Imam SBB kabovsku, u jednom delu kuce je slika dobra, tj kakva i treba. Na drugom kraju kuce ciji je kabl do TV aparata 2 puta duzi nego do onih u prvom delu kuce, znaci nekih 15m ima, slika je znatno losija. Sve ide iz istog 3 way splitera, na 2 TV cija je duzina kabla 5-10m je slika super a na ovom jednom na kome je kabl 15-20m je dosta losa. Kako ovo da namestim, ima li neki pojacavac ili filter pa da imam manje snega nego sada?
Pretpostavljam da taj duži kabl nije ukopan u zid i uzidan, stoga, prvo, probaj ostale televizore na tom kablu, i to na ostala dva priključka, a zatim probaj i taj tv na kraćim kablovima. Ako se ovde pokaže da zeza kabal - kupi drugi ili ipak proveri kvalitet priključaka (da li je oplet - masa kabla, pravilno stavljen tj. da ne dolazi negde u kontakt vrući deo sa masom pa gubiš signal): 5 metara više ne znači ništa, ali jedan TV prijemnik više - znači. Sam ne znam da li imaš gde da nađeš pojačivač, ali, kablovski operater to radi - ali i naplaćuje.
Kablovski operater naplacuje ako dodajes nove televizore, ako si ti na divlje prikljucio moras jednostavno da izmeris ili pak ako nemas mogucnosti da procenis gde je slika dobra a tu da stavis jedan pojacavac koji bi pojacao signal za 20db i tako bio jak i na kraju, ti spliteri su verovatno sa buvljaka, nemam ja sta protiv buvljaka ali spliteri su ocaj. Kupi na buljaku pojacavac kablovske tv i njega moras da prikljucis na mesto gde je signal jos dobar a posle njega televizore. Imaju obicno po tri izlaza to ti je ovo ceo je u alumunijumskoj kutijici kosta od 400-800 din trazi JMA marku ovo ima ga sigurno
Prvo proveri konektor. Posle toga vidi gde ti se savija kabl. Kod mene se precvikao kabl na mestu prolaza kroz zid do vrata. I kako ga neko sutne, tako deca izgube crtace (a komp internet). Posle promene kabla sve ok.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.