Onda gledaj uglove gledanja, kontrast, priključke itd...Najbolje je da odes do neke radnje i pogledas sam sliku....Nisi rekao budžet, ali moja preporuka je plazma...dugo sam imao dilemu i posle mesec dana lomljenja glave uzeo sam Panasonic P42U20E...vrlo dobar prikaz kablovske, vrhunski BR filmova i igrica na 1920x1080... Fiat iustitia, et pereat mundus
Ako je slucaj kao sto je daum pitao, nek zaobidje plazmu.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Onda gledaj uglove gledanja, kontrast, priključke itd...Najbolje je da odes do neke radnje i pogledas sam sliku....Nisi rekao budžet, ali moja preporuka je plazma...dugo sam imao dilemu i posle mesec dana lomljenja glave uzeo sam Panasonic P42U20E...vrlo dobar prikaz kablovske, vrhunski BR filmova i igrica na 1920x1080.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Ne samo analognu vec i digitalnu u standardnoj rezoluciji. Bolje se vide i divx filmovi.Imas 32 inca lg za 32000 sto ti je extra a i manja je verovatnoca de ti ode neki piksel :) . Za velicine 42+ vec je bolje 1080 ali to i vise kosta.I da ako hoces da ga koristis kao monitor ko neki sa ovog foruma onda samo 1080 :)
:: Ako uzima manju dijagonalu i planira da gleda analognu televiziju onda je bolje 1366x768. Za sve ostalo naravno fullH ::
Na manjoj rezoluciji je manja interpolacija od PAL signala na HD Ready nego na FullHD prikaz, te je samim tim slika nesto prijatnija za gledanje.
E sad generalno gledano to je samo trenutno bolje ali za godinu dve (a tv ne kupujemo svake godine) ce situacija biti totalno drugacija, te ce ti interpolacija sa FullHD signala na HD Ready mozda smetati.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ako uzima manju dijagonalu i planira da gleda analognu televiziju onda je bolje 1366x768. Za sve ostalo naravno fullH ::
Mozda ne bi bilo lose da kazes do koliko para si spreman da izdvojis, na taj nacin ti mogu reci konkretno neki od modela i zasto bas njega. Generalno ako ides na preko 32` onda fullHD.
Naravno, svaka manja rezolucija (i veća) od podržane mora da se interpolira, i što je ta razlika veća to je prikaz ružniji. Pikselizacija kod PAL signala na fullHD tv-u je enormna.
Za to drugo si takođe u pravu, ali previše optimistično posmatraš Potpuni prelazak na digitalnu televiziju (SD) je najavljen do 17.juna 2015. što i ne menja situaciju nešto što se tiče rez. televizora. fullHD ako masovno dočekamo do 2020. biće dobro. A to tada sada kupljeni televizor sigurno neće poživeti .) :: Neverovatno ali istinito.. :: :: Na manjoj rezoluciji je manja interpolacija od PAL signala na HD Ready nego na FullHD prikaz, te je samim tim slika nesto prijatnija za gledanje :: :: E sad generalno gledano to je samo trenutno bolje ali za godinu dve (a tv ne kupujemo svake godine) ce situacija biti totalno drugacija, te ce ti interpolacija sa FullHD signala na HD Ready mozda smetati :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Ako uzima manju dijagonalu i planira da gleda analognu televiziju onda je bolje 1366x768. Za sve ostalo naravno fullH :: ::
Pa uzecu najverovatnije 32` i to sa HD rezolucijom. Pa ljudi nisam pratio tehniku televizora, pa reko bolje da pitam. Inace imam SBB kablovsku televiziju, klasicnu sto se placa 850din...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.