ko ti bude rekao da sa LED nemas pozadinskog probijanja svetla slagao je u momentu!
Niciji savet niti opis ti nece toliko pomoci koliko ces ti sam sebi kad se licno uveris.
@Sky Dosta Sony modela dofuranih kod nas ima lutriju panela. Vec znas za problem koji sam imao. Cuveni CMO panel. Ovaj LG koji trenutno imam, ima AS-IPS panel, sto daje mnogo vece uglove gledanja, u sta sam se sam uverio `because I have it` :) Bukvalno ga mozes gledati sa 87 stepeni, od centra, tj. coska samog, a da ima neku minimalnu diskoloraciju. Sto se tice crne na njemu, sasvim je solidna. A sto je jos veci plus na TV-u je 2.2ms odziv, tako da nema input lag u igricama, niti ikakav ghosting.
Evo za primer, LG pusta sve zivo od MKV do Divx-a. Jos nisam provali opciju u tom Video segmentu za PC, jer mi kaze `read media files from USB or PC`, iako sam sa daul mrezne na ploci propustio net na njega, tako da i bez neta ima komunikaciju sa PC-jem. Sad cu da probam da serujem folder pa cu da javim. Pride ima pun qrac stelovanja sto se tice slike, od backlight, contrast, color, brightness, pa do, sharpening, (ukljucujuci po vertikali i horizontali), tint, gamma, black level, clear white, skin color,color gamut (standard, wide, BT709...itd), A onda na vrh svega, uzme se kalibrator za panel i u sam TV se mogu ukucati vrednosti. (IRE, gamma, method 2.2 ili 10 point IRE) Nivelisanje RGB i njihovih kontrasta (magneta....itd).
To sto si ti imao lose iskustvo i sto je u Srbiju mozda uslo nekog `skarta` ne daje za pravo da generalizujes.MCO je baziran na MVA tehnologiji uglavnom i nije nista strasno vec sasvim korektno za neke mainstream LCD TV-e.
Sve to sto si ti naveo u opcijama za TV ima i Samsung i svakako bi ga uzeo pre svakog LG-a.2.2 ms ? Mozda G to G!
Sony je kvalitetom i tehnoloskim napretkom,dostignucem iznad svih,tj Sony pa svi ostali.Inace ono sto sam citao i ta koorporacija vezana za panel sa Samsungom mi nije jasna kad Sony proizvodi panele .Nesto tu smrdi..
Inace ,sesti i proveriti svaku tehniku,obavesiti ti se o tehnologiji,specifikacijama,panelu i to uzivo pregledati!Nakon toga moze da padne kupovina. Ja sam za to da se roba tog tipa nabavlja iz inostranstva,recimo tipa Germany . Do sad greske nema!
P.S.Ovaj Sony sto user trazi nisam cak ni gledao u Srbiji!
:: :: ja za 2 - 3 dana treba da uzmem jedan tv i mislim da ce biti LG LCD 42LK45 :: :: sta mislite o njemu? ili ima nesto bolje za tu lovu.. :: :: hval :: ::
:: Zavisi kako ga `uzimaš`.Ako je džabe, `uzmi` i meni jedan! : :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navig :: :: :: :: :: :: :: :: ja za 2 - 3 dana treba da uzmem jedan tv i mislim da ce biti LG LCD 42LK45 :: :: :: :: sta mislite o njemu? ili ima nesto bolje za tu lovu.. :: :: :: :: hval :: :: :: ::
I zato sam zamenio za LG 32LD750, koji je bruka TV. Sada mislim da kosta oko 46 do 49 hiljada dinara.
DivX preko USB-a: Divx (HD/SD): HD Ekstenzija: (*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mkv/*.avi/*.divx) Video Format: DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvide1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-beta-1/beta-2, Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC Audio Format: AC3(Dolby Digital), EAC3, AAC, Mpeg, MP3, PCM Format Subtitle: smi/*.srt/*.sub(MicroDVD, SubViewer1.0/2.0)/*.ass/*.ssa/*.txt(TMPlayer)/*.psb(PowerDivx)
Cak analogna kablovska izgleda sasvim odlicno.
I preko PC-a kada se nakaci i kada se promeni HDMI u PC (naziv), skoro sve opcije iskljuci, ostavi samo backlight, brightness, contrast i black level. Sva kontrola dolazi sa kompjutera i mnogo su prirodnije boje.
Pride ima IPS panel.
32LD750 - ZA.BEUWLJP oznaka i na TV-u i na kutiji. Ovo BEUWLJP, moze biti nasumicno. Ali ono sto je vazno, to je ovo 4-to slovo `W`. To oznacava da je panel IPS
:: :: @neXus200 :: koji model LG-a imas :: :: ja za 2 - 3 dana treba da uzmem jedan tv i mislim da ce biti LG LCD 42LK45 :: :: sta mislite o njemu? ili ima nesto bolje za tu lovu.. :: :: hval :: ::
ja sam pre mesec dana uzeo taj lg 42lk450, televizor je odlican u tom cenevnom rangu, pusta sve sa usb-a mkv 1080p, 720p ali ne pordzava dts zvuk, ako skidas mkv filmove sa neta oni uglavnom imaju taj kodek za zvuk i taj tv ne moze da pusta zvuk onda kao i svi lg-ovi ali rade filmovi koji imaju ac3 kodek, inace za soni je eksta ,zasta je i samo kupljen,preporuka za tv.
napokon neko iz prve ruke vidi ja matorcima to uzimam taman mi se u budzet uklapa a cini mi se da nije los po specifikacijama sto se mkv skida nikad nisam skinuo ni jedan niti planiram, ako i skinem neki film to je divX uglavnom i nista vise znaci u tom cenovnom rangu da se ne cimam u kupim njega?
hvala puno na odgovoru
:: :: :: :: @adamada :: :: ja sam pre mesec dana uzeo taj lg 42lk450, televizor je odlican u tom cenevnom rangu, pusta sve sa usb-a mkv 1080p, 720p ali ne pordzava dts zvuk, ako skidas mkv filmove sa neta oni uglavnom imaju taj kodek za zvuk i taj tv ne moze da pusta zvuk onda kao i svi lg-ovi ali rade filmovi koji imaju ac3 kodek, inace za soni je eksta ,zasta je i samo kupljen,preporuka za tv.
ma tv je odlican, slika preko kablovske odlicna kada se gleda sa 2-3 metra udaljenosti, velika dijagonala,mada kada gledas u radnji pored ovih drugih vecih tv-ova cini ti se malim a kada doneses kuci i vidis koliki je u odnosu na neki crt pre toga sto si gledao....i ima dosta ulaza , 3xhdmi, skart, cinc, oni cincevi preko kojih moze hd, vga ,digitalni izlaz za zvuk, ima i onaj slot za karticu, sve u svemu neces se zajebati ako ga uzmes.
Da naravno da imaju veze sa Samsungom, jer koroporacija gde se proizvode paneli se zove SLCD. Fifty-fifty odsto ucesca Sony-Samsung. Pa ti sad vidi, dve firme koje proizvode televizore zasigurno ne mogu da isporuce dovoljno PVA panela, pa onaj deo gde upada CMO i AUO, upada u zemlje 3rd world. I naravno da ce to uvaliti na mnogo mesta, pa cak i u fensi zemlje, jer sta seljak zna sta je panel, a pride tu dolazi ubedjivanje `po spec proizvodjaca, to je normalno`. Jes moja greska u pisanju - za MVA panele.
Mozda bi mogao i Samsung, samo ne znam da li su resili onaj veciti problem sa kondenzatorima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.