Dakle, strice ima u kolima Sony cd player i na njemu pise 4x45W izlazne snage. E sad citao sam na raznim forumima i na sonijevom sajtu da moze da isporuci oko 17-23W rms. E sad, stric je kupio Pionner zvucnike na kojima pise 25W rms (2komada) i 35W (2komada). Posto sam mu ja rekao kako stvari stoje, da li moze da stavi ove od 25W da rade, i da li ce sve biti normalno? Jel nece mozda player vise da se greje? Rekao sam mu ove od 35W da zameni za te od 25W mada on hoce da stavi njih, da li moze player da gura i njih ili da ipak zamenimo za 25W? pozdrav
A sto bi menjao? Kupi jedno pojacalo i ja mislim da bi trebalo da radi. Ne razumem se ja u uvo ali kolko sam cuo ja mislim da bi ovako radilo. Keep cool, keep al the power.
Ma alergican sam na pojacala. A i ne bih nista polovno da stavlja u kola, a novo pojacalo je skupo.
Video sam da pise na netu za taj player imepdansa od 4 - 8.
Mene vise interesuje sta da radimo sa ovim od 35W? Sta ako rade neko vreme pa crkne player od zbog grejanja, ili nesto drugo. Ovi od 25W trebalo bi da rade dobro. Ima ovde dosta elektronicara, valjda zna neko odgovor.
To ti je maksimalna snaga koju ti zvucnici mogu da isporuce a ne koliko `vuku` iz pojacala, nema nikakve veze sto im je nazivna snaga veca od snage koju pojacalo moze da isporuci. Pojacalo isporucuje onoliko snage koliko ga `odvrnes` (da se prosto izrazim) pa se u zavisnosti od impedanse zvucnika vise ili manje greje. A zvucnike si komotno mogao da uzmes bar po 45w, ovako moze da se desi da ih spalis ako preteras sa snagom.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.