Imam neki stariji Galanz model 12ica klima , prosle godine proverena,očišćena i dopunjen freon,ali se nikada nije promenio sledeći problem : jednostavno smrdi vazduh koji izbacuje.Tako je bilo i odmah posle čišćenja. Jel ovo može da se reši nekako i jel ima nek aklima koja ne smrdlja
mogao bi ponekad i da provetris sobu :):):), elem, mislim da smrdlja plastika, uradis kao jedan moj prijatelj... okacis dva tri mirisljava wunderbauma i resen problem :)
eh da, htedoh nas da kazem ako moze bez odgovor, operi se,ocisti sobu i slicno :) ali preduhitrio si me. Nije mi cilj da maskirma smrad jacim mirsom vec da ga eliminisem ako je moguce
neke klimadzije kazu da pustis 48 sati na 18C pa da vidis posle... naravno ako mozes toliko i tako i jos sa neta:
1. Kada klima zavrsi sa hladjenjem ostaviti je da duva jos neko vreme da bi osusila unutrasnju jedninicu. Ovo ne resava problem u potpunosti ali ga umanjuje
2. Neki sprej koji delije antibakterioloski a kojim se naprska prostor gde se skuplja voda.
Ja 2 klime imam godinama i ne smrde, jer im redovno perem filtere i servisiram jednom godisnje, plus non stop prskam sa antibakterijskim sprejem. Fora je sto se kod mene u stanu ne pusi, a prozori su otvoreni uvek ( i zimi, ako nije -10). Ako se kod tebe divani onda ne znam kako mozes da je ocovecis. Kod mog ujke u stanu klima smrdi da te Bog sacuva, ali on pusi, ujna isto, pa im dodju gosti itd. On koliko god da je cisti i pere ne vredi, to je katastrofa. Ako se u prostoriji cesto pusi i slabo luftira, to ti je glavni problem.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Iskreno, gledajući naslov teme a poučen iskustvom da ljudi često ovde dolaze da se žale na prodavce, preprodavce i servisere, sve redom jajare koje su ih zaribale za neku sitnu kintu, pomislio sam da je `smrad` neko ko prodaje klimavce... hahaha... LM, bilo bi lepo da nam kažeš ili shvatiš kakav je smrad u pitanju. Da li je to neka plastika, ili lak sa električnih delova, ili, pravi smrad (buđ i trulež od prljavštine, bakterija, buđi, gljiva, tartufa i ostalih plesni) - zato što se klima neredovno ili nepravilno čisti. Ako je ovo prvo, odradi savet sa dugotrajnijim radom pa da se izduva... mada stara je već dovoljno i najverovatnije nije to, ako je ovo drugo, PRVO prestani da je koristiš jer imaš više štete od koristi, od trajne alergije, opasnih upala pluća ili dr. disajnih organa, hronične bronhijalne do prave astme - sve ovo mogu izazvati, pogoršati ili zapečatiti te neprirodne naprave. DRUGO: ili sam očisti, ili zovi servisera, ali dobrog. Hemikalija kojom prskaš ili čistiš, može biti isti otrov kao i to što sad smrdi, zato pazi da ne bude nešto sa bljuvaka, kineski otrov. P.S. za upozorenja te ni najmanje ne plašim ili preterujem, opasnost je potpuno realna i dovoljno česta da se svako zabrine.
Kakva plastika, kakve carape riknu pacov unutra sto posto. Salim se naravno nikada nisam cuo za tako nesto. Mene zanima sledece posto sam ja ekstremno netolerantan na bilo kakve mirise u kuci, stoga nema ni tepihe ni zavese, cak prezirem i mirise kuvanja posle jela a od one stvarcice sto se stavi u zid me boli glava zanima me dali postoji neka tecnost kao cuo sam sto se dal naaprska u klimu ili to stoji unutra ili cak je to specijalna klima ne ova obicna. Da li je neko cuo za tako nesto. Pre sam koristio nekada i mirisljave stapice ali malo mi je sektaski to sada. Drugo oni umeju da promene miris pa bude posle stalnog paljenja u stvari gore. Znaci nema veze sto su prozori otvoreni najvise volim kada udjem u gajbu a osetim neki fin miris onako koji je konstantno unutra.
Imas antibakterijski sprej sa mirisom. Ja imam neki HITEMA sa mirisom sumskog voca, i traje poprilicno, dovoljno je da se naprska jednom u 10 dana ako ti klima radi non stop, a ako je ne koristis onda redje. Da li postoje neka druga resenje, ne znam, verovatno da ima.
:: Kakva plastika, kakve carape riknu pacov unutra sto posto. Salim se naravno nikada nisam cuo za tako nesto. Mene zanima sledece posto sam ja ekstremno netolerantan na bilo kakve mirise u kuci, stoga nema ni tepihe ni zavese, cak prezirem i mirise kuvanja posle jela a od one stvarcice sto se stavi u zid me boli glava zanima me dali postoji neka tecnost kao cuo sam sto se dal naaprska u klimu ili to stoji unutra ili cak je to specijalna klima ne ova obicna. :: Da li je neko cuo za tako nesto. Pre sam koristio nekada i mirisljave stapice ali malo mi je sektaski to sada. Drugo oni umeju da promene miris pa bude posle stalnog paljenja u stvari gore. Znaci nema veze sto su prozori otvoreni najvise volim kada udjem u gajbu a osetim neki fin miris onako koji je konstantno unutra :: :: ::
Kupio sam ga davno jos u prodavnici klima uredjaja kod Vukovog spomenika u BG-u. Radnja se zove HITEMA, da li ga imaju moras da proveris, ali verujem da slican sprej ima da se kupi svuda gde prodaju klima uredjaje.
Vazi ja zapalim do Vuka peske nekada pa cu pogledati.
Ja sam trazio po netu osvezivace prostora i na kraju sam nabasao na neka ekstra skupa resenja od stotinu i vise evra mesecno neke americke firme koja iznajmljuje te sprave za razne koktele i zabave a moze i da se kupe kucne variujante ekstra je skupo. Ali su im mirisi kaze bruka, ono preporuce ti zavisno od zurke ili koktela ili partija sta je najbolje. Naravno kod nas bi smrdelo prosauto pivo i rakijaa brzo. To je za Jet Set ali nisam sanjao da postoji tako nesto.
Ja tu i tamo sipam malo dobre šljivovice u fajtalicu i naprskam stan. Efikasno ubija sve druge mirise, grinje, parazite, bube, glodare, izjeda paučinu a dobiješ i kafansku atmosferu o jednom trošku.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
ahahahahaha Jos kada ti dodje devojka, odmah padne u nesvest od romantike
:: Ja tu i tamo sipam malo dobre šljivovice u fajtalicu i naprskam stan. Efikasno ubija sve druge mirise a dobiješ i kafansku atmosferu o jednom trošku :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Pa ja necu to ja hocu one mirise od kojih ribe polude. Ima par od kojih i ja menjam raspolozenje tipa UltraaViolete i XS. Za Ultra Violete su mi 2-3 ribe rekle da kada osete taj miris pomesan sa mirisom pravog koznog kajsa (ripley ja nosim uvek) da odlepe bukvalno. Zato same i skidaju kajs odmah. Samo UV nije za leto danju. Za to je XS stari ovi novi parfemi nisu mi nizasta majke mi sve nesto idiotski.
ha ahaha ha ah a a ha ha ha h - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Pa ja necu to ja hocu one mirise od kojih ribe polude. Ima par od kojih i ja menjam raspolozenje tipa UltraaViolete i XS. Za Ultra Violete su mi 2-3 ribe rekle da kada osete taj miris pomesan sa mirisom pravog koznog kajsa (ripley ja nosim uvek) da odlepe bukvalno :: Zato same i skidaju kajs odmah :: Samo UV nije za leto danju. Za to je XS stari ovi novi parfemi nisu mi nizasta majke mi sve nesto idiotski :: :: ::
Pa zavisi kako platis. Bogami za 80-100e znas kako izgledaju. To ti mozda jebes takve ispod Plavog Mosta sto dizu bunde isped farova kamiojondzijama. Ja gde pozovem takve ne smeju da rade uopste.
Koga to. Ja nemam ribu za stalno. Gledao sam neki domaci film gde neka kurava nosi stitnike za kolena. Kaze da ne oguli kolena, a ovaj pita sta ti je to jbt gde su ti roleri.
Pseto si sam. Dobro je da sam zavrsio jelo jer bi mi preselo. Posto pomin jes Crnu Reku zanima me da nisi ti bio tamo i kakve su tamo seksualne aktivnosti. Jer vas pustaju da drkate ili vam je udarila u glavu. A mozda i odrzavate seksualne odnose kao Spartanci radi vece bliskosti. Ti znas kakve sam ja ribe video. Xexe ccc. Dal odlepe i nasta odlepe verovatno na pare i belo mada mnoge sustrejt i ne piju ni alkohol. Vazno da sam se ja lepo proveo celo vece za 100e posto devojke ne rade ni za koga da imaju ograniceno vreme i one dobile sta su htele. To je bolje nego sa ovima sto imaju muzeve i sto obavezno imaju neku korist. Ovako lepo platis i gotovo. Kada bi znali sta udate rade, ja mislim da bi ljudi paznljivo birali zene. Vidjao sam savrsene brakove naizgled a one lude skr5oz i ai brakove u kolapsu gde namerno zajebavaju muzeve. Vecih pacova od tvojih nema duboko verujem u to. Posto je to tako cim o tome pricas. VEROVATNO TI JE MUKA PACOVCINA PORED TEBE PA MISLIS DA JE KOD SVAKOGA TAKO. NE ONAJ KOJI KUPUJE GRAFIKE I PLOCE KASO JA I NOSI REPLAY NE JEBE PACOVE KAO ONI STO SU IM PACOVI U GLAVI.
Lakse ti je da mislis da je tako zato cu ovde prekinuti raspravu. Nastavi da mislis sta hoces iako znam da zelis da ti pricam dalje ali necu da dovodim ribe u poziciju da ih zatucan balkanski mozak bije. Mozda neko dodje pa preozna situaciju pa nastrada neko. Zato da samo sam sa odv ratnim `DEBELIM` GLOMAZNIM devojkama itd.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.