Treba mi jedna extra klima za male pare nasto kao u Vip-u mob za 1din .) Salim se. Za jednu manju prostoriju. Mislio sam neku 12-ticu. Nego, naleteo sam na jednu sa inverterom za 36.000din? Neka greska ili?
Zasto inverter? ako ces da se grejes preko nje kad su napolju veliki minusi onda ok...
frekfencija
:: Treba mi jedna extra klima za male pare nasto kao u Vip-u mob za 1din .) Salim se :: Za jednu manju prostoriju. Mislio sam neku 12-ticu. :: Nego, naleteo sam na jednu sa inverterom za 36.000din :: Neka greska ili :: :: http://goo.gl/rQO2 :: :: :: Poz
Ne bih se grejao sa klimom vec me je bunila cena, jer su vecinom inverteri preko 500e... Inverter su i energetski efikasniji ali mi se na baca 500-700e za jednu manju prostoriju. Sad bas gledam neke kataloge i mogu reci da ovo nije normalno ima ih na hiljade...filteri,jonizatori,bio-mega..giga... Da se covek izgubi.
Preporuka je Vivax ili Midea (isto samo druga nalepnica). Koštaju oko 23000 + ugradnja oko 6000. Nisi pogrešio za cenu invertera, npr. Vivax 12 inverter je oko 39000. Postoje i jeftinije koje takođe mogu da greju u minusu, a nisu inverteri nego imaju grejač spoljne jedinice, trgovci ih zovu polu-inverter :). Vox 12 polu-inverter je do 30000.
Naravno, Panasonic čak i devetka inverter ih bije u svakom smislu, ali košta, otprilike (nemoj me držati za reč ovde) 50000.
Od Midea klimi ova mi se cini ok: http://goo.gl/XeBTy Mada gledam i na neki Panasonic. Ovaj Galanz izgleda nije los, ali na kraju pise PRC, sad pitanje koliko je dobar. Mozda bolje Panasonic umesto Galanz ili opet onu Mideu kad je to sve isti PRC .)
radi za sve pare,koristim je takodje za manju prostoriju.Kako idu vrucine,tako skace cena klimama:D,ja sam pre metar dana platio 2k dindzi manje. ___________________________________ ERIN GO BRAGH
Prednost inverterske klime nije samo u grejanju kada je spoljna u minusu, čak i ljudima koji nikada neće koristiti klimu za grejanje (što je velika šteta zbog energetske efikasnosti) bih preporučio klimu sa inverterom iz tri veoma bitna razloga:
1. Spoljna jedinica kod klime sa inverterom ima širi radni opseg i može raditi i sa spoljnom temperaturom od preko +55 stepeni što znači i kada je direktno izložena suncu, nece se pregrejati i zvrjati u prazno dok se ne ohladi. 2. Inverterske klime imaju najčešće jednosmerni, višefazni motor koji se odlikuje mogućnošću regulisanja brzine rada a samim tim i doziranja snage prema realnoj potrebi a samim tim je i potrošnja manja i nema efekta gašenja sijalice za delić sekunde kad se uključuje kompresor. 3. Detekcija unutrašnje temperature je urađena na 0,5 stepeni i održavanje zadate temperature je bez primetnih oscilacija, 26 stepeni je tačno 26. Klima bez invertera održava temperaturu na 1 stepen a to znači za zadatu temperaturu 26 stepeni uključenje klime ide na 27 a isklučenje na 25 što se i te kako oseti kao neprijatna varijacija.
WOT Nick: Vaske
:: Zasto inverter? ako ces da se grejes preko nje kad su napolju veliki minusi onda ok.. :: :: frekfencij :: :: :: Treba mi jedna extra klima za male pare nasto kao u Vip-u mob za 1din .) Salim se :: :: Za jednu manju prostoriju. Mislio sam neku 12-ticu. :: :: Nego, naleteo sam na jednu sa inverterom za 36.000din :: :: Neka greska ili :: :: :: :: http://goo.gl/rQO2 :: :: :: :: :: :: Poz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.