Problem se sastoji u tome, sto ne mogu da sacuvam nikakva podesavanja na njemu. Svaki put kada memorisem stanice, podesim jacinu baseva, iskljucim smrdljivi Demo ili bilo sta drugo, podesavanja se izgube prilikom sledeceg paljenja auta. To se desava bilo da ostavim plocicu u autu, bilo da je ponesem sa sobom. Procitao sam upustvo zilion puta, trazio po netu, ali mi ne ide. Pomagajte.
Hvala i pozdrav.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
Problem je što taj radio da bi sačuvao podešavanja mora da ih smesti u memoriju, ali ona mora da bude non-stop napajana od strane nekog izvora struje (u ovom slučaju akumulatora). Verovatno kada isključiš auto ništa ne napaja tvoj radio pa se memorija resetuje na fabrička podešavanja. Princip je isti i kod rada RAM memorije za kompjuter.
Za ovaj problem je najbolje kod električara, uradiće ti to za 15-ak minuta.
Prethodni Alpinin koji sam imao, nije imao tih problema, sljakalo je sve kako treba. Malo je glupo da mi stalno jase po akumulatoru i trosi struju, ali ako je to jedino resenje.... Znas li mozda sta elektricar tu treba da odradi?
Re: Nisam expert po pitanju auto elektronike i uredjaja
16.05.2011. 18:33
status: user broj poruka: 1454
Vala, ako sam toliki tantuz onda ni ne zasluzujem da ga imam. :) Sve je memorisano kako treba. A ovo za bateriju mi nije ni palo na pamet...
Bio je 8 soma, na akciji u Home centru, dosao katalog uz novine. :)
:: Mada mi se tu otvaraju samo dve opcije, ili ne znas da memorises podesavanja ili ima bateriju u sebi koja sluzi za to a koja je verovatno empty :: :: No opet kazem cisto logicko razmisljanje bez iskustva, BTW koliko si ga platio :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
bas kako je stefan rekao ... fali ti napon na A4 pinu (memory power direkt sa akumulatora) .. i treba ti jos 12V sa kljuca na A7 pin (main power - to vec imas inace nebi radio Radio)
Ja imam obican fabricki radio pa nemam problema te prirode.Imam alarm sa nekih 5 blokada i cim izvucem kljuc iz brave nema nigde struje,kaput.Mozda je to problem i kod tebe pa treba da se preveze da ima stalno dovod struje, tj. da se odvoji od blokade.
http://tiny.cc/rm4rb AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :)
MP3/FM plejer sto ide na upaljac.Fabricki radio nece niko da cupa kada ga vidi, zvuk je super,nema lampica k`o Las Vegas, ubacis Flash ili SD karticu i udri! Celih 1500 dinara sa sve daljincem. :)
http://tiny.cc/rm4rb AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :)
Imaš dva plusa, obično crvena žica ide preko kontakta brave i prekida se ključem i narandžasti plus koji se vezuje na direktan plus na akumulatoru i on služi za pamćenje podešavanja. Tako je kod većine radioaparata. Pogledaj ponovo u uputstvu za povezivanje.
:: U pitanju je Pioneer DEH-2320UB :: http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/61/DEH-2320UB/index.htm :: :: Problem se sastoji u tome, sto ne mogu da sacuvam nikakva podesavanja na njemu :: Svaki put kada memorisem stanice, podesim jacinu baseva, iskljucim smrdljivi Demo ili bilo sta drugo, podesavanja se izgube prilikom sledeceg paljenja auta :: To se desava bilo da ostavim plocicu u autu, bilo da je ponesem sa sobom. :: Procitao sam upustvo zilion puta, trazio po netu, ali mi ne ide. Pomagajte :: :: Hvala i pozdrav :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: I Don`t Know What That Means
:: Imaš dva plusa, obično crvena žica ide preko kontakta brave i prekida se ključem i narandžasti plus koji se vezuje na direktan plus na akumulatoru i on služi za pamćenje podešavanja. Tako je kod većine radioaparata. Pogledaj ponovo u uputstvu za povezivanje :: :: :: :: U pitanju je Pioneer DEH-2320UB :: :: http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/61/DEH-2320UB/index.htm :: :: :: :: Problem se sastoji u tome, sto ne mogu da sacuvam nikakva podesavanja na njemu :: :: Svaki put kada memorisem stanice, podesim jacinu baseva, iskljucim smrdljivi Demo ili bilo sta drugo, podesavanja se izgube prilikom sledeceg paljenja auta :: :: To se desava bilo da ostavim plocicu u autu, bilo da je ponesem sa sobom. :: :: Procitao sam upustvo zilion puta, trazio po netu, ali mi ne ide. Pomagajte :: :: :: :: Hvala i pozdrav :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: I Don`t Know What That Means
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.