Za CRT TV? Kupujem neki, cisto da imam u sobi da se ne cimam i prepirem kad ostali ukucani gledaju TV u dnevnoj sobi. Neki predlog za 21` do 12000 din. Ili predlozite sta je krs da ne uzimam. Razmisljao sam i o TV karti za komp, ali ipak bih odvojio ta dva. Znam da izbor nije neki kod nas, ali nemam sad nesto para za LCD i LED.
Nemoj to da radiš. `Kvalitet` toga je sada katastrofalan. Bolje je uzeti tv karticu (iako si i tu uskoro primoran da imaš tv-box jer sadašnje ne podržavaju budući digitalni standard u Serbistanu, kao i SVI novi televizori od plazma, lcd-a do tog starog crt-a...). Nisi u stanju da istovremeno gledaš tv i komp, odnosno, uvek u tom slučaju možeš imati prozor tv prijema `always on top` na svom monitoru i raditi bilo šta - isti q kao da imaš poseban tv pored. Od tih novih quart, škljart, blesko i ostalih, ne znam koji je gori. Ko god je koji kupio, tvrdi da je njegov najgori.
Polako me ubedjujete da kupim TV kartu. :) Da li bi bilo pametno da uzmem neku externu koja podrzava i analogni i digitalni signal za ubuduce zbog digatilizacije? Gledao sam neke modele Leadtek-a... Pa me interesuje sta i koja bi mi opcija bila najbolja?
ako mozes da se pomiris sa tim da na istom monitoru gledas tv i kenjas po berzi kao vecina ovde onda leadtek expert. ako mora odvojen monitor za tekmu dok zena fejsbuci onda neka eksterna karta (ne znam da preporucim)+ 21` CRT polovan. ulaganja u buducnost batali, nije ti ovo jevropa. ako ne zaratimo ili zakacimo sankcije, rts ce vec da nadje neku racunicu da pogura odlaganje digitalizacije par decenija....
ma majku im ja svima globalisticku i kapitalisticku, oce iz kablovske da im se doplati za digitalni signal 300 kinte preko sadasnjih 650 dindzi, WTF!?!?!?
Inace ako se ne uzima zasebno bilo koji TV, najbolja solucije ja TV karta pa pustiti na drugom monitoru TV signal, a na prvom radis na kompu sto god :) Jbg treba jos jedan monitor ako nemas, ali opet to ti dodje taman neki recimo 20 incha+karta i tu si negde oko 12k dinara :))
:: ako mozes da se pomiris sa tim da na istom monitoru gledas tv i kenjas po berzi kao vecina ovde onda leadtek expert. ako mora odvojen monitor za tekmu dok zena fejsbuci onda neka eksterna karta (ne znam da preporucim)+ 21` CRT polovan. ulaganja u buducnost batali, nije ti ovo jevropa. ako ne zaratimo ili zakacimo sankcije, rts ce vec da nadje neku racunicu da pogura odlaganje digitalizacije par decenija... :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Pa gledao sam po netu ove dve su mi zapale za oko s`tim sto ova druga ima samo prijem anlognog signala, a ova prva kao i digitalni, ali ova druga ima brdo dodatnih opcija i portova. U pitanju su ove dve kartice: Leadtek Winfast palmtop DTV200H i Leadtek pro 1920.
Dal pa imamo HD televiziju pa da se vidi razlika u slici izmedju manjih i vecih monitora!? To dok ne predju svi na HD standard za jedno 50 godina, nema nekog znacaja da bude TV na sto vecem monitoru......... tako da ne pishi bzvz i jos nesto, kvalitet kanala je od 3 do 4 retko koji ima odlicnu sliku sa subjektivnom ocenom 5(a i ne moze se primetiti kristalno cista slika, jer nema takve)
:: Ma po meni monitor nije za TV. Bar ovi ispod 32`. :: Ne mogu da se naviknem na to :: :: :: :: EVGA, CORSAIR je privilegija NORMALNI :: A za nas bar ASUS. Ispod toga nista :: ::
Pazi ta Leadtek pro 1920 je po tim opcijama itd ok, ima cak i one cinceve pa mozes i konzole da kacis. Pa ako imas neki monitorcic viska mozes da je prikacis i to ti je kao tv zaseban. A ova druga kao digital i analog to je pitanje kako ce to i `kada` ce to raditi kod nas. Ne znam pogledaj malo testove i ostalih tjunera na netu, ali moje licno misljenje je da je Leadtek najbolji u ovom segmentu.
:: Dal pa imamo HD televiziju pa da se vidi razlika u slici izmedju manjih i vecih monitora!? To dok ne predju svi na HD standard za jedno 50 godina, nema nekog znacaja da bude TV na sto vecem monitoru......... tako da ne pishi bzv :: i jos nesto, kvalitet kanala je od 3 do 4 retko koji ima odlicnu sliku sa subjektivnom ocenom 5(a i ne moze se primetiti kristalno cista slika, jer nema takve :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: :: :: Ma po meni monitor nije za TV. Bar ovi ispod 32`. :: :: Ne mogu da se naviknem na to :: :: :: :: :: :: :: :: EVGA, CORSAIR je privilegija NORMALNI :: :: A za nas bar ASUS. Ispod toga nista :: :: :: ::
mante se ljudi digitalnih tjunera, kad/ako nam uvedu obecani dvb-t2, sve dvb-t kartice cete moci da bacite u djubre. zasad leadtek za ~30evra i gotovo. davati pare za nesto sto sad ne radi a kad proradi ce mozda biti dzabe je van pameti
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.