Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Sony,Panasonic ili Samsung -> LCD TV 40` Odabir,opredeljenje...
STRANA 1 OD 1
SkyFire Sony,Panasonic ili Samsung -> LCD TV 40` Odabir,opredeljenje... 06.06.2011. 19:57 T36426

status: user
broj poruka: 18472
Da pomognem uz vasu pomoc..

1.Sony Bravia KDL-40EX500
2.Panasonic E 30 LED
3.Samsung UE-40 C5000

Panasonic i Samusng su sa LED pozadinskim osvetljenjem ali generalno u opsegu mog poznavanja to nije presudna stavka.
Sony ima Bravia Engine 3 ,znaci poslednje generacije pored ostalih vec poznatih karateristika i kvaliteta Sony-ja osim sto nije sa LED pozadinskim osvetljenjem.

Samsung jeste LED i ima specifican ,lep dizajn ali je isto tako 50 Hz-a osvezenje!

Panasonic sam poredio sa Sony,znaci subjektivan utisak da i pored led osvetljenja kod Panasonic-a i navodno 200Hz osvezenja (ako je uopste real 200 Hz) nema bolju sliku od Sony.E sad to je moje zapazanje a ne zelim da moj subjektivni utisak utice na neciji odabir.

Sto se mene tice smatram da je Sony najbolji odabir ali eto da cujem i vase misljenje cenjenih berzijanaca .

AMDizacija

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko subjektivno 06.06.2011. 21:09 #331652

broj poruka: 6645
Ma, nema šanse da bez nekog instrumenta ili više njih, ne budemo subjektivni. Dalje, nemam prilike da ih vidim zajedno, ali, vrlo je bitno kod donošenja suda, kako se ponašaju (jedan pored drugog) u različitim svetlosnim uslovima (po jačini i po mestu izvora svetlosnog zračenja)... što bi moglo nešto više reći o trenutnim karakteristikama a naročito o karakteristikama kada (neminovno) pozadinsko osvetljenje oslabi malo-po-malo.
Sad, ... pazi, ja malo-malo imam mišljenje da si ti funboj namerno-nenamerno, pogotovo nenamerno, i iako vidim da si lepo uspeo da se otarasiš onog što piše na tarabi - specifikacije koje piše sam proizvođač, često su upravo to, jer imaju notu umetničke slobode i to ka uveličavanju... i veruješ svojim očima a ne brojkama, opet, ne znam koliko si odoleo Sony-ju kao firmi naspram paničnom soniju i šmug-šmug-u... tj. koliko te ponelo ime Sony... a koliko zdrave oči. Jedino da više nas ima priliku da to osmotri pa da napravimo prosek funboisa, kako već ko preferira koju firmu (ja bih recimo, osakatio šmug-šmug, što jes` jes`, mnogo sam kritičan prema njima, gotovo nekritički).
Sudbina osvežavanja je ista kao i sudbina P.M.P.O. snage zvučnika, dinamičkog kontrasta ili overdrive odziva: štancaju brojke do iznemoglosti, ko` Slobo dinare nekad, a stvarne vrednosti nema.
Dakle, jedino da privučeš nekoga ko ti je blizu i na MSN-u, skype-u... pa da ošacuje i donese ad-hok izrukavni zaključak. Posle ćemo se prepucavamo ionako.
A cena? Cena nije bitna?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ishmerish definitivno Bravia 06.06.2011. 21:15 #331658

broj poruka: 7285
Ovo led sranje je jos veca loziona od DX11.

I da imam ga,poredio sam ga i znam o cemu pricam - > ZVAKA ZA SELJAKA !!!

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

ilicstefan Što kaže Pisko 06.06.2011. 21:28 #331668

broj poruka: 1577
Neka lepo taj uporedi slike pa koji mu se najviše sviđa. Tom tvom prijatelju, drugaru, šta god da je, njemu će biti bitna slika a ne neki tehnički podaci.

Znaš kako je rekao Sartr jednom čoveku: Odluči sam. Tvoj deo si obavio, izabrao si mu dobre modele, njegovo je samo konačna odluka.

Što se mojeg ličnog mišljenja tiče ja bih uzeo Sony i to pretežno zbog već poznatog kvaliteta njihovih proizvoda, ali ipak je uporedni test najbolje rešenje.
jones66 re... 06.06.2011. 21:42 #331674

broj poruka: 100

Ma sve ti je to isto otprilike... Gledaj da ti ispuni ocekivanja. Npr. da mozes gledati filmove mkv,divx preko USB-a. Zatim da ima DVB -C i DVB -T.
LED televizori po svojoj prilici trose manje struje.
Ja sam sad uzeo jedan Samsung UE 40 C-6000 u Segedinu u outlet centru za 620€ !! I normalno uzeo nazad 20% AFA-a na granici, izaslo me nepunih 500 jevreja..
Zadovoljan sam sa slikom, nosi sve formate preko USB-a, i subtitlove. I gledam Arenu Sport1,2,3,4 u full HD-u preko kablovske. Milina..
SkyFire Ovako.. 07.06.2011. 00:54 #331755

broj poruka: 18472
Imam dugogodisnje iskustvo sa Sony-jem i zato moj glas vaga ka njemu.
Inace opet i kad uzimam nesto za sebe a kamo li drugom da predlazem ja se bacim u detaljno proucavanje gde se na kraju licno uverim.
Za tehniku,hardver jos nisam nikad pogresio za sve ove godine rada sa tim stvarima.

TV-i sa LED pozadinskim osvetljenjem manje disipiraju toplotu ,tako da svakako i manje trose.
U svakom slucaju trebali bi takvi TV-i da budu i dugotrajniji i da zadrze kvalitet boja ,osvetljenja kao i da imaju bolje uslove za pregledniju ,ostriju sliku u odnosu na ambijentalno svetlo.Takodje ima ucinak na realisticnije boje u odnosu na TV-e sa katodnim osvetljenjem..
Da je ovde rec sa TN panelima i LED osvetljenjem vs S-PVA ili ti IPS,S-IPS nebi se dvoumio ni najmanje oko toga i uzeo bih onaj sa profesionalnijim panelom.Hebo svoj LED.

Ali imajuci na umu da su ovde paneli sa IPS matricom + LED u slucaju Panasonic i Samsung nisam bas tako izricit da nekog savetujem na ono sto ja licno smatram da je bolje i ako sam mogao da iz bliza pogledam i potrazim razlike.

Samsung LED ima isto savrsenu sliku,bistru i jasnu,perfektne boje + odlican dizajn.
Ne mogu da ga kudim kad znam da su sto se tice tih stvari gotovo glavni lideri u TV LCD industriji.

Sony za sigurno ima bolju tehnologiju (interfejs) sa cime se slazu mnogobrojni testeri sirom sveta na profesionalnom nivou kao i user iskustva ljudi sirom sveta takodje.

Sto se tice Panasonic za njih znam da su njihove Viera Plazme najbolje na svetu,tu price dalje nema.Kakvi su na LCD polju nisam bas siguran kao ni to cije panele koriste.

Sony je svoj proizvodjac panela,Samsung takodje..

Opet kod Panasonica +2` 200Hz (navodno) a u stvari to sve iterpolira tako da je tu daj Boze na profi bazi 100Hz!

Cena je priblizno svima slicna tacnije,Sony je najjeftiniji i to sa razlikom u trocifrenom iznosu :)

Ja nisam pametan a nisam se realno ni mnogo posvetio ovom polju jer me nesto nije ni zanimalo .Pratio sam cisto da budem upucen.

Recimo user Daum ima vec nekoliko godina LCD TV i to prati i njegov savet je da se ide na LED iz razloga manje toplotne disipacije TV-a i bolje slike i gogorocnijeg resenja.

Opet to je i njegovo subjektivno misljenje tako da..

Nisu male pare ,ipak sam ja neko ko se trudi ljudima da pomogne i uzivam u tome.Nebih zeleo da kumujem losoj proceni.Ipak bi da to bude sto preciznije jer razlike definitivno moraju da postoje!

AMDizacija

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs