Dobio sam neku staru kameru sa onom malom kasetom...I skino sam drajver i prebacio video koji je bio na toj kaseti i sta se desava...Kada pustim u maloj rezoluciji slika je extra,cim rezoluciju povecam ona se pokvari,sve budu one kockice...Kako da povecam rezoluciju na snimku a da mi se slika ne pokvari ?
Samo FireWire! Sto se tice rezolucije, najbolje ti je da koristis 720x576 [720x480]. To je prirodna rezolucija kamere i slika ce najbolje izgledati. Eventualno spustis na 640x480, nece biti nista losiji kvalitet snimka a dobices malo manju velicinu fajla.
USB kod većina DVI kamera sliži da bi kamera bila WEB kamera između ostalog, ali i da se odradi brzi preview materijala, ili da se prebaci nešto za sajtove tipa youtube - u lošijem kvalitetu. Za kvalitetan snimak i pun signal, neophodan je firewire kabl i priključak na ploči. Ipak, neke od novijih kamera, imaju SAMO usb, i to usb2 preko kojega lagano ide pun snimak i bez firewire-a. U ovom slučaju, to nije ta kamera, već ima samo usb 1.1.
Druga moguća stvar je: a kako si to skidao taj video? Ako su bile neke predefinisane postavke softvera kojim si skidao, ko zna šta si dobio. Probaj sa nekompresovanim DVI-AVI snimkom u predloženoj 720*576 rezoluciji ili DVD rezoluciji pri čemu se mpeg2 kodiranje pravi `u letu`.... kvalitet tih kamera na danjem svetlu je dobar, a na umetnom, svinjac.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.