Ja recimo ne gledam tv uopšte. Gledam ga kad se baš smaram i nemam šta da radim onda uzmem da gledam jer nemam drugog izbora.
Međutim tu je moja draga mama i moja još draža sestra (čitaj za sestru napast) koje gledaju sve žive serije a među njima i one turske. Celo veče slušam o onom matorom čiči Ali Rizi kojeg sam prekrstio u Ali Rizla. Muka mi je od njih čim ih čujem. Posebno dobijem alergiju kad čujem ono porfavoooor.
Elem šalu na stranu. Koji je tv bio u pitanju. Ako je bio onaj sa katodnom cevi onda opet kupi isti takav ako ti ne gledaš tv. Što bi investirao 600 evra da bi neko gledao buđavu tursku seriju.
Ako ipak gledaš tv onda ne bi bilo loše da pogledaš šta imaju od plazmica i lcd-ova. Pogledaj ovde na forumu, bilo je raznih tema. Sećam se da su najviše spominjali ako se ne varam Philips, Sony i LG.
U suštini bitno ti je da samo uzmeš dobru marku da ti ne bi crko posle 3 godine rada. A to kakva je slika najbolje je da sam pogledaš jer su ukusi različiti, neko recimo voli tople, neko hladne boje, neko voli svetlo, neko tamno. Zato pogledaj te tema i ako ti se još neko javi koju marku da kupiš, zatim pravac Tehnomanija ili neka druga ozbiljna prodavnica i kupi tv kao čovek. Tempo, Ideu, Maxi, Metro i ostala čuda zaobiđi jer su oni oduvek bili truli.
plazmu, imam vrlo sličan model, kupljen početkom godine, odličan tv za sve primene, analogna kablovska, filmovi sa kartice, povezivanje s kompom....nikakvih zamerki nemam. Fiat iustitia, et pereat mundus
Ja sam kupio Samsung LE32C650 i prezadovoljan sam. Ima neverovatnu sliku, jos ugradjeni media plejer bez problema pusta MKV fajlove i titlove sa nasim slovima. Upravo sam odgledao Igru Prestola u 720p sa externog harda. Svaka preporuka.
Taj TV nikako. Da ne spominjem koje peripetije sam imao oko vracanja tog TV-a, spomenucu neke idiotizme koje taj TV ima. Vrlo los ugao gledanja. 15 stepeni se odmaknes i boje blede, `crna` dobija tonalitet srebrno plavicaste. Hoce da zakoka kad pustis divx. Nepravilna EDID informacija kada se kaci PC preko HDMi. Stvara senku, na crvenim linijama i fontovima, istovetne boje, ali zamucene. U nasu zemlju je sve doslo sa CMO(kompanija) panelima. Informaciju sam dobio od strane oficijelnog servisera (vidjeno sopstvenim ocima). Iliti udjes u servisni meni, pogledas Panel_ID, kad ono stoji 0. 0 oznacava CMO panel, iliti na listi stoji: SLCD - LTY[Z]320HM02-001 CMO - blanko
Nema 255(256) nivoa RGB, nego 64. svaki broj se mnozi sa 4.
I zato sam zamenio za LG 32LD750, koji je bruka TV. Sada mislim da kosta oko 46 do 49 hiljada dinara.
DivX preko USB-a: Divx (HD/SD): HD Ekstenzija: (*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mkv/*.avi/*.divx) Video Format: DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvide1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-beta-1/beta-2, Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC Audio Format: AC3(Dolby Digital), EAC3, AAC, Mpeg, MP3, PCM Format Subtitle: smi/*.srt/*.sub(MicroDVD, SubViewer1.0/2.0)/*.ass/*.ssa/*.txt(TMPlayer)/*.psb(PowerDivx)
Cak analogna kablovska izgleda sasvim odlicno.
I preko PC-a kada se nakaci i kada se promeni HDMI u PC (naziv), skoro sve opcije iskljuci, ostavi samo backlight, brightness, contrast i black level. Sva kontrola dolazi sa kompjutera i mnogo su prirodnije boje.
Pride ima IPS panel.
:: ovo je najbolja kupovina :: :: sony kdl32ex600 led lcd televizor 49.999.00 di :: :: http://goo.gl/270X :: :: ili ovaj panasonic plazma 11 strana kataloga :: http://goo.gl/Rs8I ::
Na Sony 32EX600. NIKAKO! :) Posto sam uzeo Sony u BigBang, u fazonu bila je akcija(tj realna cena kojom se prodaje napolju sa 89 hiljada, kao spustili na 53), tu sam i zamenio i ovaj LG 32LD750 su mi nabavili iako nisu imali u prodaji. Ali nece da vrate novac, pa to ti je :) Inace, kao sto sam naveo, oni nemaju u prodaji, tako da mozes da se drzis tehnomanije, npr.
Za Panasonic, ako je LCD (ne plazma) ne znam koji tip panela koristi, ali znam zasigurno da LG koristi IPS panel (pro paneli), ali 3-ci tip. Prvi tip se koristi u pro monitorima za graficku obradu. Naravno i kod njih moze da se naleti na panel koji nije IPS, alii mozes da proveris da li ima. Tako sto stoji nesto ovako:
32LD750 - ZA.BEUWLJP oznaka i na TV-u i na kutiji. Ovo BEUWLJP, moze biti nasumicno. Ali ono sto je vazno, to je ovo 4-to slovo `W`. To oznacava da je panel IPS.
Ovaj LG sto imam, vredi svaku kintu. Edge LED TV-ove i ne bih uzimao, jer vecina pati od torchlight efekta, iliti kao da je neko po coskovima ukljucio baterijsku lampu i uperio prema centru ekrana. I to nema veze sa proizvodjacem TV-a. A jedino resenje je da se nosi u servis, i da malo odtegnu panel (odsrafljivanje srafova nosaca panela za 1/4 kruga + dodatno stelovanje). Sto naravno niko nece uraditi, jer svuda je to `normalno`. Naravno dok ne popizdis i oteras ih sve u K.
:: :: na koji si tv mislio sony ili panasonic i gde si uzeo tog lg :: Ujutro idem za NS poslom pa sam planirao da svratim i da pogledam panasonic uziv :: :: ::
Da dodam, koliko Sony mulja u poslednje vreme. Posto je Sony bio problematican, kontaktirao sam nas Sony preko mail-a. Bukvalno svaki sledeci dan su mi odgovarali i naravno upitivali nebulozna pitanja, iako sam im pricao o servisnom meniju. Tu je proterano jedno 7-8 mailova izmedju mene i njih. Kada sam im, na kraju, spomenuo da sam saznao informaciju o CMO panelima, i zasto se uvaljuju, od tada mi ni jednom nisu odgovorili. Samo zato sto na sonyservice biz je izasla informacija o panelima za modele 2010 godine, gde EX600 i EX605 sadrze SLCD(SPVA) panel, ali nista za CMO.
Eh, imam 4 godine staru Braviu sa SPVA panelom i do dan danas radi bez problema. Strasno koliko se Sony izbezobrazio.
32LD750 - ZA.BEUWLJP oznaka i na TV-u i na kutiji. Ovo BEUWLJP, moze biti nasumicno. Ali ono sto je vazno, to je ovo 4-to slovo `W`. To oznacava da je panel IPS.
Ajd` malo pojasni problematiku Sony-a. Ja nedavno kupih slabiji model KDL32-EX302, pa da znam sta mogu da ocekujem (ako i ovaj moj ima felerican deo).
Inace uzeo sam ga jer je trenutno akcija da Sony daje 5 godina garancije na LCD televizore, tako da i ako nesto ode u 5 godina - zabole me, a ako ode posle, menjacu ga. Inace mi rekose da garancija vazi za jedan mrtvi pixel (sto ce reci linija na TVu).
Unapred hvala.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ja sam pre godinu i po dana uzeo Philips 7404 model i malo je reci da sam prezadovoljan. On ima neku tehnologiju Pixel Precise, pa sam pegla singal kablovske tako da slika bude primetno bolja (recimo ovo sto nama sada prodaju kao `digitalnu televiziju), e to moj tv sam radi, imam i `digitalnu`, pa sam uporedjivao. Moj je 100 Hz i mislim da ispod toga ne treba uzimati televizor. E sada svakome od nas se svidja neka marka, iz iskustva, zbog dizajna sta ti ja znam. Najbolje je da odes u neku radnju u kojoj ima mnogo televizora i uporedjujes slike na njima, kada suzis izbor na 2-3 cimas prodavca da ti menja kanale, pusta filmove, radi podesavanja itd pa se onda odlucis koji ces. Moja tazbina je uzela pre godinu dana LG 37 ne znam koji model full hd, isto na 100Hz, ali nije ni do kolena mom Philipsu. Nisi ni rekao koja te dijagonala zanima ali pretpostavljam da je 32 u pitanju. Moj tv je 42 incha i stoji u sobi 4x5 i savrsena je dimenzija za tu velicinu sobe. Pozdrav i srecna kupovina.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Jes` da su slike sa iPhone, ali bukvalno to je to, samo malo vise bledje. iPhone ne moze da upije dovoljno svetla. Cak se i po dnevnom svetlu to vidi. I mnogo nervira kada se gledaju mracne scene. A i vidis na zadnjoj slici da izbija svetlo u gornjem i donjem levom cosku. To izbija i na ostala 2, samo se na ovoj slici ne vidi, jer na levoj strani je svetao deo slike. A kao sto sam napisao, sve ovo je mnogo izrazenije, nego sto se vidi na slikama.
A ovo su setovanja koja su bila: Pozadinsko osvt. 1 (od 10) - cak se i na 0 vidi. Kontrast 85 Osvetljenje 35 Boja 40 Ostrina 22
I nema sanse da se popravi EDID, u smislu da se ripuje EDID sa TV-a, pa se preko EDID managera isprave neke stvari (zaobilazanje EDID info). Taj sistem u sustini pravi neku vrstu Sony generic drajver koji pravi .inf fajl. Ali, jednostavno ne uspeva.
Divx fajl hoce da zablokira TV, ali taj fajl npr radi normalno kada ga sledeci ili prethodni put pustis. Znaci, nasumicno blokira. Prvi put kada sam uzeo TV, primetio sam da je bela boja malo plavicasta. Sto je potvrdilo stelovanje u servisnom meniju. Blue je bio malo vise nadrndan. A dok sam provalio stelovanje, otelio sam se. Snimim, slika skroz zelena sa nekim mozda vidljivim detaljima ostalih boja. Tu sam primetio da RGB stelovanje u stvari ima paletu od 64 nijansi. Stelovanje (ovo po secanju pisem) se aktivira tako sto se udje u neki White balance menu, pa se aktivira taj neki sistem koji je prvi na listi i tu prikaze 10 stepeni `bele` (crna do bela). i tu se automatski iskljuci slika i prikaze sivu - prvi stepen, posto ima 0 kao stepen. Na svakom tom stepenu se steluje RGB. E sad, kada se nasteluje da je R-1, G-1, B-1 i kada se snimi, automatski RGB postaje 4. Tako, ako uzmes znpr. 16, RGB postaje 64. Primetio sam da ne nijanisra kako treba. Tako da sam primetio `artefakte` na nijansiranju bez, oker, zute boje.
Pride, boje su nekako prenadrndane, iako su auto contrast, auto color itd (od efekata) iskljuceni. Pa znpr. crvena strci previse, jer kao da si stavi 3D cvidze, pa ti izlece boja.
A to sto ima garanciju 5 godina(besplatna produzena), mozes prakticno macku o rep da obesis. Svaki defekt koji ukljucuje ove stvari, po njima je to `normalno`, ne racunam mrtve piksele.
Verovatno si video, deo gde sam napisao da sam kontaktriao Sony i da mi se vise nisu javili odkako sam spomenuo lutriju CMO panela.
Ako te zanima da li imas SLCD(SPVA) panel, pronadji na netu kao se ulazi u servisni meni. po mom secanju ide ovako: Ukljucis TV, pritisnes i+ (to ti je na onom izdeljenom krugu), 5, Vol+ i ne mogu da se setim koje je zadnje dugme. Izbacice servisni meni, i mislim da je zadnja stavka, u koju moras da udjes, razne informacije o TV-u. Ako naletis negde na Panel_ID to je informacija o panelu. Ako ti stoji bilo sta osim one dugacke oznake LTY(Z) - moze biti neka druga, npr 0 ili 1, imas nemas SLCD(SPVA) panel, nego CMO.
:: Ajd` malo pojasni problematiku Sony-a. Ja nedavno kupih slabiji model KDL32-EX302, pa da znam sta mogu da ocekujem (ako i ovaj moj ima felerican deo) :: :: Inace uzeo sam ga jer je trenutno akcija da Sony daje 5 godina garancije na LCD televizore, tako da i ako nesto ode u 5 godina - zabole me, a ako ode posle, menjacu ga. Inace mi rekose da garancija vazi za jedan mrtvi pixel (sto ce reci linija na TVu) :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
To sto imas 100Hz je sarena laza. Ovaj moj LG ima 200Hz, ali to samo sluzi za TruMotion, gde on ubacuje medjufrejmove koji pravi od 2 slike. A onda filmovi izgledaju kao da su snimljeni nekom amaterskom kamerom. Pravi 100Hz/200Hz i veci samo imaju 3D televizori i samo zbog toga kostaju dosta.
:: Ja sam pre godinu i po dana uzeo Philips 7404 model i malo je reci da sam prezadovoljan. On ima neku tehnologiju Pixel Precise, pa sam pegla singal kablovske tako da slika bude primetno bolja (recimo ovo sto nama sada prodaju kao `digitalnu televiziju), e to moj tv sam radi, imam i `digitalnu`, pa sam uporedjivao :: Moj je 100 Hz i mislim da ispod toga ne treba uzimati televizor :: E sada svakome od nas se svidja neka marka, iz iskustva, zbog dizajna sta ti ja znam. Najbolje je da odes u neku radnju u kojoj ima mnogo televizora i uporedjujes slike na njima, kada suzis izbor na 2-3 cimas prodavca da ti menja kanale, pusta filmove, radi podesavanja itd pa se onda odlucis koji ces :: Moja tazbina je uzela pre godinu dana LG 37 ne znam koji model full hd, isto na 100Hz, ali nije ni do kolena mom Philipsu. Nisi ni rekao koja te dijagonala zanima ali pretpostavljam da je 32 u pitanju :: Moj tv je 42 incha i stoji u sobi 4x5 i savrsena je dimenzija za tu velicinu sobe :: Pozdrav i srecna kupovina.
Uh sto mi je to za turske serije poznato,kao i ti ja tv ako za sedam dana odgledam 2 sata to je super.(trenutno) Kad kasnije tokom leta pocen fudbal,kosarka,vaterpolo e onda ce biti vishe,ionako na tom tv-u sem sporta i recimo history ili discovery-a nema nishta normalno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.