Planiram da pazarim jedan tv za dnevni boravak... Mislio sam plazmu ali sam odustao jer pati od raznih bolesti tipa ~burnin... Ne bitno. Preporucili su mi LCD ekran jer ce biti povezan na multimedia centar. Tu ce biti osim gledanja tv-a, filmova i haranje po netu, igrice... Svideo mi se po specifikaciji jedan Panasonic-ov model TX-L42S20E. Jel ima neko iskustva sa ovim modelom? Neke druge preporuke? Negde gresim?
u principu najbolje ti je da nam kazes sa kolikom cifrom raspolazes za kupovinu tv-a.. isto tako bilo bi dobro da nam kazes da li se radi o kablovskoj televiziji koja ce se gledati na ovom tv-u ili je rec o necemu drugome? Kazi nam jos i da li ce se vise igrati na njemu ili gledati tv? bitno je iz razloga sto, ako planiras gledati kablovasku na tv-u ne bih ti bas preporucio da uzimas full hd tv, radje bi uzeo 720p imaces bolju sliku za manje para.. medjutim, ako ces se igrati hardcore na njemu itd onda definitivno treba uzeti u obzir 1080p.. Panasonic je odlican proizvodjac plazmi, za lcd-e mislim da nisu bas na nekom visokom glasu kao sto su za plazme.. uglavnom mislim da je S klasa jedna od nizih klasa njihove ponude, ali cini mi se sasvim dobrim izborom.
To su bile boljke starih modela....i ja sam imao sličnu dilemu, prevagnula je plazma zbog bolje slike, brzog odziva i uglova gledanja...Imam Panasonic TX-P42U20E, televizor je odličan, ima analogni tuner tako da je slika Sbb kablovske vrlo dobra, a vrhunska pri gledanju BRD filmova i igara sa kompa preko hdmi-ja....Tv se ne greje mnogo, panal je mlak do blago topao na dodir posle celodnevnog rada...jedino je malo topliji iza, na gornjim prorezima ali ništa značajno....Još 5 godina garancije..... Fiat iustitia, et pereat mundus
uzmi led samsung 37` ue-37c5000 u metrou za 79.885 din. ili
panasonic plazma 42` tx-p42c3e za 65.961 din. nije to ona plazma sa manama koje si naveo, daleko su bolje ove danas, broj radnih sati je dupliran pa jos 5 godina garancija
nisu neke cene....moj Panasonic je full HD a bio je 69900...A ovaj je 1024x768...o ovom LED-u da ne pričamo, ne znam jel su ove lopine povećali porez ili šta je.... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: uzmi led samsung 37` ue-37c5000 u metrou za 79.885 din. ili :: :: panasonic plazma 42` tx-p42c3e za 65.961 din. nije to ona plazma sa manama koje si naveo, daleko su bolje ove danas, broj radnih sati je dupliran pa jos 5 godina garancij :: :: pogledaj ovde: http://spedr.com/4je0 :: :: a pogledaj ovu vikend akciju ako te interesuje philips: http://spedr.com/1iayd :: :: ::
Hvala svima na pomoci! Gledace se tv sa kablovske, internet, igre i naravno gledanje filmova vecinom u fullhd... Mislio sam odvojiti oko 70-80000 za tv. Ne bih Samsung uzimao i da ga dele djabe jer imam losa iskustva s njim... Sub-Z gledao sam model TX-P42U20E i mogu reci da sam odusevljen sa slikom. Stvarno je extra tv. Zvao sam Panasonic i posavetovao sam se sa njima i oni su mi rekli ako cu kaciti racunar na tv da bolje kupim lcd i to S seriju jer je to novija usavrsena serija od ovih predhodnih.... Pitao sam ih i za burnin i oni su mi rekli da je to jos uvek moguce ali su oni testirali jednu plazmu i nisu uspeli da dobiju tako nesto, ali su se neki zalili da im se desio burnin... Cisto sumnjam da se tako nesto moze desiti na Panasonic-u. Mogao bi naci onaj Panasonic LCD TX-L42S20E za nekih 69000-70000. Al jos uvek ne mogu da odlucim plazma ili lcd? Plazma ima najkvalitetniji prikaz slike od bilo kog lcd televizora i to sam se i sam uverio...gledao sam Avatar fullhd na plazmi pa na lcd-u odmah pored i usporedjivao. Medjutim te razlike nisu astronomske vec vrlo male i to u detaljima i malo u bojama... Mozda je bolje da kupim jednu plazmu i jedan lcd pa da se ne mucim... Pozz!
Ja sam obilazio radnje kao blesav...Kod lcd-a mi je najveći minus bio ugao gledanja...kod većine je problem vertikalna osa, jer nije isto kad tv gledaš stojećki, u prolazu, i kad sediš (od gore je svetlije, od dole tamnije, a razlik se vidi i kad sediš pravo i kad se zavališ niže)...Ovaj sony što je Seerauber preporučio izgleda dobar...e sad, ne znam kakvi su sad...ranije je bilo priča da odustaju od Bravia-e...Panasonic-ova serija S je sigurno dobra, ali bilo bi dobro ako bi saznao nešto o njemu iz prve ruke.....Ja mogu da ti preporučim ono što i sam imam, i nije da ciganin hvali svog konja, već sam stvarno zadovoljan tv-om.... Možda ti je najbolje da staviš želje na papir pa koji ubodeš žmnurećki, to ti je... ipak nećeš pogrešiti, svi su dobri.... Fiat iustitia, et pereat mundus
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.