Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Korejski LG i Samsung
STRANA 1 OD 1
FAQ Korejski LG i Samsung 17.10.2010. 22:40 T30203

status: user
broj poruka: 532
Kako u danasnje vreme stoje stvari sa kvalitetom, funkcionalnoscu, bezbednosti, izdrzljivosti ovih brandova (LG i Samsung) generalno u robi siroke potrosnje (TV, PC komponente, bela tehnika, kucni aparati, telefoni) u poredjenju sa jakim markama iz Italije, Francuske, Japana, Nemacke i Amerike u tim kategorijama (Sony-Ericsson-NEC, Pioneer, Philips, Bosch, Candy, Nokia, Panasonic...)? Dali su razlike i dalje znacajne da ne kazem enoromne ili su male?

Hvala

ps. molim one koji daju glupave komentare van tematike i postavljenog pitanja mimoidju moje postove znaju oni koji su. hvala jos jedared
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 17.10.2010. 23:01 #253717

broj poruka: 4163
Rade dok im ne istekne garancija (a nekad i kraće) i onda su za kantu. Koliko para toliko muzike. Inače, pogrešno si formulisao pitanje, Panasonic, Nec i druge marke se takođe prave u zemljama dalekog istoka iz ekonomskih razloga. Imaš u Kini u istoj radnji da kupiš jedan te isti proizvod 1 i 101 klase. Razlika je kako u ceni tako i u kvalitetu.

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

FAQ Re: Re 17.10.2010. 23:07 #253719

broj poruka: 532
hvala

:: Rade dok im ne istekne garancija (a nekad i kraće) i onda su za kantu. Koliko para toliko muzike. Inače, pogrešno si formulisao pitanje, Panasonic, Nec i druge marke se takođe prave u zemljama dalekog istoka iz ekonomskih razloga. Imaš u Kini u istoj radnji da kupiš jedan te isti proizvod 1 i 101 klase. Razlika je kako u ceni tako i u kvalitetu
::
:: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
gile23 ... 17.10.2010. 23:24 #253720

broj poruka: 9121
Ja sam kupio pre nekih 5 god. neki Panasonic bezicni telefon i dan danas radi perfektno nikakvih problema nema. Mada danas ti se prave proizvodi da kada crknu kupujes nove, neko mi rece da je kupio nov usisivac neke onako ok marke, posle 2 god. crkao, popravke nema, jedino resenje je novi :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Korejski LG i Samsung 18.10.2010. 00:43 #253742

broj poruka: 18996
sto se bele tehnike tice, sve se to svodi na isto, znaju se jaki brendovi, ali i kostaju, tako da stvar je nekog licnog izbora, stvar ukusa, za toster, mixer, blender itd. ja preferiram Philips varijantu.. TV LG, Samsung, Philips, sve su to ista... za tehniku.. pioneer vise nije kao sto je bio ranije.. Panasonic nit smrdi nit mirise (kod nas samo telefoni su vrhunski).. Candy je ok.. za ves masine, frizidere, sve se to zna.. Gorenje.. pomesao si i telefone, Nokia u odnosu na SonyEricsson je kvalitetnija generalno, to svi znaju.. ne moze neko da ti kaze kakve su razlike, mogu da budu enormne a mogu da budu minijaturne... glupo je tako generalizovati, nemoguce.. a za pc komponente imas vec par tema: http://goo.gl/18Is http://goo.gl/iv2P http://goo.gl/7C3s http://goo.gl/ITXI

:: Kako u danasnje vreme stoje stvari sa kvalitetom, funkcionalnoscu, bezbednosti, izdrzljivosti ovih brandova (LG i Samsung) generalno u robi siroke potrosnje (TV, PC komponente, bela tehnika, kucni aparati, telefoni) u poredjenju sa jakim markama iz Italije, Francuske, Japana, Nemacke i Amerike u tim kategorijama (Sony-Ericsson-NEC, Pioneer, Philips, Bosch, Candy, Nokia, Panasonic...)? Dali su razlike i dalje znacajne da ne kazem enoromne ili su male
:: Hval
:: ps. molim one koji daju glupave komentare van tematike i postavljenog pitanja mimoidju moje postove znaju oni koji su. hvala jos jedare
dautovic Re: ... 18.10.2010. 00:49 #253746

broj poruka: 2855
to izjaviti moze samo onaj koji ne poznaje sklop tako jednostavne kucne `alatke`

Jedino sto moze da rikne je motor - tj da izgore namotaji, a i u tom slucaju se vikluje...e sad da li je viklovanje isplativije od kupovine novog usisivava ne znam, mozda ako je usisivac 20-25e nov...

Inace ne moze se pricati generalizovano `od igle do lokomotive` i da za svu tu tehnicku robu vaz pravilo da traje koliko i garancija i da se pravi da kada rikne nema opravke i da se baca...
Za neku robu vazi to pravilo za neku ne...

@imarkovic, bas naprotiv, sto se bele tehnike tice NISTA SE NE ZNA! tu je najgori kupus...90% ljudi ovde sa foruma ni ne zna da su `marke` koje vama nesto znace ustvari kinezi ili turci...

FAQ, zavisi sta te zanima konkretno, ne moze se u tolikoj meri generalizvati, ali u svakom slucaju treba traziti marku odredjhen e tehnicke robe koja daje duzu garanciju od ostalih...

:: Ja sam kupio pre nekih 5 god. neki Panasonic bezicni telefon i dan danas radi perfektno nikakvih problema nema. Mada danas ti se prave proizvodi da kada crknu kupujes nove, neko mi rece da je kupio nov usisivac neke onako ok marke, posle 2 god. crkao, popravke nema, jedino resenje je novi :)
:: Pozdrav!
imarkovic Re: ... 18.10.2010. 00:55 #253748

gile gile, jesi stvarno IT Sampion, ja recimo platio Samsung 2KS 3.500 din pre jedno 5god, onaj malecki sa rezervoarom za prasinu koji se lako prazni, evo ga usisava ko blesav za sve pare i dalje..
@dautovic - ma da bre, tursija, ne zna se sta je sta, tako da nista ne moze da se generalizuje..

:: Ja sam kupio pre nekih 5 god. neki Panasonic bezicni telefon i dan danas radi perfektno nikakvih problema nema. Mada danas ti se prave proizvodi da kada crknu kupujes nove, neko mi rece da je kupio nov usisivac neke onako ok marke, posle 2 god. crkao, popravke nema, jedino resenje je novi :)
:: Pozdrav!
dautovic Re: Re: ... 18.10.2010. 00:57 #253749

A to je neko usisavao ko ne zna da stane :D usisavao 100 kvadrata poda iz komada...ne zna da motor mor malo da iskulira .D

:: gile gile, jesi stvarno IT Sampion, ja recimo platio Samsung 2KS 3.500 din pre jedno 5god, onaj malecki sa rezervoarom za prasinu koji se lako prazni, evo ga usisava ko blesav za sve pare i dalje.
:: :: Ja sam kupio pre nekih 5 god. neki Panasonic bezicni telefon i dan danas radi perfektno nikakvih problema nema. Mada danas ti se prave proizvodi da kada crknu kupujes nove, neko mi rece da je kupio nov usisivac neke onako ok marke, posle 2 god. crkao, popravke nema, jedino resenje je novi :)
:: ::
:: :: Pozdrav!
gilopile 18.10.2010. 01:07 #253750

broj poruka: 9459
Ma nema do starih iskrinih usisavaca,barem imaju motor i lako se menjaju lezajevi svakih 10-ak godina,za razliku od nekakvih LG-a od 3000 din koji nema motor,vec neki blindirano-nitovan jednokratni isprdak koji nema ni lezajeve,vec piksne do kojih je i nemoguce doci bez brusilice za metal,a o turbini da i ne pricam koja u kratkom vremenu ispadne iz ose/centrifuge i od dranja usi otpadaju.E sad,naravno da su oni nesto skuplji i kvalitetniji pa i vrede,ali...

(c) 1982 Sinclair research Ltd

imarkovic Re: 18.10.2010. 01:17 #253752

to ti je sve danas maltene potrosni materijal, a ako hoces lezajeve, a ti uzmi KIRBY

:: Ma nema do starih iskrinih usisavaca,barem imaju motor i lako se menjaju lezajevi svakih 10-ak godina,za razliku od nekakvih LG-a od 3000 din koji nema motor,vec neki blindirano-nitovan jednokratni isprdak koji nema ni lezajeve,vec piksne do kojih je i nemoguce doci bez brusilice za metal,a o turbini da i ne pricam koja u kratkom vremenu ispadne iz ose/centrifuge i od dranja usi otpadaju.E sad,naravno da su oni nesto skuplji i kvalitetniji pa i vrede,ali..
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
MilosNBG ... 18.10.2010. 11:43 #253789

broj poruka: 1586
Zato je iz podruma izvadjena Sloboda 500, remontovana za citavih 1000 kinti, predihtovana, platnena zamenjenea papirnom filter-kesom, novo crevo, cevi i papuca jos 1000... Ubica, a ne cuje se dok radi.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

dautovic ... 18.10.2010. 12:38 #253796

ja imam neko govno sto nema kesu nego u vodu svu prljavstinu ubacuje...dok ga spremis da usisas otelis se...jos posle dok da ocistis...al da ocisti - ocisti, i nema da rasipa prasinu na `izduvnoj grani`, sve je u vodi koja se prospe posle WC solju... xD

MilanBg011 Gorenje zakon 06.01.2013. 02:04 #466357

broj poruka: 1
Meni su svi kućni aparati Gorenje i na moju sreću nikad nikakvih problema nisam imao.Ja ipak nisam za Korejske varijante.

http://majstorbeogradrs.blogspot.com/

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs