Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Potrebna mi je pomoc audiofila :)
STRANA 1 OD 1
Rammulino Potrebna mi je pomoc audiofila :) 29.12.2010. 19:17 T32229

status: user
broj poruka: 398
Ljudi da ne smaram...nasao sam par audio uredjaja...potrebna mi je vasa pomoc,da kazem glasanje,koji da uzmem od ova 3 seta koja cu navesti.
Cena je nebitna priblizno su istog cenovnog ranga.Znaci....
1.) Sony pojacalo TA-D905
2.) Denon pma-320 pojacalo sa cd playerom Denon dcd 615
3.) technics su-v 450

Ljudi moji,znaci potreban mi je savet sta od ovog ima kvalitetniji zvuk,i sta je kvalitetnije kao uredjaj?
Ja licno volim technics ali ovaj sony mi pomrsio konce,a jos ovaj denon...pa denon ne moze da ne valja.Tako da neznam ni sam :)
Hvala vam unapred
E da,i da ste svi zivi i zdravi u novoj 1011 god :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 29.12.2010. 19:27 #277712

broj poruka: 4054

D E N O N

japanska pojacala nesto nemaju bas .. netreba im

tehniks - to i nebi stavljao u audiofile grupu .. obicno integrisano govance .. mislim lepo svira ali daleko je to od kvalitetnog zvuka
codeus .... 29.12.2010. 19:29 #277715

broj poruka: 4054

http://home-cinema-amplifier.diplo-best.com/review/DENON/PMA-320
Rammulino Znaci 29.12.2010. 19:33 #277718

broj poruka: 398

Znaci definitivno od ove 3 ponude
ovaj DENON?

ajd da sacekam jos nekog na odgovoru...
Bruka Denon:) 29.12.2010. 19:34 #277719

broj poruka: 29
Pozdrav ja bih licno uzeo Denon:)

bstaletic @Codeus 29.12.2010. 20:00 #277728

broj poruka: 1889
Shto se tiche technics-a, da li si chuo mozhda SU-V8??
Jer je to jedina serija koju bih uzeo u obzir (SU-V i jednocifreni broj). Imam konkretno pojachalo i odushevljen sam zvukom. Pored njega imam i Yamaha CA-710 i Pioneer SA-706 (koji prodajem) i Technics SU-Z22 (bulja od pojachala, ali toliko je i koshtao).

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

bstaletic U ovom sluchaju 29.12.2010. 20:17 #277744

broj poruka: 1889
Rammulino nemoj uzimati technicsa.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

Pisko Tri audiofila 29.12.2010. 20:39 #277753

broj poruka: 6645
Sve ostalo pedofili.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

philaemos ... 29.12.2010. 20:51 #277762

broj poruka: 2743
Zavisi koje zvucnike planiras da prikacis.
Svaki pravi audiofil ce ti iz iskustva reci: `Slusaj ono sto hoces da kupis`
Ne znam kakve su ti mogucnosti za probu, ali najbolje bi bilo da mozes da poslusas ta pojacala pa onda da izaberes. Ja sam bas pre par dana kupio Denon DRA-700 risiver i 2 zvucnika Wharfedale Diamond 9.6... pri cemu sam jedno mesec dana citao po netu koje kombinacije pojacala i zvucnike ideu zajedno, pa sam onda lepo zaredjao po radnjama i trazio da mi povezu da cujem. Svaka pojacalo se drugacije cuje na istim zvucnicima, i svaki zvucnik se drugacije cuje na istom pojacalu. Nekada su u pitanju nijanse, a nekada je zvuk drugaciji poprilicno ( ili totalno ).
Od ta 3 izabrao bih Denon jer mi se generalno svidja zvuk njihovih pojacala, mada opet kazem najbolje bi bilo kada bi mogao nekako da ih sve cujes, pa odlucis. Bitno je i kolika je prostorija gde ce biti zvucnici i kakave zvucnike imas/ili praniras da kupis.

Raspitaj se i ovde: http://www.hi-files.com/forum/

Demon to some. Angel to others.

skala106 I ja sam za... 29.12.2010. 21:00 #277769

broj poruka: 148
philaemos ti je sve lepo objasnio, ali moje lično mišljenje je da uzmeš Denon.
Bane Bgd.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skala106 I ja sam za... 29.12.2010. 21:00 #277772

broj poruka: 148
philaemos ti je sve lepo objasnio, ali moje lično mišljenje je da uzmeš Denon.
Bane Bgd.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed 1.Denon 2.Technics 3.Sony. 30.12.2010. 17:14 #277998

broj poruka: 10997
....
Na zalost moju i zalost mnogih audiofilicara, ono sto je napisao audioPhilaemos nije od narocite pomoći. Izuzetno velik (ako ne i presudan) uticaj na subjektivni dozivljaj zvuka ima...prostor u kojem se slusanje obavlja. U najkracem: soba u kojoj ce zvucnici biti postavljeni. Avaj, upravo O TOME gotovo niko ne vodi racuna kada kupuje odnosno planira kupovinu audio sistema...

imarkovic Re: Potrebna mi je pomoc audiofila :) 30.12.2010. 17:51 #278012

broj poruka: 18996
1. DENON
2.
3.
4. Technics
5.
6. Sony

:: Ljudi da ne smaram...nasao sam par audio uredjaja...potrebna mi je vasa pomoc,da kazem glasanje,koji da uzmem od ova 3 seta koja cu navesti
:: Cena je nebitna priblizno su istog cenovnog ranga.Znaci...
:: 1.) Sony pojacalo TA-D90
:: 2.) Denon pma-320 pojacalo sa cd playerom Denon dcd 61
:: 3.) technics su-v 45
::
:: Ljudi moji,znaci potreban mi je savet sta od ovog ima kvalitetniji zvuk,i sta je kvalitetnije kao uredjaj
:: Ja licno volim technics ali ovaj sony mi pomrsio konce,a jos ovaj denon...pa denon ne moze da ne valja.Tako da neznam ni sam :
:: Hvala vam unapre
:: E da,i da ste svi zivi i zdravi u novoj 1011 god :)
philaemos Re: 1.Denon 2.Technics 3.Sony. 30.12.2010. 18:05 #278013

Da si procitao sve, video bi da sam to i napisao.
Utice sve. Koji su zvucnici u pitanju, koje pojacalo, kakvi su kablovi, kakva je prostorija, koliko namestaja ima i kakvog, kakav je izvor zvuka,...
A ono sto meni zvuci dobro, ne mora i tebi da bude dobro, svi ljudi imaju razlicit sluh, drugaciji prag osetljivosti na oderedjenim frekvencijama, dinamiku,... A kako ce to da zvuci kod njega u sobi to ni Sveti Petar ne moze da zna, dok sve ne bude namestio i pustio muziku. Kada slusas ozvucenje u salonu to je jedan zvuk, kada doneses kuci to je drugo.

:: ...
:: Na zalost moju i zalost mnogih audiofilicara, ono sto je napisao audioPhilaemos nije od narocite pomoći. Izuzetno velik (ako ne i presudan) uticaj na subjektivni dozivljaj zvuka ima...prostor u kojem se slusanje obavlja. U najkracem: soba u kojoj ce zvucnici biti postavljeni. Avaj, upravo O TOME gotovo niko ne vodi racuna kada kupuje odnosno planira kupovinu audio sistema..
tortojed Pa tu sam se ja i nadovezao na ono tvoje `kolika je prostorija`. 30.12.2010. 19:07 #278023

broj poruka: 10997
Mnogo je vaznije `kakva` je, to jest kako je uredjena (reverberacije od drvenog namestaja, odnos apsorpcijskih i reflektujucih povrsina itd.). Sve je to cesto bitnije i od velicine prostorije... U dobro uredjenoj prostoriji jedan Ei Nis-ov HSR sa trosistemskim kompresionim kutijama od 4 oma moze da zvuci ubedljivo bolje od nekog MF-ovog A-class pojacala + par AR, Wharfdale ili JBL kutija u sobi koja previse upija zvuk ili ga `razbacuje` kojekuda...

nenika2009 ... 30.12.2010. 19:43 #278033

broj poruka: 1083
Elektrostatici.Sony.Crescendo.Dynaudio.i svasta sam imao ali kad sam cuo NAD seo sam na d.pe.To ako mozes da cujes onda tek izaberi.

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.

gilopile Re: Pa tu sam se ja i nadovezao na ono tvoje `kolika je prostorija`. 30.12.2010. 19:53 #278046

broj poruka: 9459
Auu, de nadje HSR, ubedljivo jedno od najlosijih koje sam cuo.Pojacalo tu i tamo, ali pre-amp mu je katastrofa na kvadrat.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Mnogo je vaznije `kakva` je, to jest kako je uredjena (reverberacije od drvenog namestaja, odnos apsorpcijskih i reflektujucih povrsina itd.). Sve je to cesto bitnije i od velicine prostorije... U dobro uredjenoj prostoriji jedan Ei Nis-ov HSR sa trosistemskim kompresionim kutijama od 4 oma moze da zvuci ubedljivo bolje od nekog MF-ovog A-class pojacala + par AR, Wharfdale ili JBL kutija u sobi koja previse upija zvuk ili ga `razbacuje` kojekuda..
philaemos ... 30.12.2010. 23:03 #278141

Torto brate mili gde nadje Ei-Nis... da te odvedem kod mog burazera ima njihova 2 koncertna zvucnika sa basovima od 15 incha i hornama koje vriste da te Bog sacuva... ali njemu lep zvuk ne bi ih menja nizasta na svetu

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs