Imam CW - 29Z338T model Samsung flat slim TV-a. Krivi mu se slika na levu stranu, otprilike 1/3 širine ekrana od vrha ka dole. Jedan je pokušao nesto da steluje preko trimera unutar TV-a i nije skoro nista uradio. Dajte bilo kakav savet.
nezmam po modelu to ...... ali ako je u pitanju CRT sa ravnim ekranom, to im je da kazem mana tj to im se desava, boljka :)... kao sto je na samsungu CRT obicnom to da posle odredjenog vremena 5-6godina npr slika pocinje da crveni tj probija crveno.... Zaboravio sam sta je lek za to, ali znam da je provremeno resenje da cackas po onim `trimerima` ili kako se vec zove gurnes mali srafciger i okreces u jednu stranu dok se ne vrati slika gde treba :)
Zaboravio sam da kazem da je TV nedavno crko i menjan je tranzistor na visokom naponu. Medjutim, cuo sam neku informaciju posto je krivljenje slike bilo aktuelno i pre te promene tranzistora, da je trebalo promeniti ceo trafo jer jednostavno taj koji je sada u Tv, nema dovoljnu snagu da baci normalnu sliku na ekran. Dobijam kontradiktorne informacije, pa me zanima sta mislite o ovome sto sam naveo u ovom postu.
Ja sam neko ko je obeleo popravljajuci televizore, znam sta te muci i mogu ti reci nesto sto te nece obradovati. Morao bih da licno vidim sliku tj. nacin na koji se deformise. To sto je skoro menjan tranzistor ukazuje mi na preopterecenje u VN stepenu, moze da bude da je doslo do proboja izolacije u otklonskoj jedinici, varnicenja u VN trafou i na kraju da ti je katodna cev iliti ekran krenuo u vecna lovista. Pre par dana sam imao bas isti takav tv na servisu, pukao je ekran, popravka ti je ne isplativa sem ako nemas neki polovan koji ce ti raditi jos neko vreme. Stelovanje trimera, to nemoj raditi mada ti mnogi `SRUCNJACI` ovde bas to preporucuju, to je nekada bilo kod starih TV-a kada su trimeri u diodnom modulatoru menjali karakteristike tj otpor pa se menjala i geometrija slike. Tvoj problem najbolje je poveri nekom dobrom serviseru da proveri otklonsku i trafo sto se i isplati menjati, ekran vec ne jer kosta kao ceo TV!!! Pozdrav!
Ukoliko si iz Bg, nije problem. Mozes doci pa pogledati. Sto se tice dobrog servisera, njega na zalost nemam. Da ga imam, ovaj koji promenio tranzistor bi odmah regovao i preduzeo jos neki korak ili mi pak dao savet sto se dijagnostike kvara tice. Imas li nekog servisera za preporuku?
:: :: Ja sam neko ko je obeleo popravljajuci televizore, znam sta te muci i mogu ti reci nesto sto te nece obradovati. Morao bih da licno vidim sliku tj. nacin na koji se deformise. To sto je skoro menjan tranzistor ukazuje mi na preopterecenje u VN stepenu, moze da bude da je doslo do proboja izolacije u otklonskoj jedinici, varnicenja u VN trafou i na kraju da ti je katodna cev iliti ekran krenuo u vecna lovista. Pre par dana sam imao bas isti takav tv na servisu, pukao je ekran, popravka ti je ne isplativa sem ako nemas neki polovan koji ce ti raditi jos neko vreme. Stelovanje trimera, to nemoj raditi mada ti mnogi `SRUCNJACI` ovde bas to preporucuju, to je nekada bilo kod starih TV-a kada su trimeri u diodnom modulatoru menjali karakteristike tj otpor pa se menjala i geometrija slike. Tvoj problem najbolje je poveri nekom dobrom serviseru da proveri otklonsku i trafo sto se i isplati menjati, ekran vec ne jer kosta kao ceo TV!!! Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.