Koje bi mogao da kupim do nekih 4-5K din. Bitno mi je da imaju čist zvuk i da nisu totalno bez ikakvog basa. Prečnik 17cm pošto su mi toliki otvori na kolima. I šta je to na šta bih trebao da obratim pažnju kod kupovine, mislim da li treba da pazim da budu dvosostemski ili trosistemski ili nešto drugo, a stvarno se ne razumem toliko u zvučnike.
Mozda za te pare da grunes neke elipse pozadi na policu, a ako bas hoces u vrata, onda uzmi ove Sony, ja ih imam i bas dobro pevaju (za bas ne znam posto imam dve dvanaestice u gepeku i nisam imao potrebu da testiram male)
generalno kod zvucnika ti je kolko para tolko muzike. neces se nesto naslusati za te pare. sta znam, izaberi par dvosistemaca sa polipropilenskim membranama ako ima nesto za te parena ovom linku dole. gldedaj da ti snaga zvucnika bude napr.veca od snage pojacala, tu svi proizvodjaci lazu bas mnogo. dosta ti je bitna i kvalitetna ugradnja, tj. da ti ne duva vazduh nigde okolo i da tabla/vrata u koje ih ugradjujes budu cvrsti da ne bi vibrirali. mozes i da izrezes parce sperploce/medijapana recimo 10mm debljine u obliko toga u sta ugradjujes i zalepis i to sa one strane koja se ne vidi. provereno popravlja zvuk. da, i pazi kako povazujes. kablovi moraju da budu za oznacenom fazom (uzduzna linija) + na +, - na -. presek kabla min 1.5mm za snaznije vufere 2.5mm
Ne znam bas za elementu, nisu mi nesto puni izbora, sem ako nece Samogui electronics. Vidi na WEG.RS sta imaju, bili su dosta jeftini, skokni do metroa, i tako to. Kazem opet, ovi sony sto sam uzeo su skroz ok, i ja ne bih isao ispod trosistemca, a u tvom slucaju bih kupio neke elipse, i mislim da ces za te pare da se lepo naslusas. drug je uzeo magnatove elipse za manje od 3 soma pre koju godinu i bas su se fino cule. Tako da, ne znaci da moras da das 1000 evra da bi lepo slusao. Fino moze i za 5 soma. Ne spektakularno, ali sasvim zadovoljavajuce.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Pa to meni treba zadovoljavajuce... Nisam neki napaljeni klinac koji BUDZI caletov auto A trba mi za zadnji deo auta, posto su mi prastari, mislim panasonik, u kurcu. E sad ja nisam siguran za dimenzije ali rekao bih da je 17 ili 20, ali stavio bi i elipse ako su ok.
lako je tebi snupi da preporucujes prdavce kad imas goveda u gepeku :) za samo par zvucnika ipak treba nesto ovako http://www.elementa.rs/proizvodi_3.php?nivo1=1&nivo2=11&nivo3=114&nivo4=1145 jeste par hiljada skuplje, al si miran da ne produvaju kad se maaaaalcice zaneses pa odvrnes :) urose, kada se ugradjuje jedan par zvucnika, ugradjuju se u vrata ili jos bolje basove u vrata, tvitere u instrument tablu. tako se bolje cuje napred, a pozadi ide sekundarni par i/ili vufer ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Na stranu gepek, cuju se ovi bas fino, ali vrv nemaju basa. Opet kazem, da uzme elipse, bice skroz zadovoljan. Ove jeftine magnatove kod druga u jugicu su se bas dobro drale i imalo basica i zvukitj je bio bas lep, a bile 2800. Elipsice i da ne brine. A za SAL, stvarno ne bih mogao nikome to da preporucim kad sam video kako se posle mesec dana bratu beast 12`` raspao, i kad odneo da mu namotaju, rekli: ovo ko da nisu ni namotavali, a lepak ko oho koristili, ipak je to samogui ili kako god
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: lako je tebi snupi da preporucujes prdavce kad imas goveda u gepeku :) za samo par zvucnika ipak treba nesto ovako http://www.elementa.rs/proizvodi_3.php?nivo1=1&nivo2=11&nivo3=114&nivo4=1145 jeste par hiljada skuplje, al si miran da ne produvaju kad se maaaaalcice zaneses pa odvrnes : :: urose, kada se ugradjuje jedan par zvucnika, ugradjuju se u vrata ili jos bolje basove u vrata, tvitere u instrument tablu. tako se bolje cuje napred, a pozadi ide sekundarni par i/ili vufe :: __________________________________________________ :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: ::
shomogy. raspadajuse jeftine serije, naravno. ja sam imao u floorstanderima (ja pravio:)) SAL kevlarske 8`, toliko su bili dobri da sam ih upario sa dynaudio D28! spulna 38mm, cetvorostruk navoj, magnet ko felna od fapa, testirani na preko deklarisane snage, a da ti ne pricam kakav zvuk. ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Moguce da ima kvalitetnih. A ovaj beast je sve samo nije bio jeftin. Membrana onu gumu ukrug imala kao dlan, treslo nezdravo mnogo, radio je na pojacalu koje je predvidjeno za njega i eto, rso vrlo brzo. Stvarno sAl ja licno ne mogu nikom da preporucim, ne zelim da preuzmem taj rizik, to je sve.
:: shomogy. raspadajuse jeftine serije, naravno. ja sam imao u floorstanderima (ja pravio:)) SAL kevlarske 8`, toliko su bili dobri da sam ih upario sa dynaudio D28! spulna 38mm, cetvorostruk navoj, magnet ko felna od fapa, testirani na preko deklarisane snage, a da ti ne pricam kakav zvuk. :: __________________________________________________ :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: ::
A brate, ko je to trazio...? Rekao sam da ima iole normalan (cist) zvuk i da ima malo basa (da nije bez nista), da nije bez nista Jebem li ga samo bih da zamenim ove moje matore raspadnute. Ipak nemam, a i ne daju mi se neke (preko 5K din.) pare za zvucnike. snupijev predlog mi je jako primamljiv samo ne znam koje bih izabrao...
ma komentarisem onaj snupijev bass, nmvz. uzmi sta hoces, u toj klasi do 5k i nema neke razlike. ako si raspolozen za malo samogradnje mozes mozes malo da ustedis, kupis par 6` basova, par visokotonaca, i sam povezes kao dvosistemce. nije neki problem, a dobijes pristojan zvuk za tih 5000. javi se ako se odlucis, da ti objasnim sta i kako ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Upravo si dao odgovor na to zbog cega ne bi trebalo da se kupi sal :) Ali, nije bio 50e, bio je oko 90, najbolje u njihovoj ponudi, to su pakovali u izlozbeni auto, znaci to im bio adut, al eto, kvalitet mora se plati, i tu nema dalje, nazalost.
@urosh- sinko, idi ti lepo do metroa, zapisi oznaku ovog zvucnika sto sam ti dao, probaj na licu mesta i vidi da li ti se svidja ili ne. Napominjem, pitaj u weg.rs da li ikaju, da ne das 4, 4500 u drugoj radnji, al kad sam ih cuo, rekao sam `pa vrede` al srecom sam nasao jeftinije
Malo da posetimo neku drugu dimenzijicu, mozda spoznamo neke stvari. Elem, da ne pocnemu coveku da spamujemo temu, ovime da zavrsimo pricu dok se, ako se, javi nesto da priupita
Moze i to. Bitno samo on da proba pre kupovina da vidi da li je zadovoljan i to je to.
:: Za te pare imas JBL,u SRUDIJU G , u Beogradu,ulica mislim da je dr. dragoslava colovica,to je kod 27 marta,blizu palilulske pijace. :: :: http://www.kupujemprodajem.com/Harman-Kardon-Teac-JBL-i-Infinity-435497-oglas.htm?filter_id=22894 :: :: evo ti i tu imas i br telefona i sve... Bio sam skoro u radnji,covek je skroz korektan ! :: :: Mislim da je suvisno da ti pricam o JBL-u. Mislim da za tu kintu bolje neces naci ! Zovi,pitaj,ja kad sam bio,videh cene oko 4-5000.. :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/asus 8800gtx/2x2gb geil 1600mhz cl9/asus XONAR D2/1Tb wd green,500Gb seagate b.,CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & KEF IQ1.SAMSUNG F238 :: ::
Sad su kao na akciji u metrou oni gore sony, al su ipak blizu 4 soma. U svakom slucaju bar moze da ih oslushnesh pa onda da pojuris da li ih ima na weg.rs ili negde gde je povoljno
:: Hvala na savetima, tako cu i da uradim, najbolje da prvo oslusnem da li mi se svidjaju i onda uzimam :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.