Pojacalo je 5.1ch Pioneer vsx-417 , do skoro je radilo normalno ali u zadnjih mesec-mesec i po dana se desava da centralni kanal gubi zvuk, dovoljno je da pipnem pojacalo i on proradi, sta mu moze biti? Proverio sam sve kablovei idalje isto...... i jos jedan problem je sto posle nekog vremena nebitno dali ide zvuk ili ne dovoljno je da je upaljeno, pocne da zuji. kao da trafo zuji, dali je to nesto ozbiljno ili mogu i ja da caprkam i sredim???
Gledajuci servisno uputstvo za model VSX415, koje je verovatno identicno, licno mislim da je jako za*ebano za servisiranje i u nekom manjem servisu a kamoli u kucnoj radinosti od osobe koja nema iskustva i odgovarajuce opreme. A razlog je u tome sto je isto krcato specijalizovanim integrisanim kolima koja se jako tesko mogu nabaviti a nepazljivim rukovanjem se veoma lako mogu unistiti. Inace problem je verovatno u hladnom lemu na ulaznim konektorima ili na spojevima nekog modula (ima ih vise koji su konektorima povezani u jednu celinu). Moj licni savet je da potrazis strucniji servis i popravku prepustis njima.
Pa ti kupi opet Pioneer, Sony, Kenwood itd.... (tog cenovnog ranga) __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
@erestun, druze nismo svi u ovoj zemlji jaki privatnici ili nekakvi biznismeni pa da imamo da se prsimo za neki Krall, Mcintosh i sl. Za te pare koje sam dao, mislim da je taj Pioneer bio najbolja opcija.....
1. Kako si ga sredio. 2. Odakle potice zujanje, sa zvucnika i da li se u tom slucaju pojacava sa pojacanjem jacine zvuka (probaj bez ulaznog signala) ili potice iz samog uredjaja, u tom slucaju oslusni sam transformator (ima ih dva komada jedan manji i jedan veci). Da li uredjaj zuji i kada je na stendby rezimu.
pa izlaz sam sredio tako sto sam ga malo prodrmao i sada vise ne gubi zvuk na centralnom , a zujanje se cuje posle sat do sat i po vremena od paljenja iz standby-a, ne cuje se u standby-u. Zujanje se cuje iz samog risivera, ne na zvucnicima.
@1v4n kakvi biznismeni, kakvi privatnici... Marantz, Denon, NAD sve imas po nekim pristojnim cenama...pa cak i Yamaha je bolja od Pioneer-a. __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Ma meni se u glavi svasta desava, ali jos nije pocelo da zuji , ali zato ovo g**no zuji i dalje.
@Erestun, znam da se denon, onkyo i ostali mogu naci za pristojne pare i da su prilicno bolji od pioneer-a sto se zvuka tice, ali nisam ocekivao da ce ovo da pocne ovako da me zeza, osim toga uzeo sam ga za neke smesne pare, novog naravno.
i da, sa dodirom ili cukanjem, nije prestajalo zujanje vec se vracao zvuk u centralni kanal.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.