planiram uskoro kupovinu LG tva najverovatnije 42ld465 modela on ne podrzava DTS format zvuka ono sto me interesuje da li moze DTS zvuk da prosledi preko optickog izlaza na neki spoljni uredjaj radi dekodovanja, recimo risiver, ili u mom slucaju logitech z-5500 zvucnika da li neko od vas forumasa ima isti ili slican model tva i da li ga je povezao na neki spoljni uredjaj i dobio DTS zvuk ili je jedini nacin 5.1 zvuka kod 1080 mkv skidati fajlove sa AC3 zvukom unapred hvala
Imam Bas taj model i nema nista od dts zvuka.Posto se sve obradjuje u televizoru tj. negovom playeru pa nema nista ni da izadje iz njega :).Ostaje ti samo da konvertujes zvuk ili da skidas filmove sa ac3 zvukom.A sto se tice filmova pusta skoro sve ali bas sve sto moze da se skine na neta.Extra tv samo mozda malo losiji uglovi gledanja sto se tice crne boje
hvala na informaciji gledao sam tv u radnji i probao sa avatarom u 720p slika fenomenalna da li modeli drugih proizvodjaca podrzavaju DTS video sam za samsung da podrzava DTS 2.0
Da, Samsung podrzava dts i u slicnom su cenovnom razredu ako gledas modele istog segmenta, s tim sto je samsung malko skuplji, odnosno lg nudi vise za ulozen novac. Istu dilemu sam i ja imao kad sam uzimao LG LD565, bas zbog dts-a i na kraju shvatio da mi to uopste i ne treba toliko, daj boze da sam odgledao dve epizode neke serije do sada preko usb-a, sve ide sa kompa(HTPC). Dakle, ako ti je bitna mogucnost pustanja mkv fajlova sa dts zvukom, onda samsung(C5xx), o nekim drugim televizorima i ne razmisljaj, ne znam koji bi to drugi mogao da pruzi sve sto nude lg i samsung za te pare.
nisam bas najbolje razumeo... znaci ako se pustaju filmovi preko kompa na tv... onda je moguce reproducirati taj DTS zvuk? samo ako se direkt preko hdd-a externog ili usb-a gleda na tv-u onda nije moguce? ili nije nikako moguce jer taj tv to ne podrzava? hvala :)
e ovako ako pustas sa kompa najbolje je zvuk da resis direktno iz kompa jer ako ti zvuk ide kroz hdmi svejedno ga neces imati.a sto se tice cene lg i samsung ista je cena al dijagonala manja 2` ili 5cm za samsung.odluka je na tebi 5cm manje i dts podrska ili veci bez dts-a.
ja uzeo Lg...a ti kako hoces ipak je veci a pre ili kasnije ces gledati filmove sa kompa a ne sa usb-a.Bolja podrska mozes film da razvuces preko celog ekrana( na tv playeru ne mozes ) i jos mnogo toga.ipak je tv tv i moze samo da posluzi u tu nameru a ne da u potpunosti zameni.
lg deluje kao kompletniji proizvod sa 2 inch vecom dijagonalom 1080p filmova ima koliko sam video i sa DTS i AC3 zvukom pa se moze skinuti verzija sa podrzanim zvukom pitanje za hundera: koje sve opcije za titlove ima lg (npr velicina, pozicija, menjanje boje ili vremenska korekcija) da li si naleteo na neki problem ne prepoznavanja video kodeka, blokiranja i sl
sto se tice titlova tu je bolji od samsunga veci i citljiviji.imas nasa slova i podesavanje gore dole i sl podesavanja jednom recju savrseno.sto se tice videa ima par problema kod visokog bit rate-a i kod 5.1 profila kog ne podrzava tako da treba voditi racuna kod skidanja.full hd ide jednako glatko kao i 720p tako da je tu extra.samo treba dobro podesiti sliku ostrinu kontrast i slika na full hd izgleda perfektno.moja je preporuka lg a oko dts imas par programa koji prebacuju u ac3 za 5-10min zavisno od filma i masine.jedina po meni mana je nemogucnost prosirivanja slike pa ce sirok format biti u dobroj meri crn sve ostalo je vise neko odlicno
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.