Sa`cu da se zalim k`o Wlada :) - Bravia 32EX600 review.
STRANA 1 OD 1
neXus2000
Sa`cu da se zalim k`o Wlada :) - Bravia 32EX600 review.
10.06.2011. 16:37
T36535
status: user broj poruka: 3350
Ako ga kupite, vratite ga odmah :) TV mi je zadao muke takve da to nije normalno. Kao i prodavnica gde sam ga kupio na kraju ali necu da duzim tu pricu, samo cete procitati deo.
Because we live in fucking Serbia, and I know what I`m talkin` `bout. :)
Malo cu pisati na brzaka, pa.....nadam se da cete razumeti.
Sindromi: Probijanje svetla po coskovima - torchlight efekat - objasnjenje kasnije - tip panela.
Kada se uzdigne backlight sa min. torchlight efekat je izrazen(of korsz), ali to nije sve. Sinoc sam popizdeo kada sam pustio film koji sadrzi mracne scene, gde je nesto svetlo, lupam, u sredini sa malo desne strane, a ono ceo gornji deo, posebno po coskovima bledo-siv (probijanje svetla). Najuocljivije je kada na pocetku filma krecu publisheri. Pa za primer, film Paul HD gde stoji kompanija Working Title......ode. Jebe kevu kako ubija sa probijanjem. Otprilike kada bi se sabilo to svetlo na jedno mesto zauzelo bi 1/5 do 1/6 ekrana. Los ugao gledanja. Pomeris se 15 stepeni levo-desno, boje blede, `crna` se pretapa u srebrnasto-plavicastu. Tacnije, kada gledate levu stranu, direktno sa leve strane, boje su tu ok, a na desnoj blede. Tako isto kada se pomerite u desnu, da se gleda desni deo, blede nalevo, ukljucujuci i crnu (sreb-plav)
Pogresan unos EDID informacije, tako da se javlja ghost pored iscrtane crvene linije(photoshop, paint...itd.) ili slova koja su crvene boje. Kao da je uradjen drop shadow na liniju. Naravno samo kada je vezan komp preko HDMi. Postoji podrska za chroma subsmapling 4:4:4 i 4:2:2 po spec TV-a, ali jednostavno ne sljaka.
2 puta blokirao TV na XVID-u preko USB-a. Nije kriv XVID, jer ga je i normalno pustao.
Nedostatak stelovanja RGB-a(GAIN/BIAS) i White Ballance u glavnom meniju, kao kod USA modela, nego to se nalazi u servisnom meniju, ali nema BIAS. White ballance ima 17 stepeni. Od 0 do 16. Na svakom stepenu se steluje RGB posebno. RGB ima od 0 do 255. Ali u stvari nema, nego kada se stavi na R,G,B na 1 on snimi na 4. Sto znaci da mu je mnozilac 4. Tako da u stvari nema 255(256) stepeni nivelacije RGB, nego 64. U informacijama o stanju hardvera stoji mi da je Panel_ID: 0. Umesto da stoji oznaka panela. E tu je vec bila frka, jer svima drugima pise oznaka panela, pa tu su krenule zesce sumnje.
Da ne pricam kakve gluposti sam doziveo od strane prodavnice BigBang i menadzera, da sam na kraju otisao ponovo u drugi servis (vec sam bio u SSDigit, gde su rekli `ma to je OK`), kako je savetovao manager BB-a, iako to uopste nije bilo potrebno, ali cisto iz inata.
Ovaj drugi servis INPUT, sve pohvale za servisera, lik je u najmanju ruku i najvecu nogu, kul. LM, serviser me je bledo gledao i hvatao za glavu kada je cuo za `potvrdu` i rekao mi je ono isto sto sam rekao menadzeru. Naravno pozavo sam menadzera preko fona, dao da se cuju serviser i on i kada sam cuo neke gluposti popizdeo sam uzeo telefon i napusio menadzera. Bukvalno sam mu rekao da ostavljam TV, da mogu da kazem bilo sta inspekciji, da su ga ukrali itd....da bi mi menadzer rekao `ako udjes ovde izbacicemo te odmah`, na sta sam mu rekao `uci cu, ali vi vise necete postojati i zbog vaseg ponasanja ljudi ce ostati bez posla. Tako da je to vasa krivica.` :) Zao mi ljudi, ali stvarno, managerstvo in Serbia??? WTF??? :)
Slucaj je inace prijavljen udruzenju za zastitu potrosaca (tako jedino mozete jer je to ogranak inspekcije koji je zaduzen za to).
Odoh nazad na posao i javio to burazeru, mada je on posle sredio situaciju posalo mailom sta je potrebno, opis problema i zasto mi se ne svidja, da TV nije onakav kako je opisan u spec i na review. I ja sam se na kraju izvinuo, preko burazera da im prenese. Ali kako je ispalo, prodavnica je obavezna da izvrsi povracaj novca odmah ili za 8 dana (na sta je menadzer pricao da mogu da zadrze i do 45 dana, pa jes da mi vrate pola cene od one od koje sam kupio. Ne zna co`ek da cita konza.). Srecom zavrsilo se da ce to biti reseno do ponedeljka-utorka.
Ali zasto je sav problem ispao oko problema sa probijanjem i losim uglovima gledanja. Pa serviser mi je otkrio jednu tajnu. Direktno sa SONY department, throughout central server for service repairs.
Na netu mozete naci da ovaj model i model 605 koriste S-PVA panel made by Samsung. Sto nije tacno. Cela lista panela koji su uglavljeni u SONY TV, bilo koj model, je lista koju je objavio SONY neoficijelnim kanalima za 2009-2010 godinu. Iako stoji oznaka LTY(Z)pa nesto za ovaj model, na netu, to je u stvari S-LCD(not to be mistaken with S-PVA) panel made by coop SONY-SAMSUNG. E sad, na tom `servisnom` from SONY server, stoji da i ovaj model moze da ima i CMO panel. I kod nas u Srbiju je izgleda sve doslo sa CMO panelima.
Da sumiram, nemojte se hvatati za SONY neko vreme, jer zasigurno ce uleteti CMO panel.
Šta on ima tebi da preti izbacivanjem iz radnje zbog reklamacije?Sa kojim pravom?Njegov posao je odnos sa kupcima i to odnos sa poštovanjem.Očigledno je to neka seljačina koja tripuje da je menadžer(a u stvari je poslovođa, pošto kod nas ne postoje menadžeri nego poslovođe), i ima da ti persira i da te sasluša i da te po potrebi uputi kod svog nadređenog.On nema nikakvo pravo da se raspravlja sa tobom ili da se sa omalovažavanjem obraća kupcu, šta god da je u pitanju.Da mu jebeš majku milosnu, samo može da te uputi da se obratiš njegovom šefu ili nadležnoj inspekciji. A što se tiče centra za potrošače, zovi ih i smaraj svaki jebeni dan, jer se ja zbog DVD rezača jebavam već 6-ti mesec sa tim idiotima.
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)
:))))) Ma jebale njih pare, otimaju se i za malo sto ovo ljudi imaju ovoj bednoj drzavi. Ovaj TV je kostao 87 hiljada, ali odjednom je nacinjen price drop na 53 hiljade(akcija), sada je 50 hiljada. Izgleda da hoce da se rastosiljaju krsha u nasu drzavu, a nas narod cim vidi LCD misli da je to nesto iz 2135 godine. Tako da nasem narodu mozes da stavis govno na sred ekrana i bice zadovoljan :) Samo da je tanak i da je LCD.
Nego nisam dodao, posto se burazer izvinio, a menadzer zna za inspekciju, odmah sve 8 dana, po zakonu, ma resice za 2-3 dana.
Ma dobro je sto se upetljao sa smugsmugom, S-LCD je negde izmedju S-IPS i S-PVA panela. Nego ovo frickin` CMO!
I sto sam pisao balance sa 2 L, da me ubijes nepismenog :) kreten :)))
:: Eto ti pare, jebale te pare.. :: :: Tako je to kad se i Sony petlja sa ŠmugŠmug-om, mora ta radijacija negde da udari :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Ma oni bi se ogradili da im ne bi izmuzao i jedan jedini dinar.
:: Šta on ima tebi da preti izbacivanjem iz radnje zbog reklamacije?Sa kojim pravom?Njegov posao je odnos sa kupcima i to odnos sa poštovanjem.Očigledno je to neka seljačina koja tripuje da je menadžer(a u stvari je poslovođa, pošto kod nas ne postoje menadžeri nego poslovođe), i ima da ti persira i da te sasluša i da te po potrebi uputi kod svog nadređenog.On nema nikakvo pravo da se raspravlja sa tobom ili da se sa omalovažavanjem obraća kupcu, šta god da je u pitanju.Da mu jebeš majku milosnu, samo može da te uputi da se obratiš njegovom šefu ili nadležnoj inspekciji :: A što se tiče centra za potrošače, zovi ih i smaraj svaki jebeni dan, jer se ja zbog DVD rezača jebavam već 6-ti mesec sa tim idiotima :: :: http://sve.rs :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE :: 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! : :: ::
Ja ti pričam zbog tog magarca koji se ponaša kao da je on Mišković.Za takve stvari se dobija upozorenje pred otkaz.
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)
:: Ma oni bi se ogradili da im ne bi izmuzao i jedan jedini dinar :: :: :: :: Šta on ima tebi da preti izbacivanjem iz radnje zbog reklamacije?Sa kojim pravom?Njegov posao je odnos sa kupcima i to odnos sa poštovanjem.Očigledno je to neka seljačina koja tripuje da je menadžer(a u stvari je poslovođa, pošto kod nas ne postoje menadžeri nego poslovođe), i ima da ti persira i da te sasluša i da te po potrebi uputi kod svog nadređenog.On nema nikakvo pravo da se raspravlja sa tobom ili da se sa omalovažavanjem obraća kupcu, šta god da je u pitanju.Da mu jebeš majku milosnu, samo može da te uputi da se obratiš njegovom šefu ili nadležnoj inspekciji :: :: A što se tiče centra za potrošače, zovi ih i smaraj svaki jebeni dan, jer se ja zbog DVD rezača jebavam već 6-ti mesec sa tim idiotima :: :: :: :: http://sve.rs :: :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE :: :: 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! : :: :: :: ::
Pa da se to obavi sto pre. Ali obavestena je inspekcija, tako da ce oni resiti taj stav menadzera. Sve je zabelezeno, znas i sam. Ovo bi moglo da bude reseno na drugi nacin. Mada necu da potezem prave veze. Ne, nisu nasi politicari i ostala drogerija, nego neko iz EU. Taj isti bi to odradio preko nasih politicara, jer se isti plase ovih iz EU, pa dalje. Da sam to uradio, istog trenutka na vratima tog BB-a bi pisalo `ne radimo zbog - enter text here`. Ali kazem ti zao mi je ljudi, koji bi izgubili posao. Od salterke do ostalih.
:: Ja ti pričam zbog tog magarca koji se ponaša kao da je on Mišković.Za takve stvari se dobija upozorenje pred otkaz :: :: http://sve.rs :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE :: 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! : :: :: :: Ma oni bi se ogradili da im ne bi izmuzao i jedan jedini dinar :: :: :: :: :: :: :: Šta on ima tebi da preti izbacivanjem iz radnje zbog reklamacije?Sa kojim pravom?Njegov posao je odnos sa kupcima i to odnos sa poštovanjem.Očigledno je to neka seljačina koja tripuje da je menadžer(a u stvari je poslovođa, pošto kod nas ne postoje menadžeri nego poslovođe), i ima da ti persira i da te sasluša i da te po potrebi uputi kod svog nadređenog.On nema nikakvo pravo da se raspravlja sa tobom ili da se sa omalovažavanjem obraća kupcu, šta god da je u pitanju.Da mu jebeš majku milosnu, samo može da te uputi da se obratiš njegovom šefu ili nadležnoj inspekciji :: :: :: A što se tiče centra za potrošače, zovi ih i smaraj svaki jebeni dan, jer se ja zbog DVD rezača jebavam već 6-ti mesec sa tim idiotima :: :: :: :: :: :: http://sve.rs :: :: :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE :: :: :: 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! : :: :: :: :: :: ::
I kako mi je pocela Wladina tema? Naravno da nemam nikoga u EU :) Mislim imam, ali to nije za ovo sto sam pricao :)
Da definitivno je ovaj TV retardiran. E stvarno se kenjam u high-speed potrosacko drustvo :)
Neverovatno je da sam cuo, posto je ortak uzeo LG 32LD420 i sljaka super(S-IPS panel 4 gen), da model mislim da je LD450, koji je prvog uzimao imao jaz izmedju donje maske i panela. Uzeo drugi isto, da bi se ispostavilo da je uleteo dobar deo kod nas koji imaju taj defekt. Nezavisno od prodavnice. Opusteno da ti sluzi kao piksla. I naravno uzeo je 420 na kraju.
Ne stvarno, donet je fuckin zakon koji verujte mi nas stvarno stiti, ako se dobro pozoves na njega. Bukvalno sa ovim zakonom radnja u kojoj si kupio, ako se zatvori, mozes da odneses u drugu i tu ti refundiraju, a oni dalje salju proizvodjacu. A sad, posto sam platio TV 53 hiljade, a sada mu je cena 50, trazicu full refund. Ako nece da vrati, nego samo 50, inspekcija ce raditi(a vec i radi, jer sam prijavio slucaj) i da cu njega licno utuziti, kroz istu, za dobar kesh. Samo sto me je cimao samo za nepotrebno parce papira. :)))) I totalno me boli uvo, imam servisera, papir koji sam dobio od njega gde pise da sam nezadovoljan. A taj papir, koji je pecatiran i potpisan, je sam dokaz da me je iscimao za to. Covek nije svestan koliko se zajebao u celom procesu oko zakona. Pa makar se razvlacilo. Bolje da je refundirao na licu mesta :)))))))))))))))))))
Za dan ili osam, u svakom slucaju on mora da vrati pare. Tesko mu bilo da uradi papirologiju za refundiranje. E stvarno je i to ljudima tesko.
Backlight 1 (od mogucih 10) Contrast 85 Brightness 35 Color 40 Sharpness 22
:: Padaju cene lcd televizora, najbolje malo sacekati, u Madjarskoj sam uzeo bas taj ld450 ali od 42`, sad mu je cena 400 evra u radnji :: :: Athlon II x3 445/Gigabyte 770T-D3L/2x2GB DDR3-1333/Gainward 4850 512mb GS/Benq G2220HD+LG 42ld45 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.